Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 4. až 10. září
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 4. až 10. září

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 4. až 10. září

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

L.A. Noire na nových platformách, Mashinky míří na Steam, Farma zvířat v herní podobě, nálož záběrů z Far Cry 5, zlatá edice Resident Evil 7, detaily o God of War a další.

Reklama

L.A. Noire vyjde na PS4, Xbox One a Switch

Společnost Rockstar překvapila rozhodnutím uvést 14. listopadu výbornou detektivku L.A. Noire na nové platformy, konkrétně na PS4, Xbox One a Switch. Verze pro Switch zahrnuje veškerý obsah původní hry i všechen dodatečný obsah, přičemž nebude chybět podpora Joy-Con módu a pohybového ovládání, nové úhly kamery nebo ovládání ušité na míru dotykovému displeji při hraní v přenosném režimu. Na PS4 a Xboxu One se L.A. Noire pochlubí lepší technickou a vizuální stránkou, která zahrnuje vylepšené osvětlení a zpracování mraků, nové úhly kamery nebo textury ve vysokém rozlišení. Na základním PlayStationu 4 a Xboxu One přitom hra poběží v nativním rozlišení 1080p, zatímco PS4 Pro a Xbox One X umožní hrát v rozlišení 4K. Rockstar podniká také první krůčky v oblasti virtuální reality. Výsledkem je projekt s názvem L.A. Noire: The VR Case Files, který by měl taktéž vyjít 14. listopadu. Jedná se o speciální verzi určenou exkluzivně pro HTC Vive, díky níž budete moci ve virtuální realitě zažít a vyřešit 7 vybraných případů z původní hry.

Recenze F1 2017 - zábavné závody monopostů Formule 1, které sednou každému nadšenci tohoto žánru

Geralt a jeho přátelé oslavují 10. výročí herního Zaklínače

Letos na podzim to bude už 10 let od vydání prvního herního Zaklínače. V CD Projektu RED však slaví 10. výročí své značky už nyní, jak dokazuje třeba přednáška na akci PAX West, na níž minulou neděli někteří zaměstnanci studia hovořili o historii celé série. Vše odstartovalo působivé a z jistého úhlu pohledu snad i dojemné video, v němž lze vidět Geralta a jeho přátele, jak slaví na vinici Corvo Bianco v Toussaintu, který se objevil v datadisku O víně a krvi pro Zaklínače 3. Touto cestou CD Projekt RED děkuje fanouškům a hráčům za desetiletou podporu, bez níž by se samozřejmě nedostali do pozice, v jaké jsou nyní. V novince najdete také tematickou tapetu na plochu a video plné zákulisních a nepovedených záběrů z vývoje Zaklínače 3.

České Mashinky dorazí na Steam 6. října

Už párkrát jsme vás informovali o nadějném českém vlakovém tycoonu Mashinky, na němž více než 8 let pracuje Jan Zelený. Mezi čtenáři se hra pokaždé těšila značnému zájmu, a jestli patříte mezy ty, kteří mají o Mashinky zájem, měli byste si v kalendářích a v jízdních řádech zakroužkovat datum 6. října 2017. Ten den Mashinky dorazí na Steam, konkrétně do sekce Early Access, v níž zůstane jeden až dva roky, aby se mohla komunita více zapojit do vývoje. Počítá se přitom s podporou achievementů a součástí Early Access verze bude také editor úrovní a česká, anglická, německá a ruská lokalizace.

Recenze Knack 2 - skákačka s dobrými puzzly a robustním soubojovým systémem

Spousta gameplay záběrů z Far Cry 5

Ubisoft při příležitosti výstavy PAX West ukázal téměř hodinu a půl z připraveného Far Cry 5. V gameplay záběrech uvidíte spoustu aktivit. První video je složeno z průzkumu amerického městečka. Hlavní hrdina prohlédá barák a opuštěný obchod, zajde do baru, projedete se v kamionu a samozřejmě dojde i na přestřelku, a to včetně obrany před divokými zvířaty. Druhé video je mnohem akčnější, začíná odstřelováním nepřátel z věže, ale nabízí toho mnohem víc, třeba i rybaření.

Satirizující román Farma zvířat v herní podobě

Ve Velké Británii se setkala řada herních vývojářů, která touží vdechnout život hře založené na alegorickém satirizujícím románu Farma zvířat od spisovatele George Orwella. Ten ukazuje formou bajky politické vztahy a děje mezi lidmi. Farma zvířat v herní podobě bude dobrodružný tycoon, který vezme hráče na farmu, kde budou hrát za jedno ze zvířat těsně před revolucí. S nespecifikovaným zvířetem prožijí vzestup i pád. Tvůrci tvrdí, že hráči budou muset učinit rozhodnutí, která budou mít vliv na dění na farmě. V současné době bohužel nejsou k dispozici žádné screenshoty ani gameplay záběry. Víme akorát, že na projektu, který vyjde na PC a případně na další platformy, pracují lidé, kteří se podíleli na vývoji Surgeon Simulatoru, série Fable, Everybody's Gone to the Rapture, Dear Esther, Mafie 3, Alien: Isolation či Zaklínače 3.

Recenze Absolver - částečně úspěšná snaha o rozvíření stojatých vod her s tématikou bojového umění

Odhalena zlatá edice Resident Evil 7 a nový přídavek

Zlatá edice Resident Evil 7 vyjde v Evropě 12. prosince 2017. K dostání bude ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One, a to ve fyzické i digitální podobě. Součástí budou dvě epizody Banned Footage a dosud nevydaný přídavek End of Zoe. V něm budete sledovat osud Zoe Bakerové a čelit novým nepřátelům, přičemž prozkoumáte nové oblasti. DLC se bude prodávat i samostatně, cena byla stanovena na 15 dolarů/eur. Ve stejný den vyjde rovněž odkládané Not a Hero DLC. Tenhle přídavek bude zdarma pro všechny majitele Resident Evil 7, bez ohledu na to, zda vlastní Season Pass. V tomhle DLC se vrátí dlouholetý veterán Chris Redfield, který bude čelit novým hrozbám. Chris bude mnohem lépe vybaven a hráči si budou moci zapnout HUD zobrazující aktuální stav zdraví a munice. End of Zone a Not a Hero budou navíc hratelné ve virtuální realitě prostřednictvím PlayStation VR.

Za dva týdny demo Forzy Motorsport 7

Vývoj závodů Forza Motorsport 7 je hotov. Nic nebrání tomu, aby hra 3. října vyšla na Xbox One a počítače s operačním systémem Windows 10. Ještě před tím si ale budete moci nejnovější Forzu vyzkoušet. Studio Turn 10 oznámilo, že 19. září uvolní demoverzi. Ta bude ke stažení pro Xbox One i Windows 10, přičemž demoverze obsáhne tři závodní zážitky. V Dubaji se projedete ve voze Porsche 911 GT2 RS, v italském Mugellu budete řídit závodní tahač Mercedes-Benz Tankpool a na okruhu Nurburgring Grand Prix usednete do Nissanu NISMO GT-R LM. Na Nurburgringu na vác čeká velká výzva, včetně velké bouřky, která ovlivní podmínky na trati.

Recenze Sonic Mania – starý dobrý retro Sonic

Walking simulátor Reaching for Petals postrádá hratelnost

Pokud hledáte nějaký nový walking simulátor, tak byste si měli dávat pozor na před pár dny vydaný titul Reaching for Petals. Ten totiž není pro každého. Jde o poetické dobrodružství, ve kterém si při chůzi a skákání vyslechnete emocionální příběh. Ten je rozdělen do čtyř kapitol, dohrajete je za hodinu. Reaching for Petals pohání technologie Unreal Engine 4, ale na hře to není moc znát. Sice jde o počin od nezávislého studia, ale hra má nízkou úroveň detailů a technické problémy, které narušují celkový zážitek z vyprávění. Navíc si hráči stěžují na optimalizaci a absenci hratelnosti. Alespoň že cena je vcelku přijatelná. Reaching for Petals se prodává na Steamu pod 10 eur.

Jaké jsou plány Destiny 2 na září?

Pokud jste si koupili Destiny 2 na PlayStation 4 nebo Xbox One, tak vás bude jistě zajímat, jaké má Bungie v nadcházejících týdnech plány. Ty byly v pátek odhaleny, a jak se sami můžete přesvědčit, tento týden máte čas se ve hře rozkoukat a proběhnout kampaní. Od dalšího týdne to ale začne, protože dojde na očekávaný raid Leviathan, Xur s exotickým vybavením nebo na Trials of the Nine pro PvP. Podrobný rozpis plánovaného obsahu najdete v samotné novince.

Recenze Halcyon 6: Lightspeed Edition - vesmírná strategie, jak má být

O magii, zaklínadlech, runách a bozích v God of War

Cory Barlog, šéf vývoje nového God of War, v týdnu prozradil zajímavé detaily. Základním jazykem hry bude Elder Futhark, tedy stará angličtina, kterou doplní další jazyky. Každá říše bude mít svůj vlastní jazyk, který se budete moci naučit. Jakmile tak učiníte, vyřešíte hádanky vyžadující čtení, interpretaci a porozumění run. Jenom tak otevřete určité části hry nebo odhalíte skryté questy. Součástí nového God of War je i magie. Zahrnuje slova, zaklínadla a runy a je rozdělena na dvě části. Kratos navíc dokáže otevřít magický předmět a umožnit Atreovi vzpomenout si na příběhy, které mu vyprávěla jeho matka. Runy spojují znaky s magickou energií světa a používají se k naplnění energie z tetování. Norští bohové jsou v porovnání s těmi předchozími líčeni mnohem odlišněji. Řečtí bohové v předešlých dílech God of War jsou trochu jako politici, manipulují s lidmi z výšky, zatímco norští bohové jsou více při zemi. Zde budou tři druhy bohů: Æsir, Vanir a Giants (obři).

Vozy značky Toyota nebudou ve Forze ani NFS

Minulý týden byl odhalen kompletní seznam vozů ve Forza Motorsport 7 a fanoušci se začali ptát, proč v nejnovějším díle chybí automobily značky Toyota. V pondělí se k připravované Forze přidaly arkádové závody Need for Speed: Payback. „Jsme zklamáni stejně jako vy a doufáme, že v budoucnu opět uvidíme Toyotu v Need for Speed,“ napsal na subreddit hry zástupce studia Ghost Games. Proč tomu tak je? To v současné době nevíme. Společnosti Microsoft ani Electronic Arts se k absenci Toyoty ve své hře nevyjádřily a vysvětlení nepřišlo ani od samotné automobilky. Je to zvláštní, Toyota je největším výrobcem automobilů na světě a její modely jsou velmi populární pro úpravu vzhledu i výkonu motoru.

Speciál: Rozhovor s hlavním scénáristou Total War: Warhammeru 2 - nejen o novinkách ve druhém díle

Podívejte se na hrůzostrašný horor Scorn

Nezávislé studio Ebb Software se nezaleklo odmítnutí vydavateli a pokračuje ve vývoji hororu Scorn, a tak shánní na Kickstarteru 150 tisíc euro. Scorn je horor z pohledu první osoby a pohání ho technologie Unreal Engine 4. Autoři tvrdí, že ve hře budete prolézat temná zákoutí a bojovat proti opravdu hnusným tvorům. Kromě bojů na vás čekají hádanky a také několik přátelských bytostí. Ne každý vás bude chtít vykuchat. Zajímavá je také prezentace příběhu, ten nebude vyprávěn žádnými filmovými pasáži, vše zažijete přímo při hraní, kdy se budete prodírat skutečně podivným a strašidelným světem. Vývojáři chtějí, abyste při hraní i dlouho po dohrání neustále přemýšleli. Pokud Scorn na Kickstarteru uspěje, tak bude rozdělen na dvě části. První s názvem Dasein by měla vyjít v příštím roce ve verzi pro PC.

Speciál: Quake Champions z pohledu BJ Blazkowicze a Doom Slayera

Barva pleti vaší postavy v South Park: The Fractured But Whole ovlivní obtížnost hry

Seriál South Park si nikdy s ničím nedělal příliš velké servítky, a tak by nás nemělo překvapovat, že South Park: The Fractured But Whole na tom nebude jinak. To dokazuje velmi svérázný prvek spojený s tvorbou postavy. Barva pleti vašeho charakteru se totiž váže na obtížnost hry. Jednoduše řečeno platí, že čím světlejší barvu kůže vaší postavě zvolíte, tím jednodušší obtížnost vám The Fractured But Whole určí. Postavy tmavé pleti to naopak budou mít o něco těžší. Vývojáři z Ubisoftu upřesnili, že obtížnost ovlivňuje, kolik peněz budete ve hře získávat a jak s vámi budou mluvit ostatní postavy. V každém případě jde o zajímavé a unikátní vyjádření problematiky rasismu, které dokládá, že se vývojáři herní adaptace ničeho nezaleknou a nenechávají se omezit třeba politickou korektností. K dispozici jsou také nová videa představující frakce, k nimž se při hraní můžete přidat.

Speciál: Arma 3 - DLC Bundle 2 pod drobnohledem - zaostřeno na přídavek Laws of War

Oficiální porovnání PS4 a PS3 verze Dragon's Dogma: Dark Arisen

3. října na konzole PlayStation 4 a Xbox One vyjde fantasy RPG titul Dragon's Dogma: Dark Arisen, který je vylepšenou verzí čtyři roky staré verze hry pro PS3 a Xbox 360. Aby Capcom ukázal, jak vylepšil grafiku, vydal dvě oficiální videa, která porovnávají hru na PS4 a PS3. Rozdíl poznáte na první pohled. PS4 a Xbox One verze obsahuje původní Dragon’s Dogma spolu s veškerým doplňujícím obsahem expanze Dark Arisen, a to včetně oblasti Bitterblack Isle plné nových nepřátel a úkolů. Abyste je zvládli, přídavek přináší také nové zbraně a zbroj.

Speciál: Deskovkový speciál: Pán prstenů – karetní hra

WRC 7 ukazuje španělskou rallye

Nový gameplay trailer z WRC 7 má necelou minutu a ukazuje sestřih ze španělské rallye s vozem Porsche 911 GT3 RS RGT. Etapa se jede celou dobu po asfaltu, přesto mohou některé její části závodníky překvapit. Porsche 911 GT3 RS RGT ve skutečnosti řídí Romain Dumas. Pokud s tímto Porshe budete chtít ve WRC 7 závodit, budete si muset hru předobjednat, jde totiž o bonus. WRC 7 zahrne čtyři kontinenty a třináct rallye mistroství světa, které se konají v 15 zemích. Těšit se můžete na širokou škálu povrchů, včetně štěrků, bláta a asfaltu. Při závodech navíc budou panovat různé povětrnostní podmínky.

Expanze Stellaris: Synthetic Dawn přidá do hry civilizace robotů

1. září letošního roku si za 10 euro budete moci rozšířit 4X strategii Stellaris od společnosti Paradox Interactive. Vývojáři připravují expanzi Synthetic Dawn, která do hry přidá roboty, nové eventy, lodě, příběhy a mnoho dalšího. Budete moci hrát za robotickou civilizaci, se kterou můžete vybudovat intergalaktickou říši. Na výběr budou celkem tři robotické civilizace. Součástí rozšíření bude ještě nepředvídatelná říše pojmenovaná Ancient Caretakers. Jde spíše o frakci robotů z pozůstatku velkého konfilktu ve vzdálené minulosti, za kterou nebude možné hrát. Společně s expanzí dorazí bezplatná aktualizace. Update 1.8 dostal přezdívku Čapek po českém spisovateli Karlu Čapkovi, který popularizoval slovo robot, a zaměří se na celkové zlepšení hry, včetně možnosti upravit si svého robota.

Ohlédnutí za srpnovými příspěvky v donate systému

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama