Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 31. července až 6. srpna
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 31. července až 6. srpna

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 31. července až 6. srpna

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Nový formát videoobsahu na Zingu, detaily o kariéře F1 2017, návrat hrobek v Assassin's Creed: Origins, pokračování Q.U.B.E., pětihodinové demo Ghost Recon: Wildlands a další.

Reklama

Představujeme nový seriál Jak se hraje…

Slibovali jsme vám rozšíření naší působnosti i na pole videoobsahu a v týdnu jste měli možnost seznámit se s prvním z nich. Jedná se o seriál „Jak se hraje…“ jehož první díl můžete vidět níže. Jak se hraje… je především alternativou pro ty, kteří nechtějí číst text, ale raději se v rychlejším tempu ponoří do komentovaného videa s našimi vlastními záběry. Nic však nebrání podívat se na video i v případě, že jste si přečetli samotný článek, popřípadě se na něj teprve chystáte. Jak se hraje… se snaží především vyzdvihnout to, co je lepší vidět na vlastní oči, ať už jde o vizuální zpracování, chování nepřátel či v případě závodní hry například vozový park. Abyste však u videa neusnuli, logicky nenabízí tolik informací jako samotný článek.

V Assassin's Creed: Origins se vrátí prohledávání hrobek

Kreativní ředitel hry Ashraf Ismail pro Gamesradar prozradil, že se do Assassin's Creed: Origins vrací různé hrobky a hádanky, jako tomu bylo kdysi v případě druhého dílu. Co víc, všechno by navíc mělo být postaveno a založeno na skutečných místech a skutečných hrobkách. „Ve hře máme hned několik hrobek. Některé nabízí klasické hádanky, v jiných se musíte dobře orientovat. Spousta z nich je navíc založená na skutečných hrobkách, které jsme detailně studovali. Dali jsme opravdu spoustu práce a úsilí do toho, abychom tyto hrobkách vytvořili. Všechno, o čem víme, jsme nastudovali, udělali jsme si obrázky a pokusili jsme se všechno replikovat, jak jen to šlo. Třeba v případě řecké pyramidy máme všechny ty místnosti, chodby a všechno je to autentická reprezentace. Samozřejmě jsme ale upustili uzdu fantazii a zeptali se sami sebe, jaké tajné místnosti ještě nebyly objeveny?” Z toho všeho to zatím vypadá, že v Origins dojde na nejeden zajímavý průzkum pyramid a podobných oblastí.

Recenze Aven Colony - mírně nadprůměrný budovatelský titul určený hlavně pro nenáročné hráče

Hráči Total War: Warhammeru dostanou 30 jednotek

Hráči strategie Total War: Warhammer se mohou těšit na dárek. Britské studio Creative Assembly oslaví 18. srpna letošního roku třicáté narozeniny a při té příležitosti si pro majitele svého nejnovějšího dílka připravilo dárek v podobě nových jednotek. Dostanete jich hned 30 a využijete je u ras Bretonnia, Lesní elfové, Válečníci Chaosu, Bestie a u divokých válečníků ze sněhem zaváté Norsky. Pokud chcete elitní jednotky (Regiments of Renown) získat, stačí se zaregistrovat v systému Total War Access a čekat do 10. srpna. To je den, kdy budou jednotky vypuštěny a zároveň dojde k vydání dalšího placeného balíčku s frakcí Norska.

Resident Evil: Revelations koncem srpna pro PS4 a Xbox One

Pokud si toužíte zahrát Resident Evil: Revelations na konzolích PlayStation 4 a Xbox One, tak budete mít možnost. Za mořem hra vyjde 31. srpna a v úterý Capcom oznámil, že v Evropě bude hra k dostání o něco dříve, konkrétně od 29. srpna. Resident Evil: Revelations pro PlayStation 4 a Xbox One je aktualizovaná verze původní hry, která si v minulosti našla cestu na Nintendo 3DS, PC, PS3, Xbox 360 a Wii U. Nová verze se pochlubí rozlišením 1920x1080, vylepšenou frekvencí snímků za sekundu, detailnějším prostředím a rafinovanějším pohybem tvorů. Samozřejmostí je i veškerý dříve vydaný dodatečný obsah. Na Resident Evil: Revelations se mohou těšit také majitelé Nintenda Switch. Ti si během letošního podzimu budou moci koupit první i druhý díl.

Recenze Antihero - zábavná a docela návyková tahová strategie

Logická hra Q.U.B.E. bude mít pokračování

Ke konci roku 2011 se na počítačích objevila logická first-person hra Q.U.B.E, která se postupně rozšířila na konzole současné i staré generace. Pokud vás tahle hříčka zaujala, můžete se těšit na pokračování. Nezávislé studio Toxic Games oznámilo, že na začátku roku 2018 se ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One objeví Q.U.B.E. 2. V něm se vžijeme do bot britské archeoložky Amelii Crossové, která bude na tajemné cizí planetě čelit výzvám Q.U.B.E. a společně s přeživšími se pokusí najít cestu domů. Hra si zachová environmentální hádanky a vše, co jste milovali na jedničce. Pochopitelně nebude chybět ani akce a intimní příběh Amelie o její snaze přežít.

Jak náročná bude PC verze PES 2018?

polečnosti Konami a Pro Evolution Software Productions vyslyšely fanoušky, kteří volali po pořádné počítačové verzi fotbalu PES. V letošním roce se nebude opakovat minulost, kdy PES na PC vyšlo ve verzi, která neodpovídala současné generaci konzolí a byla postavena spíše z PS3/X360 verze. PES 2018 slibuje, že vám nabídne fotbal v kvalitě, která bude odpovídat standardu. Z toho důvodu bude pochopitelně PES 2018 náročnější. Minimální a doporučené hardwarové požadavky to jasně prezentují. Minimálně budete potřebovat Windows 7 64-bit, Intel Core i5-3450 3.1 GHz nebo AMD FX-4100 3.6GHz, 8 GB RAM, grafickou kartu GeForce GTX 650 nebo Radeon HD 7750 s 2GB a 30 GB volného místa na disku. Než se podíváte na kompletní požadavky, tak jen dodáme, že PC verze nabídne větší možnosti v nastavení grafiky a nechybí ani podpora 4K.

Recenze Ultimate General: Civil War - kvalitní strategie, která cílí především na milovníky historie

Detaily o kariéře v F1 2017

Společnost Codemasters ukázala více z kariéry nadcházejících závodů F1 2017. „F1 2017 přináší masivní rozšíření kariéry, při které budete dostávat pozvánky na klíčové závody během klasické sezóny Formule 1. V těchto závodech budete řídit 12 historických vozů F1 a účastnit se s nimi akcí, včetně časovek a různých dalších výzev. S historickými monoposty můžete závodit na všech okruzích i ve vícedílných závodech typu C1 a C2,“ dočteme se v tiskové zprávě. Pokud se vám nebudete chtít, nemusíte se těchto typů závodů během kariéry účastnit. V F1 2017 přitom budete mít k dispozici 115 možností pro vylepšení a vývoj vozu. Výzkum a vývoj se skládá ze čtyř různých kategorií, které můžete vylepšit. F1 2017 je plně licencovaná hra, chybět tak nemůže všech 20 oficiálních tratí z letošní sezóny, včetně alternativních verzí Silverstone, Bahrajnu, USA a Japonska. Třešničkou na dortu potom bude noční závod Monaka v těsných ulicích Monte Carla. Tvůrci navíc zveřejnili nové screenshoty.

Zemřel Corey Gaspur, designér BioWare

Studio BioWare přišlo o talentovaného designéra a kamaráda. Nečekaně zemřel Corey Gaspur, který v BioWare pracoval devět let a z pozice návrháře se podílel na hrách jako Sonic Chronicles, Dragon Age: Origins, Mass Effect 2 a Mass Effect 3. V poslední době zastával roli hlavního designéra novinky Anthem. Ta byla odhalena letos v červnu na E3 v Los Angeles a vyjde v roce 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Tým BioWare neposkytl žádné informace o příčině smrti Gaspura. „Corey byl talentovaný designér a ještě lepší člověk. Upřímnou soustrast rodině a všem, kteří ho znali. Bude nám chybět,“ napsali lidé z BioWare na blogu.

Zemřel Daniel Licht, skladatel soundtracku Dishonored a Silent Hill

Se zprávami o úmrtí talentovaných lidí, kteří měli spojitost s herním průmyslem, bohužel ještě nekončíme. V týdnu odešel ze světa i filmový, seriálový a herní skladatel Daniel Licht, který se proslavil soundtrackem k sériím Dishonored a Silent Hill. Daniel Licht nezvládl boj s rakovinou, které ve středu v noci podlehl. Bylo mu 60 let. Od roku 2012 do roku 2015 byl Licht hlavním skladatelem herní série Silent Hill. Přišel jako náhrada za japonského skladatele Akira Yamaoka, který měl na starost hudbu pro Silent Hill: Downpour a Book of Memories. Licht byl podepsaný i pod hudbou k Dishonored. V tomto případě si asi nejvíce vzpomenete na písničku Honor for All, která hraje v závěrečném filmečku a titulcích. Jeho největším úspěchem je všech osm sezón populárního televizního seriálu Dexter.

Preview Dojmy z bety Destiny 2 - stále je otázkou, jestli nakonec dvojka nebude spíše Destiny 1.5

V Hob od tvůrců Torchlight budeme zachraňovat planetu

V americkém studiu Runic Games po úspěšných dvou dílech Torchlight vzniká další zajímavost. Dostala jméno Hob a dle popisku se jedná o akční adventuru s prvky plošinovek. Hob nás zavede do ohromného a brutálního světa, který je v nesnázích a my ho musíme zachránit. Toho dosáhneme především za pomoci průzkumu tohoto barevného prostředí. Zajímavostí je, že příběh bude vyprávěn bez jediného slova a dialogu. O příběhovém pozadí se budeme dozvídat podrobnosti skrz průzkum planety a interakcí s podivnými formami života. Další důležitou částí hry jsou hádanky. Puzzle nám otevřenou cestu dál, při jejich řešení budeme svět měnit, transformovat a opravovat. Krajina se tak bude měnit. Pochopitelně dojde i na boj, i když v Hob ho zase tolik nebude. Hob vyjde 26. září letošního roku ve verzích pro PC a PlayStation 4.

ARK: Survival Evolved nestíhá začátek srpna

V červnu studio Wildcard oznámilo, že 8. srpna letošního roku opustí populární survival onlinovka ARK: Survival Evolved předběžný přístup a vyjde v plné verzi ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. V pondělí ale došlo k přehodnocení plánu. ARK: Survival Evolved je sice po vývojové stránce hotové, ale tvůrci nejsou spokojeni s některými částmi a vyžádali si čas navíc. Nově se tak s ARK: Survival Evolved počítá 29. srpna. Odklad zaznamenalo i rozšíření Ragnorak, které nově dorazí zároveň s plnou verzí hry. Těšit se můžete na obří aktualizaci, která bude větší, než autoři původně předpokládali. Mapa bude o třetinu větší a velikostně je téměř srovnatelná s The Island. Ragnorak DLC zahrne novou mapu, biomy, kaňon Wyvern na pobřeží nebo nového bosse.

Oficiální nálož záběrů z hraní Wolfenstein 2: The New Colossus

V pondělí Bethesda přišla s vlastními ukázkami z očekávané střílečky Wolfenstein 2: The New Order, které mají doplnit záběry z hraní, které minulý týden zveřejňovala různá zahraniční média. K dispozici je tak rozsáhlá a zcela oficiální ukázka první mise (tu najdete níže), návštěvy města Roswell v Novém Mexiku a souboje s bossem. Je však třeba podotknout, že jestli toho chcete o hře vědět co nejméně a chcete každou misi zažít sami na vlastní kůži, bude lepší se videím vyhnout. Později jsme se dočkali také dalších informací, které přibližují možnosti tiché likvidace nepřátel, několik typů zbraní a nepřátel nebo nové i známé postavy.

Preview Beat The Game - pro fanoušky neotřelých a zajímavých herních zážitků

Beta NHL 18 pro každého

Už jen měsíc a pár dnů zbývá do vydání NHL 18. Pokud jste si dosud nezahráli betu, tak máte nyní možnost. Electronic Arts zpřístupnili betu na PlayStationu 4 a Xboxu One pro všechny hráče. Beta NHL 18 nabízí k vyzkoušení několik módů, které budou v plné verzi. Nejvíce vás bude pravděpodobně zajímat novinka NHL Threes. Jde o arkádovou podobu hokeje se zápasy tří proti třem. Právě na tento režim láká nejnovější trailer. V plné verzi NHL 18 bude NHL Threes obohaceno ještě o singleplayerovou kampaň s nejrůznějšími výzvami. Ale nebojte, beta obsahuje i tradiční online versus mód; skládá se ze šesti zápasů, abyste vyzkoušeli změny a vylepšení. Betu NHL 18 přitom můžete hrát do 8. srpna.

Pětihodinová ukázka Ghost Recon: Wildlands

Na PlayStation Store a Xbox Store naleznete bezplatnou trial verzi open-world akce Ghost Recon: Wildlands. Demo nabízí možnost vyzkoušet si prvních pět hodin ze hry, ať už v singleplayeru nebo v kooperaci s dalšími hráči. Bohužel o trialu pro PC nepadlo prozatím ani slovo. Pokud se po vyzkoušení demoverze rozhodnete koupit plnou verzi, měl by se vám postup přenést, stejně jako u jiných trialů. Ubisoft se stejnou cestou vydal u Watch Dogs 2. Snažil se tak nakopnout prodeje hackerské akce, jejíž důvěru pošramotil méně povedený první díl. Ghost Recon: Wildlands je ale úplně jiný případ, ten se prodává mnohem lépe. Vydavatel se zřejmě snaží do hry nalákat další hráče.

Tvůrci The Evil Within 2 přibližují vylepšování postavy a zbraní

Možnost vylepšování postavy a výbavy bude v The Evil Within 2 opět přítomna, i když tentokrát je celý systém poněkud odlišný. V herním světě budete moci nacházet zelený gel, který je ale využíván jen při vylepšování postavy pomocí pěti stromů schopností. Jejich prostřednictvím lze dokonce odemknout speciální schopnosti, které mohou váš pobyt ve zvráceném Unionu lehce usnadnit, což je také důvod, proč nejde o levnou záležitost. Odemknutí vyžaduje značné množství gelu, tudíž je třeba našetřit dostatek gelu a případně opomenout jiné důležité schopnosti. Zbraně tentokrát vylepšujete za pomoci zbraňových součástek. Ty slouží i pro výrobu munice do zmíněných zbraní. Buď munici najdete při průzkumu herního prostředí, nebo si ji vyrobíte, a to na pracovních stolech, díky nimž je možné vyrobit i léčivé zásoby. Různé předměty lze vyrábět i za chodu bez přístupu k pracovnímu stolu, v takovém případě bude ale crafting nákladnější. Podívat se můžete také na ukázky krvavých uměleckých děl.

Ohlédnutí za červencovými příspěvky v donate systému

Overwatch se 8. srpna dočká dalšího eventu

O tom, že bychom se měli ve střílečce Overwatch tento měsíc dočkat eventu na téma olympijských a letních her, jsme věděli už docela dlouho. Až v týdnu ale přišlo oficiální oznámení a s ním spojené informace. V první řadě došlo na potvrzení, že se vrátí oblíbený Lúcioball, v jehož případě došlo na několik změn. Lúcioball se navíc dočká další mapy, která bude zasazená v australském Sydney, a kompetitivní verze, v níž můžete získat speciální sprej za hraní a ještě jeden speciální sprej, když se umístíte v Top 500. Dočkáme se také návratu starých skinů z loňského léta, ačkoliv se samozřejmě objeví i nové skiny a předměty. Na něco se můžou těšit především fanoušci Junkrata, Mercy, Widowmaker a McCreeho. Letošní event s letními hrami by se měl objevit už 8. srpna a poběží klasické tři týdny.

EA rozdává DLC Dragon's Teeth pro Battlefield 4

Do 1. srpna jste mohli prostřednictvím Originu získat přídavek Final Stand pro Battlefield 4 a nyní je na řadě Dragon's Teeth, který je k dispozici do 8. srpna, a to na PC, PS4 i Xboxu One. Jestli vlastníte základní Battlefield 4 a DLC dosud nemáte, jednoduše navštivte stránku DLC v obchodě příslušné platformy a přídavek aktivujte podobným způsobem, jako kdybyste ho chtěli koupit. Poté vám už zůstane. Jako vždy platí, že když časovou lhůtu prošvihnete, bude DLC zase placené, přičemž aktivace či přidání do knihovny stačí. Aby vám Dragon's Teeth zůstal napořád, nemusíte ho hned stahovat. Dočasné uvolnění DLC opět provází komunitní mise. Jestli chcete zlatý Battlepack, musíte zabít 40 nepřátel libovolnou útočnou puškou. Tentokrát je také aktivní dvojnásobný přísun zkušenostních bodů.

Blogy: Film jako hra - herní prvky ve filmovém průmyslu

Puzzle Agent 1 a 2 - méně známá herní série od Telltale

Condemned: Criminal Origins - Se7en v herní podobě

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama