Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 22. až 29. ledna
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 22. až 29. ledna

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 22. až 29. ledna

Michal Burian

Michal Burian

3

Avengers od tvůrců Tomb Raider a Deus Ex, Assetto Corsa má nového majitele, PC verze Sniper Elite 4 pouze digitálně, únorové hry pro předplatitele Xboxu, RPG na motivy filmu Apokalypsa, datum vydání Prey, beta Ghost Reconu a další.

Reklama

Tvůrci Tomb Raidera a Deus Ex pracují na Avengers od Marvelu

Tohle nejspíš čekal málokdo. Společnosti Marvel Entertainment a Square Enix uzavřely partnerství, které potrvá několik let a díky němu se v následujících letech dočkáme hned několika her, které využívají svět Marvelu.

Prvním počinem bude projekt, který využívá značku Avengers. Pracuje na něm studio Crystal Dynamics, zodpovědné za sérii Tomb Raider, a pomáhat mu budou lidé z Eidos Montreal, tedy tvůrci novějších dílů Deus Ex a dnes už polozapomenutého rebootu Thiefa. Obě studia si vyzkoušela spolupráci už při vývoji Rise of the Tomb Raider.

505 Games koupili autory simulátoru Assetto Corsa

Italská společnost Digital Bros, které patří vydavatelství 505 Games, koupila studio Kunos Simulazioni, které stojí za závodním simulátorem Assetto Corsa pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Právě na konzolových verzí 505 Games spolupracovali a uváděli je na trh. Kunos Simulazioni si od koupi hodně slibují, díky spojení s 505 Games mají více zdrojů a času pro svou práci.a

Recenze Resident Evil 7: Biohazard

PC verze Sniper Elite 4 pouze digitálně

V pondělí dopoledne jsme předběhli svět, jako první vás Zing.cz informoval o rozhodnutí studia Rebellion Software, které nebude nikde po světě vydávat PC verzi Sniper Elite 4 v krabičce. Fyzická edice zkrátka nebude nikde k dostání, hra se bude prodávat pouze na Steamu, předobjednávka je za 59,99 euro. Přitom Sniper Elite 3 měl velmi pěknou krabičku s různými bonusy.

Mass Effect: Andromeda v dalším traileru

Konečně jsme se dočkali pořádného traileru Mass Effectu: Andromeda. Uvidíte v něm řadu věcí, o kterých jsme zatím zpravidla jen slyšeli. Za zmínku stojí třeba noví spolubojovníci, salarianský pilot vaší lodi Tempest jménem Kallo Jath, sestkání s nepřátelskou rasou Kettů, několik exotických lokací nebo náznak trochy romantiky. V týdnu jsme se dozvěděli i o novém společníkovi nebo o možnosti hrát nový Mass Effect v předstihu díky službám EA Access a Origin Access.

V únoru s Gold účtem zdarma Project Cars

V únoru se budou mít předplatitelé Zlatého členství na Xboxu One a Xboxu 360. Dostanou totiž skvělé závody Project Cars. Dále Lovers in a Dangerous Spacetime a na Xboxu 360 se zpětnou kompatibilitou ještě Monkey Island 2: SE a Star Wars: The Force Unleashed.

Vzniká hororové RPG na motivy filmu Apokalypsa

Na motivy filmu z roku 1979, zasazeného do války ve Vietnamu, vzniká hra. Projekt s prostým názvem Apocalypse Now (originální název filmu), bojuje o přízeň a o finance na Kickstarteru, přičemž ho produkuje sám režisér Francis Ford Coppola. Čeká nás hororové RPG, které bude podobně jako filmová předloha pojednávat o kapitánovi Benjaminovi Willardovi, jenž dostal za úkol zavraždit amerického plukovníka Waltera E. Kurtze. Ten zběhl a v džungli založil vlastní stát domorodců, který vede válku jak proti Američanům, tak proti Vietnamcům.

Patch Mafie 3 rozšiřuje možnosti vylepšování aut

Tvůrci Mafie 3 ze studia Hangar 13 stále dodávají do hry nový bezplatný obsah. V týdnu jsme se tak dočkali dalšího patche, který rozšiřuje možnosti tuningu v garážích napříč New Bordeaux. Nejviditelnější novinkou je přitom volba poznávací značky, která koneckonců byla už v Mafii 2.

Oznámen DiRT 4

Velké překvapení si na čtvrtek připravila společnost Codemasters, oznámila na léto příchod závodů DiRT 4. Nová hra využije úspěšný titul DiRT Rally a představí několik novinek, včetně možnosti vytvářet vlastní tratě. Trailer, obrázky a informace zde.

Recenze Urban Empire

Prey od Arkane Studios vyjde 5. května

Fanoušci Prey se mohou radovat, Bethesda tuhle akci uvede na trh 5. května na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V novince se dočtete nové informace, stejně tak se podíváte na video a nové screenshoty.

Připravte se na únorovou betu Ghost Recon: Wildlands

Od 3. do 6. února proběhne uzavřená beta open-world akce Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands. Do testování se dostanou vybraní hráik, kteří se zaregistrovali na oficiálních stránkách. V betě dostaneme možnost prozkoumat provincii Itacua, kde budeme mít za úkol zlikvidovat klíčové členy drogového kartelu Santa Blanca. Ten ovládá celou zemi, včetně vlády, armády a policie.

Obsidian chystají Pillars of Eternity 2: Deadfire

Požadovaných 1,1 milionu amerických dolarů se na serveru Fig podařilo vybrat za pouhých 24 hodin. Je tak jisté, že v dohledné době vyjde pokračování izometrického RPG Pillars of Eternity. Druhý díl má podtitul Deadfire a půjde o přímé pokračování. Začne tam, kde první díl skončil.

Tvůrci Disney Infinity 3.0 jsou zpět, připravují Auta 3

Studio Avalanche Software, které v minulosti pracovalo pro Disney, je zpět. Loni v květnu sice tým skončil, jeho pobočka v Utahu však byla k dnešnímu dni oficiálně otevřena. Postarala se o to společnost Warner Bros. Interactive Entertainment. Nově tvůrčí celkem pracuje na hře Cars 3, která bude vycházet ze stejnojmenného animovaného filmu od Disney.

Ace Combat 7 přiletí i na PC a Xbox One

Letecká akce Ace Combat 7 nebude exkluzivitou pro PlayStation 4. Dorazí také na PC a Xbox One, oznámilo v týdnu Namco Bandai. Ace Combat 7 přinese vzrušující souboje ve vzduchu s celou řadou autentických a zároveň i futuristických letadel. Naznačuje tak kombinaci moderních stíhaček s těmi z blízké budoucnosti. Sepsání scénáře pro kampaň má na starost Sunao Katabuchi, ten vytvořil scénář pro čtvrtý i pátý díl Ace Combat.

Recenze Fate/Extella: The Umbral Star

MXGP 3 nás na jaře chce ohromit technickou stránkou

MXGP3: The Official Motocross Videogame dorazí na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra je postavena na technologii Unreal Engine 4 a měla by nabídnout dynamický a zábavný zážitek okořeněný inovativní grafikou. Krom toho má být velkou novinkou dynamické počasí, dynamická deformace terénu a zbrusu nové zvuky.

Detaily o nových mapách a dalších novinkách do Battlefieldu 1

DICE představili náplň prvního placeného dodatečného balíčku do Battlefieldu 1. They Shall Not Pass v březnu zahrne čtyři nové multiplayerové mapy, herní mód Frontlines, nová ocelová monstra nebo francouzskou armádu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama