Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 24. až 30. července
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 24. až 30. července

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 24. až 30. července

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Přiblížení DLC Wolfenstein 2: The New Colossus, The Sims 4 na konzole, gameplay Uncharted: The Lost Legacy, Killing Floor 2 pro Xbox One, systém krabic v PlayerUnknown's Battlegrounds a další.

Reklama

Ve třech DLC pro Wolfenstein 2: The New Colossus se ujmeme různých postav v boji proti nacistům

Season Pass očekávané střílečky Wolfenstein 2: The New Colossus stojí 24,99 dolarů a zahrnuje trojici singleplayerových přídavků. V DLC The Adventures of Gunslinger Joe hraje hlavní roli bývalý hráč amerického fotbal Joseph Stallion, který likviduje nacisty nejdřív v ruinách Chicaga a později dokonce ve vesmíru. Přídavek The Diaries of Agent Silent Death se zase zaměří na bývalou vražedkyni a agentku OSS Jessicu Valiant, s níž infiltrujeme nacistický bunkr v Kalifornii a odhalíme tajemství operace San Andreas. Třetí DLC, The Amazing Deeds of Captain Wilkins, je pro změnu zaměřené na kapitána Geralda Wilkinse, proslulého hrdinu americké armády, s nímž se vydáme na Aljašku, abychom zastavili operaci Black Sun.

Se všemi třemi postavami se navíc setkáme v prequelové misi Episode Zero, která bude zdarma pro majitele Season Passu a ty, kteří si předobjednají základní hru. Všechny tři DLC bude možné zakoupit i samostatně, zatím ale nevíme, kolik budou jednotlivé přídavky stát nebo kdy se jich vlastně dočkáme. K dispozici je také bližší pohled na jednu ze scén základní hry a několik nových screenshotů.

The Sims 4 vyjdou na konzole

Rodinná pohoda, radovánky s dětmi, randění, výlety, grilování. To vše můžete zažít v The Sims 4. Hra vyšla již v září roku 2014 na PC a letos na podzim si najde cestu na konzole PS4 a Xbox One. Datum vydání připadlo na 17. listopadu letošního roku, přičemž za předobjednávku dostanete dodatečný balíček Perfect Patio Stuff (česky Perfektní patio). Ten vám umožní doplnit venkovní prostory obydlí o vířivky a nový gril. Díky němu přichystáte lahodné pohoštění a při těchto příležitostech Simíci ocení i nové ležérní oblečení. Na výběr bude také Deluxe Party edice s dalším obsahem. A jestli patříte mezi předplatitele služby EA Access na Xboxu One, můžete si The Sims 4 zkusit v předstihu od 9. listopadu.

Recenze Hey! Pikmin - podařená oddechovka, která má všem co nabídnout

Killing Floor 2 dorazí 29. srpna na Xbox One

Kooperativní akce Killing Floor 2 od TripWire Interactive je momentálně k dispozici pro PC a PS4, ale již brzy si najde cestu i na Xbox One. Majitelé konzole od Microsoftu budou moci likvidovat zedy od 29. srpna, a to za 39,99 euro. Počítá se i s podporou výkonnější konzole Xbox One X, zahrnující rozlišení 4K, lepší výkon, textury ve vysokém rozlišení nebo kvalitnější stíny. Killing Floor 2 nabídne na Xboxu One stejný obsah, jaký je momentálně k dispozici ve verzi pro PC a PS4, a také něco navíc. Konkrétně jde o zbraň Freezethrower pro perk Survivalist, díky níž budete moci zmrazit zedy za pomoci tekutého dusíku a poté je rozmlátit na kousky. Pro tuto zbraň bude k dispozici 8 různých skinů. Hra zahrne také oblek Wasteland Armor s pěti různými barevnými styly. Nový obsah je označován jako exkluzivita pro Xbox One a Xbox One X, naštěstí jde ale jen o časovou exkluzivitu. Freezethrower, Wasteland Armor a jejich příslušné skiny si tak dříve či později najdou cestu na PC a PS4.

13 minut ze Západního Ghátu v Uncharted: The Lost Legacy

Nové video z Uncharted: The Lost Legacy, které doplňují další screenshoty, ukazuje 13 minut z hraní za Chloe Frazer, kterou znáte hlavně z druhého dílu, kde byla impulsivní a lehkovážnou dobrodružkou. V The Lost Legacy se za doprovodu žoldačky Nadine Ross vydala do indických hor, kde hledá starodávný artefakt. Po pokladu pochopitelně prahnou i jiní, konkrétně bezohledný Asav, jenž chce artefakt získat za každou cenu. Nebude tak nouze o akční pasáže, podobně jako v Uncharted 4 s Nathanem Drakem. Nejde ale jen o přestřelky a souboje s nepřáteli. V kůži Chloe budete pátrat, řešit puzzle a přesouvat se po indických horách. Video se přitom zaměřuje na oblast Západního Ghátu. Ta je podobná Madagaskaru z Uncharted 4, ale je výrazně větší. Není tak divu, že jde o největší oblast, která byla kdy pro sérii Uncharted vytvořena.

Grand Theft Auto 6 spatřeno v životopisu herce pro motion capture

O tom, že se jednoho dne dočkáme dalšího dílu série Grand Theft Auto, snad nemůže být pochyb. Teď tu možná máme jeden z prvních náznaků faktu, že už na něm tvůrci pracují. V životopisu jistého Tima Neffa, herce pro motion capture, se dočteme, že se podílel na motion capture pro Grand Theft Auto 6. Samozřejmě může jít jen o chybu nebo způsob, jakým na sebe Neff chce strhnout pozornost. Na druhou stranu je možné, že je nález reálný. V první řadě tu ale zůstává fakt, že značka Grand Theft Auto znamená automatický výdělek. Dříve či později na další díl zkrátka musí dojít, přičemž GTA V vyšlo už v roce 2013. Dává tedy smysl, aby o čtyři roky později probíhal vývoj pokračování. Jestli je ale vývoj Grand Theft Auto 6 skutečností, ještě nějakou dobu o něm z oficiálních míst určitě neuslyšíme. Další Grand Theft Auto je zkrátka s největší pravděpodobností záležitostí vzdálenější budoucnosti.

Recenze SpeedRunners - rychlé akční závody, při nichž si užijete spoustu zábavy

Vlak v Metru Exodus bude sloužit jako vaše mobilní základna

V prvních gameplay záběrech z nedávno odhaleného Metra Exodus jsme mohli mimo jiné vidět parní lokomotivu. Tehdy se dalo předpokládat, že by mohlo jít jen o způsob, jak se v postapokalyptickém Rusku rychle přesouvat z jednoho bodu do druhého, ale zpráva, kterou tvůrci hry zveřejnili na sociálních sítích, naznačuje, že vlak, v jehož čele kouří upravená parní lokomitiva, je něčím víc. Vlaková souprava bude sloužit nejen jako dopravní prostředek, ale i jako mobilní základna hlavního hrdiny Arťoma. Opět nás tedy čeká zásadní změna oproti předešlým dílům, v nichž se Arťom vždy uhnízdil v nějaké stanici metra, kde ale nikdy moc dlouho nevydržel, protože při hraní neustále cestoval. Tentokrát ale budeme mít očividně k dispozici mobilní domov, do kterého by se mohl hráč častěji vracet. Lokomotiva se přitom jmenuje Aurora. A jestli se vám líbil hudební doprovod traileru, můžete si ho poslechnout či dokonce stáhnout.

PlayerUnknown's Battlegrounds zahrne systém krabic

3. srpna dorazí do PlayerUnknown's Battlegrounds první verze systému krabic, které zahrnou čistě kosmetické předměty. Spolu s měsíční aktualizací obohatí hru celkem tři typy krabic. Všechny můžete koupit na Rewards stránce výměnou za Battle Points (BP), přičemž otevření dvou z nich, které nesou název Wanderer Crate a Survivor Crate, vás nebude nic stát. Oproti tomu k otevření třetího typu krabice, Gamescom Invitational Crate, potřebujete klíč za 2,50 amerických dolarů. Všechny tři bedny přitom obsahují kosmetické položky inspirované nadcházejícím Battle Royale filmem. Výtěžek z Gamescom Invitational Crate půjde na podporu nadcházející akce Gamescom PUBG Invitational, která bude sestávat ze streamů a soutěží, a také na charitu. Tvůrci přitom zdůrazňují, že jde jen o základ chystaného systému krabic. Plný provoz odstartuje až po vydání finální verze hry. Se všemi třemi typy beden půjde obchodovat na komunitním trhu na Steamu, přičemž po 27. srpnu zmizí Gamescom Invitational Crate z prodeje. I nadále však budete moci kupovat klíče.

Nový trailer Need for Speed: Payback se zaměřuje na tuning vozidel

Tvůrci Need for Speed: Payback v týdnu vydali nový trailer, který se zaměřuje na tuning vozidel. Možnosti vizuální úpravy auta jsou ve srovnání a Need for Speed z roku 2015 mnohem pestřejší a rozsáhlejší. Samozřejmě můžete upravovat i výkon vozidla, aby bylo stále lepší, rychlejší a účinnější během závodů. Součástky pro úpravu výkonu můžete zakoupit v příslušném obchodě nebo vyhrát v závodech a dalších akcích. Čím výše se umístíte, tím více toho dostanete. V herním světě navíc můžete najít opuštěné vraky, z nichž lze za pomoci výše zmíněných možností udělat nablýskané žihadlo.

Preview Fortnite - hra pro čtyři hráče s osobitým vizuálním zpracováním a stereotypními misemi

Beta Destiny 2 odstartuje na PC 28. srpna

Beta Destiny 2 už proběhla na konzolích, ale PC hráči musí stále čekat. Před několika dny tvůrci ze studia Bungie oznámili, že to čekání skončí 28. srpna. Ten den začne beta i na PC, přičemž se do ní dostanou ti, kteří si Destiny 2 předobjednali nebo teprve předobjednají. Všichni zájemci se do ní budou moci přidat o den později, 29. srpna, přičemž bude přístupná do 31. srpna. Obsahově by měla beta nabídnout totéž jako na konzolích, i když je třeba podotknout, že pro přístup budete s největší pravděpodobností potřebovat Battle.net/aplikaci Blizzardu, která bude nutná pro spouštění plné verze. K dispozici jsou také HW nároky, aspoň prozatím se však vztahují pouze na betu a do vydání finální verze se mohou ještě změnit. Podívat se můžete i na trailer, který přibližuje jeden z předobjednávkových bonusů.

For Honor se dočká podpory dedikovaných serverů

For Honor trpí od vydání značnými problémy s připojením a stabilitou, za což může využívání peer-to-peer řešení. S tím by ale měl být časem konec, protože vývojáři připravují podporu dedikovaných serverů. V Ubisoftu chtějí zlepšit stabilitu hry a využívat dlouhodobě spolehlivější architekturu. S dedikovanými servery se kupříkladu nestane, že se hra pozastaví, protože se hostitel zrovna odpojil a je třeba vybrat někoho jiného. Stejně tak nemusíte řešit NAT a jeho nastavení. Zatím není jasné, kdy přesně podpora dedikovaných serverů do For Honor dorazí. Tvůrci nicméně tvrdí, že zatímco na dedikovaných serverech pracují, zlepší zároveň aktuální peer-to-peer řešení a celkovou funkčnost matchmakingu. Ubisoft chystá i dvě nové sezóny, které odstartují v srpnu a v listopadu. S nimi dorazí do hry nové mapy, postavy, výbava, Duel Tournament, hodnocené 4v4 zápasy, zcela nový 4v4 PVP mód nebo lepší tutoriál.

Preview Dead Cells - velmi atraktivní rogue-like dílo, které disponuje velkým potenciálem

Sony zdražuje předplatné PlayStation Plus

Předplatitelům služby PlayStation Plus v Evropě začaly koncem týdne chodit emaily informující o zdražení. K tomu dojde 31. srpna, přičemž za roční členství zaplatíte nyní 1560 Kč namísto dosavadních 1299 Kč. Čtvrtletní předplatné se zvedne z 519 Kč na 650 Kč a měsíční ze 180 Kč na 210 Kč. Zbývá tedy zhruba měsíc, kdy bude možné si tuto službu předplatit ještě za stávající sazbu. Sony ve svých emailech nevysvětluje důvod zdražení. Důvodem nakonec nebude nic zásadního, na vině je pravděpodobně přirozená míra inflace, takže nejde o žádnou senzaci. K podobnému zdražení došlo i loni na území Ameriky.

Dying Light hraje každý týden zhruba 500 tisíc hráčů

Tvůrci povedené akce Dying Light ze studia Techlandu se v nedávno vydaném videu pochlubili, že jejich dílo hraje každý týden zhruba 500 tisíc hráčů. To je nepochybně dostatečný důvod k tomu, aby měli vývojáři radost, protože na poměry téměř 3 roky staré hry s původně nezavedenou značkou jde rozhodně o velký úspěch. Také jde ale o důvod k tomu, aby hru nadále podporovali. Jak už víme z dřívějška, Techland hodlá v následujících 12 měsících vydat 10 zcela nových DLC, které budou zdarma pro každého majitele Dying Light na všech platformách. Přídavky zahrnou třeba nové, náročné nepřátele, další in-game akce, záhady, které bude třeba vyřešit, a ještě něco navíc. Aby tvůrci fanoušky nalákali, v blízké době vydají jakési nulté DLC, jež zahrne nové nepřátele. Svým způsobem nás tedy čeká rovnou 11 přídavků.

DLC Final Stand pro Battlefield 4 je opět zdarma ke stažení

Možná si vzpomenete na období před vydáním Battlefieldu 1, v němž společnost EA postupně a po omezenou dobu rozdávala zdarma všechny placené DLC Battlefieldu 4 a Battlefieldu: Hardline. Jestli jste tehdy nestihli povedený přídavek Final Stand pro Battlefield 4, nyní máte další možnost ho zdarma získat. Alespoň na PC. Battlefield 4: Final Stand je dalším titulem, který je součástí programu On the House na Originu. Abyste přídavek získali, stačí v případě, že vlastníte alespoň základní Battlefield 4, zamířit na stránku DLC a tlačítkem Add to Game Library Final Stand aktivovat. Poté vám zůstane napořád. Jako obvykle platí, že aktivace, potažmo přidání do knihovny, stačí. Přídavek lze stáhnout později. Čas na aktivaci DLC máte do 1. srpna, poté by mělo být zase placené.

Speciál: Mafia 3 - Season Pass pod drobnohledem - zaostřeno na přídavek Znamení časů

Just Cause 3 a Assassin's Creed: Freedom Cry dominují srpnové nabídce PS Plus

Dlouhou, příliš dlouhou dobu si řada hráčů stěžovala, že nabídku titulů, které můžete hrát na PS4 díky předplatnému služby PS Plus, tvoří převážně nezávislé, pro mnohé nezajímavé tituly. Minulý měsíc se společnost Sony pochlapila a nabídla předplatitelům horor Until Dawn a epizodickou adventuru Game of Thrones od Telltale Games a v srpnu bude krasojízda pokračovat. Doménou nabídky PS Plus za srpen je totiž Just Cause 3, které doplňuje Assassin's Creed: Freedom Cry, samostatně hratelné a poměrně rozsáhlé DLC pro Assassin's Creed 4: Black Flag. Tyhle dva tituly, které se určitě nedají označit za běžně vídané indie záležitosti, pak doplňuje That's You, Super Motherload, Snake Ball, Downwell a Level 22.

Jaké hry dostanou členové Xbox Live Gold v srpnu?

Spekulace o srpnové nabídce her v Xbox Live Gold se nenaplnily, Microsoft v úterý odpoledne oznámil úplně jiné hry. Od 1. do 31. srpna si budete moci do knihovny na Xboxu One přidat indie záležitost Slime Rancher. Od 16. srpna do 15. září to bude Trials Fusion. Pro Xbox 360 (a díky zpětné kompatibilitě i pro Xbox One) to je od 1. do 15. srpna Bayonetta a od 16. do 31. srpna střílečka Red Faction: Armageddon.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama