Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 9. až 15. října
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 9. až 15. října

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 9. až 15. října

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Dvě expanze Assassin's Creed: Origins, druhá epizoda Life is Strange: Before the Storm, záběry z Jurassic World: Evolution, VR headset Oculus Go, The Last of Us Part 2 možná až v roce 2019 a další.

Reklama

Assassin's Creed: Origins čekají dvě expanze. Jedna přinese nemrtvé faraony

Ve středu Ubisoft představil Season Pass Assassin's Creed: Origins, kterému vévodí dvojice expanzí. První se jmenuje The Hidden Ones a dočkáme se jí v lednu 2018. Odehrává se roky po událostech hlavního příběhu a zavede nás do nového regionu, který ovládají Římané. S nimi se setkáme v kůži hlavního hrdiny Bayeka. V březnu 2018 bude následovat rozšíření The Curse of the Pharaohs, které se zaměří na egyptskou mytologii a přinese boj proti nemrtvým faraonům a slavným egyptským monstrům. S Bayekem prozkoumáme mytickou novou oblast a objevíme, co tyto bytosti přivedlo k životu. Season Pass vám zaručí rovněž dvojici balíčků jménem Roman Centurion a Horus. Oba vám do hry přidají nový oblek, zbraně nebo štít. Jako bonus získáte ještě 500 Helix kreditů a exkluzivní vzácnou zbraň Calamity Blade. Přečíst si můžete i o nastavení obtížnosti nebo o plánech na vydávání bezplatného dodatečného obsahu a krabic.

Druhá epizoda Life is Strange: Before the Storm vyjde 19. října

Ve středu jsme se dočkali teaseru který začal lákat na druhou epizodu třídílné minisérie Life is Strange: Before the Storm. Ve čtvrtek následoval plnohodnotný trailer, který doprovodilo datum vydání epizody nazvané Brave New World. Before the Storm bude pokračovat 19. října. Ten den druhá epizoda vyjde pro PC, PS4 i Xbox One. A o čem bude? Měla by se zaměřit na složitý život rodin Chloe a Rachel, na přátelství obou hrdinek a na jejich přání společně zmizet. Předtím se však Chloe zaplete do nebezpečných záležitostí Franka Bowerse, které odhalí temnější stránku Arcadia Bay.

Recenze Divinity: Original Sin 2 - obrovská hra, která s respektem rozdrtí desítky hodin vašeho života

V NFS: Payback se vrátí multiplayerové výzvy Speedlists

V závodech Need for Speed: Payback se vrátí multiplayerové výzvy Speedlists, které byly do posledního NFS přidány loni v dubnu v bezplatné aktualizaci. Speedlists je série pěti závodů, kterých se zúčastníte společně s dalšími hráči. Cílem je dojet každý závod na co nejlepším umístění. Letos bude systém vylepšen. Nově budete moci hlasovat pro další závody. Tím můžete ovlivnit, jaký další závod se v rámci Speedlistu pojede. Než ale začnete závodit proti jiným hráčům, musíte si vybrat vozy, které během Speedlistu budete využívat. Právě výběr vozů ovlivní, do které relace budete zařazeni. Vaši soupeři by měli mít auta s podobnou úrovní výkonu, nastavit toho ale půjde více. Za závodění ve Speedlistu přitom budete získávat body reputace, vyděláte si peníze a také si můžete odemknout některé odměny. Když navíc dojedete první, máte větší šanci si nějaký ten nový díl odemknout, menší šanci mají potom horší hráči. Dále si můžete prohlédnout mapu herního světa, podívat se na příběhový trailer a seznámit se s důležitými postavami.

Recenze Cuphead - hardcore plošinovka ve stylovém kabátku

První záběry z Jurassic World: Evolution

Jedním z největších překvapení letošního Gamescomu bylo nepochybně odhalení budovatelské strategie Jurassic World: Evolution, která vychází ze světa filmového Jurského parku a Jurského světa. Tehdy jsme se však dočkali jen základních informací a traileru, který přímo neukazoval nic ze samotné hry. Až nyní máme k dispozici první záběry, které ukazují, jak bude hra od tvůrců Planet Coasteru ve skutečnosti vypadat. Nejde však o gameplay záběry, tedy o ukázku toho, jak se bude Jurassic World: Evolution hrát. Tvůrci se nám spíše snaží přiblížit, co dokáže jejich engine a co očekávat od grafického zpracování.

Recenze LEGO Ninjago Movie Video Game - trocha svěžího větru ve stagnující sérii

Vyjde The Last of Us Part 2 až v roce 2019?

Na pokračování skvělého survival thrilleru The Last of Us si počkáme. Dvojka byla sice oznámena již koncem loňského roku, ale před zaměstnanci studia Naughty Dog je podle všeho ještě hromada práce. Alespoň to tvrdí renomovaný skladatel Gustavo Santaolalla. Ten pracoval na hudbě pro první díl z roku 2013 a o The Last of Us Part 2 se rozpovídal v argentinském rádiu. Sice řekl, že neví přesně, kdy hra vyjde, ale podobné projekty si žádají nejméně dva roky vývoje. Dle jeho osobního odhadu se The Last of Us Part 2 dočkáme v roce 2019. Společnost Sony v současné době datum vydání hry neprozradila a celkově je o titulu dost ticho. I to naznačuje, že je vydání ještě hodně daleko.

Recenze Mushroom Wars 2 - dynamická strategie, jejíž tvůrci sází především na jednoduchost

Oculus chystá levnější, soběstačný VR headset

Na středeční akci Oculus Connect byl odhalen nový headset vrituální reality. Nese název Oculus Go a má za cíl poskytnout zákazníkům co nejpřístupnější a nejdostupnější brýle virtuální reality. Jde o zcela soběstačné zařízení, které pro provoz nevyžaduje externí PC nebo mobilní zařízení. To má podle slov tvůrců dost napomoci přístupnosti a snaze nabídnout co nejširšímu okruhu zájemců co nejjednodušší způsob, jak si vyzkoušet virtuální realitu. Očividně jde o jakýsi mezistupeň mezi Gear VR a Oculus Riftem. Oculus Go se na trhu objeví začátkem roku 2018 a jeho cena je stanovena na 199 amerických dolarů. Headset je vybaven výkonným displejem s rozlišením 2560x1440, čočkami nové generace se sníženou odrazivostí a integrovaným zvukovým zařízením. Okolnosti vydání brýlí na našem trhu však zatím nejsou známé.

Recenze RUINER - cyberpunk v polském podání

S lepší grafikou a multiplayerem oživena strategie Stronghold 2

Studio Firefly se už několik let snaží navrátit zašlou slávu strategické sérii Stronghold. Ani jednou to ale nevyšlo a Stronghold 3 ani Stronghold Crusader 2 nedokázaly na úspěch svých předchůdců navázat. Proto se vývojáři rozhodli oživit oblíbený druhý díl z roku 2005. Stronghold 2 vyšel v takzvané Steam edici, která přináší vylepšenou grafiku, upravené uživatelské rozhraní, šest nových map, podporu Steam Workshopu a multiplayer. Ten byl u původní hry vypnut v roce 2014. Ve znovuoživené verzi si multiplayerové bitvy užije až osm hráčů. Stronghold 2: Steam Edition se prodává za 14,99€, ale do 12. října je sleva a hru koupíte za 12,74€. Jestli vlastníte původní Stronghold 2, získáte Steam edici s vylepšením zdarma.

Recenze Ys VIII: Lacrimosa of Dana - dobře navržené výpravné RPG

World of Warplanes se po čtyřech letech dostávají na verzi 2.0

Na první pohled by se mohlo zdát, že společnost Wargaming provozuje jen World of Tanks, tedy úspěšnou free-to-play MMO hru, která si na PC i konzolích získala značný počet hráčů. Opodál ale stojí World of Warplanes a World of Warships. Oba tituly byly v posledních letech spíše v pozadí. V případě leteckého MMO se ale situace ve čtvrtek změnila. Hra World of Warplanes dostala dosud nejrozsáhlejší aktualizaci, která ji značně mění a přidává zcela nový herní mód. Detailů a novinek je opravdu dost, takže se račte začíst do samotné novinky, v níž najdete podrobnosti o módu Conquest, parametrech letadel, bombardérech, cílech na mapě nebo ekonomice.

Tvůrci Titanfallu chystají válečnou hru pro Oculus Rift

Už nějakou dobu víme, že ve studiu Respawn Entertainment pracují minimálně na třech projektech. Jedním z nich je Titanfall 2 a jeho dodatečná podpora a také tu máme akční hru ze světa Star Wars. A co je tím třetím projektem? Ve středu večer bylo oznámeno, že jde o VR hru pro Oculus Rift. Detailů je zatím naprosté minimum, v každém případě by mělo jít o válečný zážitek. Tvůrci mají za cíl využít předností virtuální reality a řádně zprostředkovat emoce, které cítí voják na bojišti, a to způsobem, jakého se standardními hrami nelze dost dobře dosáhnout. V plánu je tedy autentická záležitost, při jejímž hraní byste mohli cítit strach, nával adrenalinu, paranoiu, hněv a další emoce, které mohou vojáci cítit ve skutečném boji. Vývojáři nicméně zdůrazňují, že nejde o hru ze světa Titanfallu nebo Star Wars, takže můžeme počítat s novou značkou. Na ní si ale ještě počkáme, protože VR projekt Respawnu by měl vyjít až v roce 2019.

Preview Mashinky - dojmy z hraní české budovatelské strategie

Představen obsah Season Passu South Park: The Fractured But Whole

Konečně víme, co nabídne Season Pass, který doprovodí South Park: The Fractured But Whole. Letos v prosinci dorazí přídavek Danger Deck, v němž hráče čeká nutnost postavit se ultimátní bojové výzvě. Odměnou vám bude odemčení exkluzivních kostýmů a artefaktů. V průběhu roku 2018 bude následovat DLC From Dusk till Casa Bonita, které přinese nový příběh. V něm se hráči musí spojit s The Coonem a Mysterionem, aby se v lokalitě Casa Bonita vypořádali s nepřáteli, které, jak se zdá, posedli démoni. Během příštího roku dorazí i třetí a poslední přídavek nazvaný Bring the Crunch. I v tomto případě nás čeká nový příběh, který mimo jiné zahrne novou superhrdinskou třídu. Season Pass bude v prodeji od 17. října za 29,99 dolarů. Jako bonus zahrnuje balíček kostýmů a perků Relics of Zaron a postavu jménem Towelie.

Preview Dojmy z Gamescomu: BioMutant - staňte se ohyzdnou kreaturou a vláčejte se tajuplným světem

Hunt: Showdown od Cryteku spojuje prvky z PUBG a Monster Hunter

Hunt: Showdown je s největší pravděpodobností poslední naděje kdysi slavného a úspěšného studia Crytek, které přivedlo na svět série Far Cry a Crysis, přičemž stojí také za Ryse: Son of Rome a jde o vývojáře technologie CryEngine. V poslední době se ale vedení studia moc nedaří a zažívá těžké časy, které prohlubují finanční problémy. Zraky hráčů se tak upínají k připravované hře Hunt: Showdown, která je nám prezentována americkým webem IGN ve formě dvanáctiminutového videa. To se od těch předchozích liší. Není jisté, zda jde o jinou mapu, ale denní světlo dělá dojem, jako bychom se dívali na úplně jiný projekt, který navíc potřebuje ještě péči.

Counter-Strike: Global Offensive se dočká nové verze mapy Dust 2

Dust 2, de_dust2, to je jen několik názvů jedné z nejklasičtějších map série Counter-Strike, která má své neotřesitelné místo v každém díle, samozřejmě včetně nejnovějšího Global Offensive. V jeho případě se vývojáři z Valve občas rozhodnou předělat a vylepšit některé tradiční mapy. V minulosti došlo na Nuke či Inferno a teď je konečně na řadě Dust 2. Zatím není jasné, kdy přesně nová podoba této klasické mapy vyjde, ale už nyní je k vyzkoušení v tzv. beta branchi. Cílem vývojářů je každopádně zlepšit přehlednost mapy, poupravit možnosti pohybu, třeba kolem rohů, a vylepšit vizuál tak, aby byl srovnatelný s moderními mapami. Ve Valve navíc připravují nové, detailnější modely teroristů.

Speciál: Rozhovor s vývojáři Rusty Lake - jak tvůrci začínali a co dalšího plánují

V Overwatch začal Halloween

Hráči Overwatch si mohou až do 1. listopadu užívat halloweenských slavností. V populární akci od Blizzardu odstartovala akce Halloween Terror, která do hry přináší trochu strašidelné zábavy. Nejdůležitější částí Halloween Terror eventu je nový nekonečný mód pro Junkenstein’s Revenge. Jmenuje se Endless Night a naleznete ho v sekci Arcade. Před spuštěním se připravte na vlny nepřátel a těžkých bossů. A jaká je motivace? Speciální žebříček. Do toho se dostanou nejlepší hráči. Po omezenou dobu je rovněž možné hrát na strašidelných verzích map Hollywood a Eichenwalde. Další novinkou je více než 50 nových předmětů v halloweenském stylu. Součástí akce jsou i nové emotes nebo změněné loot boxy.

Speciál: Wolfenstein 2: The New Colossus - vše, co byste měli vědět, na jednom místě

Hry z prvního Xboxu budou ve zpětné kompatibilitě do konce roku

Microsoft na letošní výstavě E3 překvapil, když oznámil, že hodlá rozšířit zpětnou kompatibilitu Xboxu One o vybrané hry ze své vůbec první konzole. Na nejnovější generaci Xboxu tak bude možné zavzpomínat na staré časy. Pokud se na zpětnou kompatibilitu her z původního Xboxu těšíte, tak pro vás máme dobrou zprávu. Společnost Microsoft nezměnila své plány, kompatibilitu hodlá spustit do konce roku. Dokládají to slova Phila Spencera, šéfa Xbox divize, který řekl, že jsou velmi blízko. V současné době ale nemůže oznámit přesné datum spuštění. Zároveň Spencer nemůže oznámit hry, které si z prvního Xboxu budeme moci na Xboxu One zahrát. Šéf herní divize Microsoftu musí počkat na partnery, s nimiž hry ve zpětné kompatibilitě oznámí. Jednu věc však Spencer oznámil. Neodpustil si nalákat na nové informace, konkrétně na to, jak zpětná kompatibilita bude fungovat na Xboxu One X. Prý nás to bude hodně zajímat.

Speciál: Deskovkový speciál: Temné znamení

Trailer láká na film Star Wars: Poslední z Jediů

Vydání trailerů nových Star Wars filmů je vždy událost a nejinak je tomu v případě dlouho očekávaného plnohodnotného traileru letošní osmé epizody s českým podtitulem Poslední z Jediů. V noci z pondělí na úterý ale video konečně spatřilo světlo světa, a tak se můžeme podívat na to, co nás v prosinci čeká. Pro nás hráče je trailer jako obvykle relevantní hlavně z toho důvodu, že ukazuje některé věci, které uvidíme v nadcházejících Star Wars titulech, zejména v multiplayeru listopadového Star Wars: Battlefrontu 2. V souvislosti s Battlefrontem 2 si můžete přečíst také text věnovaný rozsáhlé kritice systému krabic, který byl představen v multiplayerové betě, reakci tvůrců a podrobnosti o hrdince Iden Versio v multiplayeru.

Blogy: 10. výročí Orange Boxu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama