Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 26. června až 2. července
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 26. června až 2. července

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 26. června až 2. července

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Odhalení SNES Classic Mini, datum vydání remasteru StarCraftu, hra na motivy filmu LEGO Ninjago, Ve stínu havrana na Steamu, oznámení Car Mechanic Simulatoru 2018, červencové hry s PS Plus a Xbox Live Gold a další.

Reklama

Nintendo oznámilo SNES Classic

Společnost Nintendo navazuje na úspěch konzole NES Classic Edition a 29. září uvede na trh SNES Classic. Nabídne 21 her, a to včetně Contra 3: The Alien Wars, Donkey Kong Country, Final Fantasy 3, Kirby Super Star, Mega Man X, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Mario Kart nebo nikdy nevydaného Star Fox 2. Nintendo slibuje, že dodá do obchodů podstatně více kusů než v případě NES Classic Edition, zároveň ale upozorňuje, že se tato retro konzole bude prodávat od září 2017 do konce roku. V balení najdete i HDMI kabel a dva ovladače a doporučená cena je zhruba 80 dolarů. SNES Classic se přitom bude prodávat ve třech verzích. Každá verze je určena pro svůj specifický trh, jinou verzi budeme mít v Evropě, další v Japonsku a úplně odlišná bude v Severní Americe.

StarCraft: Remastered vyjde 14. srpna

Jestli nedočkavě vyhlížíte nedávno oznámený remaster prvního StarCraftu, zakroužkujte si v kalendáři datum 14. srpna. Právě ten den StarCraft: Remastered vyjde, přičemž jeho cena je stanovená na 14,99 euro. Když si remaster předobjednáte, získáte exkluzivní skiny tří budov, konkrétně jde o Korhal Command Center, Char Hive a Aiur Nexus. Za koupi hry navíc získáte několik bonusů do StarCraftu 2, a to trojici tematických portrétů a komandéra Alexeje Stukova pro kooperativní mód. Tyto odměny budou k dispozici po vydání remasteru. Blizzard zveřejnil také nový trailer, i když jde spíš o video kombinující hrané záběry se speciálními efekty. Ze samotného remasteru toho v něm tedy příliš neuvidíte.

Recenze Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - solidní a pohledný návrat starých dobrých časů

Film LEGO Ninjago doprovodí hra

21. září dorazí do kin film na motivy značky Ninjago, populární série stavebnice LEGO. Ve čtvrtek bylo oznámeno, že ho doprovodí hra od TT Games nazvaná jednoduše The LEGO Ninjago Movie: Video Game. Tvůrci slibují možnost hrát za řadu oblíbených ninjů, kteří musí ubránit ostrov Ninjago před zlým Lordem Garmadonem a jeho žraločí armádou. Během hraní dostanete možnost ovládnout umění Ninjagobility pomocí běhání po stěnách, skákání a bojování s nepřáteli Ninjaga. Díky tomu budete moci vylepšovat bojové schopnosti ninjů. Ve hře lze prožít události filmu napříč osmi akcí nabitými lokacemi, přičemž v každé z nich najdete unikátní Challenge Dojo. V rámci režimu Battle Maps zase můžete až ve čtyřech hráčích bojovat proti přátelům či rodinným příslušníkům. The LEGO Ninjago Movie: Video Game dorazí 22. září, tedy den po evropské premiéře filmu, a je ve vývoji pro PC, PS4, Xbox One a Switch.

Uzavřená beta Escape from Tarkov odstartuje v červenci

Očekávaná a ostře sledovaná střílečka Escape from Tarkov vstoupí do fáze uzavřené bety v průběhu července. Přístup k betatestu budou mít všichni, kteří si hru předobjednali nebo teprve předobjednají, a budou si moci vyzkoušet třeba systém pojištění zbraní, který umožňuje výměnou za malé množství herní měny zvýšit šanci na zachování zbraní a výbavy po smrti vaší postavy. Navíc dojde k přidání nové výbavy, třeba součástek na úpravu zbraní, samopalu MP5 a různých typů munice, a k přepracování herní ekonomiky. Bojovat budete moci na celkem čtyřech mapách a tvůrci podle svých slov zapracovali i na optimalizaci animací, výbavy a různých systémů. S příchodem uzavřené bety dochází i na přechod na nejnovější verzi Unity enginu, což má zlepšit celkovou optimalizaci a přinést plné využití DirectX 11.

Recenze Perception – strašidelná, originálně pojatá slepota s řadou nedostatků

CI Games končí s vývojem AAA her

Polská společnost City Interactive se chtěla svými tituly vyrovnat konkurenci. Ani letošní Sniper: Ghost Warrior 3 však nebyl takový úspěch, a tak CI Games mění své plány. Firma končí s vývojem nákladných AAA projektů a bude se soustředit na menší projekty. V následujících letech máme od CI Games čekat menší tituly, které se budou vyznačovat vysokou kvalitou a udržitelným rozpočtem pro výrobu a marketing. Zároveň vývojáři budou hry co nejvíce ladit, aby nedošlo k problémům. Počínaje rokem 2018 chtějí CI Games každý rok vydat alespoň jednu novinku, zatímco budou vyvíjet další tituly. Věří, že je to v jejich silách, podle svých slov mají zkušený tým vývojářů. Co se týče Lords of the Fallen 2, tak pokračování hardcore RPG titulu z roku 2014 je stále ve vývoji a vyjít by mělo v roce 2018. Zároveň se máme dočkat i další taktické akce po vzoru Sniper: Ghost Warrior 3, ale už bez otevřeného světa.

Adventura Ve stínu havrana vyjde na Steamu

České a slovenské týmy vývojářů v minulosti vytvořily celou řadu oblíbených adventur. Jednou z nich je nepochybně hra Ve stínu havrana, v níž se herec Jiří Lábus ujal dabingu bloňdatého mnicha Severína a snad každé postavy, s níž se Severín během svého netradičního putování setkal. Jestli si tuhle klasiku od Rainbow Rhino a Cinemaxu chcete připomenout, máte štěstí. Cinemax totiž Ve stínu havrana vydá na Steamu, a to už 12. července. Samozřejmostí je kompletní česká lokalizace, takže i na Steamu bude hra plně v češtině a zahrne kompletní dabing. Chybět nebudou ani anglické titulky. Cena zatím není známá, ale samotnou adventuru doprovodí vydání soundtracku.

Recenze Micro Machines World Series - další malá velká autíčka, která vám jezdí doma na stole

SteamWorld Dig 2 se rozšiřuje na PS4 a PC

Máte rádi série Metroid a Castlevania? Tak to se můžete těšit na další hru, která se inspiruje konceptem zvaným Metroidvania. SteamWorld Dig 2 je nezávislá adventura, která byla původně oznámena pouze pro Nintendo Switch. Nově ale studio Image & Form potvrdilo verze pro PlayStation 4 a PC. Datum vydání zatím neznáme, na Steamu je ale uvedeno, že se dočkáme koncem léta nebo na začátku podzimu. Hrát budeme za ženu jménem Dorothy, která hledá svého blízkého. Ten se před časem ztratil. Stejně jako v jedničce, i ve dvojce budete čelit nejen nepřátelům, ale také nebezpečnému prostředí. Titul SteamWorld Dig 2 byl představen v loňském roce. Jedná se o pokračování oblíbené hry, která se z 3DS rozšířila na PC, PS4, Xbox One, PSV a Wii U. Vývojáři nevylučují, že SteamWorld Dig 2 si později najde cestu i na kapesní konzole, platformy 3DS a Vita jsou pro ně prý stále důležité.

Izometrické RPG Pathfinder: Kingmaker uspělo na Kickstarteru

Pathfinder: Kingmaker, izometrické singleplayerové RPG, které je založené na papírovém RPG Kingmaker Adventure Path, spatří světlo herního světa díky úspěšné kampani na Kickstarteru. V rámci kampaně se podařilo vybrat požadovaných 500 tisíc amerických dolarů, takže vývoj může zdárně pokračovat. Pathfinder: Kingmaker přitom hodlá navázat na odkaz her jako Baldur's Gate, Fallout a Arcanum a navodit stejný pocit, jaký hráči měli, když tyto legendy hráli poprvé. Tvorba vlastního hrdiny, zkoumání neznámého, seznamování se společníky, adrenalin prvního souboje, průchod tajemnými dungeony, svět reagující na vaše akce, to všechno bude k dispozici i zde, doplněné o prkvy a motivy série Pathfinder od společnosti Paizo.

Recenze Dragon Quest Heroes II - pokračování dobrodružství známých i méně provařených hrdinů

Díky vám si lidé koupí hru, vzkazuje Square Enix tvůrcům Denuva

Protipirátská ochrana Denuvo je s ohledem na její účinek a vliv na výkon her jedním z kontroverzních a často probíraných témat, která zrovna hýbou herním průmyslem. Teď přilévá olej do ohně společnost Square Enix, která na oficiálním webu Denuva uvádí: „Děkujeme za výbornou službu, kterou váš tým poskytuje - je skvělé s vámi spolupracovat! Právě díky vám si lidé musí koupit hru.“ Jak se zdá, ve Square Enix jsou přesvědčení, že nebýt Denuva, jimi vydávané hry by PC hráči nekupovali. Jinými slovy by je prostě pirátili. Je to dost odvážné tvrzení, které nepochybně zase zvedne nejednoho odpůrce Denuva a dalších protipirátských ochran ze židle. Citace mimo jiné naznačuje, že z titulů od Square Enix nejspíš Denuvo hned tak nezmizí, protože je s ním a s jeho vlivem společnost spokojená, i když stále přibývá případů, kdy je Denuvo rychle prolomeno.

Byl u vývoje Inside a Limbo, teď chce vyprávět příběh lidí při katastrofě

Jméno Dino Patti vám pravděpodobně nic neřekne, ale když řekneme, že to byl spoluzakladatel a generální ředitel nezávislého studia Playdead, tak si tenhle tým možná spojíte s oblíbenými počiny Inside a Limbo. Patti před časem z Playdead odešel a společně s Chrisem Olsenem založil ve Velké Británii firmu Jumpship, v níž vzniká nová akční sci-fi adventura, která bude vyprávět příběh o několika jedincích při globální katastrofě. Projekt se jmenuje Somerville a ve vývoji má být od roku 2014. V té době šlo o vedlejší projekt Olsena, loni se k němu přidal Dino Patti a společně vytvářejí něco nového, co by mělo hráče opět zaujmout. Do konce letoška by se měl tým Jumpship rozrůst na počet osm lidí. Na další informace si však musíme počkat.

Recenze StarCrawlers - vcelku povedené cRPG s osobitým zasazením

Za měsíc Car Mechanic Simulator 2018 s českými titulky

21. července letošního roku se ve verzi pro PC začne prodávat další ročník automobilového simulátoru Car Mechanic Simulator. Nejnovější díl umožní hráčům opravovat, malovat, vylepšovat a řídit automobily. Hráči se mohou těšit na realistickou grafiku a mechaniky a na spoustu novinek. Cenega potvrdila rovněž české titulky. Car Mechanic Simulator 2018 nabídne unikátní klasická vozidla, v auto-editoru si budete moci vytvořit vozidlo dle svých představ a hra nabídne také více než 40 vozidel nebo více nástrojů, možností a součástek. Car Mechanic Simulator 2018 navíc umožní hráčům účastnit se aukcí, na nichž jsou nabízena starší vozidla pro předprodej či nákup do vaší kolekce. Chybět nebude ani foto mód a zaměstnat vás mohou i náhodně generované mise. Každá z misí má nabídnout unikátní, různě náročnou výzvu.

Vyzkoušeli jsme Super Mario Odyssey, Fifu pro Switch nebo Splatoon 2

Nintendo minulý týden pořádalo ve Frankfurtu nad Mohanem speciální akci, na níž si mohli pozvaní novináři vyzkoušet hry pro Nintendo Switch a 3DS, které byly prezentovány na výstavě E3 v Los Angeles. Na prezentaci nechyběl ani redaktor Zingu Filip Němec, který si zahrál zejména Super Mario Odyssey, novou Fifu přizpůsobenou Switchi, Splatoon 2 a další hru s Yoshim v hlavní roli. Naše dojmy zatím prezentujeme prostřednictvím videa, v němž nechybí ani záběry z většiny zmíněných titulů. Více vám poví a ukáže sám Filip. Navíc připravujeme článek s podrobnějšími dojmy, který vyjde později.

Preview Immortal Planet - duchovní nástupce slavné série a především povedené izometrické RPG

Navštivte slavnou loď v demu hry Titanic: Honor and Glory

Už několikrát jsme vás upozorňovali na zajímavý počin Titanic: Honor and Glory. Ten vzniká za pomoci enginu Unreal 4 a jak už napovídá jeho název, umožní vám navštívit slavnou loď Titanic, která se potopila po srážce s ledovcem v roce 1912. Tvůrci nyní vydali nové demo, které vám umožní projít se po několika palubách a v různých místnostech napříč lodí. K dispozici je také verze dema, která podporuje headsety virtuální reality HTC Vive a Oculus Rift. Titanic: Honor and Glory má celkově nabízet možnost návštěvy všech palub Titanicu, dále možnost navázat kontakt s pasažéry a nakonec zažít osudnou noc ze 14. na 15. dubna 1912, při níž šel Titanic ke dnu. Při této katastrofe zahynulo zhruba 1500 lidí z řad pasažérů i posádky.

Until Dawn nebo Game of Thrones v červencové nabídce PS Plus

Stěžujete si, že Sony do „odměn“ za předplatné PlayStation Plus dává jen nezávislé tituly, které vás nezajímají? Tak to v tomto měsíci neplatí. Červencová nabídka PS Plus bude ve znamení hororu Until Dawn, který vyšel v srpnu 2015 a vysloužil si u nás 9/10 za nepředvídatelnou zápletku a rozuzlení, nečekané zvraty v příběhu, nepřeberné množství alternativních dějových linek, drobné náznaky psychologického hororu nebo za audiovizuální zpracování a herecké výkony. Druhou hrou pro PlayStation 4 je v červenci první sezóna adventury Game of Thrones od Telltale Games. PS3 potom poctí návštěvou Tokyo Jungle a Darkstalkers Resurrection a PS Vitu zase Element4l a Don’t Die, Mr. Robot (cross-buy s PS4).

V červenci s Xbox Live Gold například Kane & Lynch 2

Majitelé zlatého členství na konzolích Xbox už znají hry, které si v průběhu července budou moci zdarma zahrát. Společnost Microsoft si pro Xbox One připravila nemotorného robota v adventuře Grow Up od Ubisoftu, které je pokračováním Grow Home. Druhou hrou je Runbow, podivná šílenost pro 9 hráčů, která by mohla na pár hodin zabavit. Na Xboxu 360 se zpětnou kompatibilitou pro Xbox One je to akce Kane & Lynch 2: Dog Days od tvůrců Hitmana. Na závěr tu máme pirátské dobrodružství v kostičkovém světě, tedy LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game, adaptaci čtyř filmů Pirátů z Karibiku.

Soutěž: Vyhrajte DiRT 4 a další ceny pro fanoušky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama