Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 9. až 15. ledna
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 9. až 15. ledna

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 9. až 15. ledna

Michal Burian

Michal Burian

6

Plnohodnotné představení Nintenda Switch, zrušení dračího RPG RPG Scalebound od Platinum Games, LEGO Worlds s českými titulky, PC verze Halo Wars 2 ve fyzické edici, Mass Effect, Horizon: Zero Dawn a další.

Reklama

Vítám vás u druhého souhrnu roku 2017. Společně si připomeneme nezajímavější a nejdůležitější události tohoto týdne. Nebylo jich zrovna málo, tak pojďme na to!

Nintendo Switch - detaily, cena, specifikace, hry

Nejzásadnější událostí týdne bez pochyb bylo detailnější představení nového herního přístroje od japonské společnosti Nintendo. Ta si kráčí svou cestou a na konkurenci v podobě PlayStationu 4 a Xboxu One moc nekouká. Switch bude skutečně takový mix konzole a handheldu v jednom. Vyjde již 3. března letošního roku za 299 dolarů/eur.

Nintendo po vzoru Microsoftu a Sony jde do zpoplatněného multiplayeru. Za předplatné si každý měsíc budete moci stáhnout vybranou hru z NES/SNES.

V pátek ráno byla představena celá řada her, které naleznete v našich novinkách. V přehledu týdne zmíníme očekávané RPG dobrodružství The Legend of Zelda: Breath of the Wild, arkádu 1-2-Switch, Sonic Mania, Lego City Undercover, bojovku Arms, Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Elder Scrolls V: Skyrim a také tituly od Ubisoftu v podobě Rayman Legends nebo Steep.

Nintendo Switch - cena, datum vydání, předplatné, specifika a další

Jaké si zahrajeme hry v den vydání Nintenda Switch?

Ubisoft oznamuje svůj lineup her pro Nintendo Switch

Trailer a pár detailů o Super Mario Odyssey

Detaily o Mario Kart 8 pro Nintendo Switch

Super Bomberman R oznámen na Switch

Dalším titulem pro Nintendo Switch je Puyo Puyo Tetris S

Redout bude jednou z prvních závodních her pro Switch

Titanfall 2 obohatí nový herní mód a s ním spojené mapy

Vývojáři ze studia Respawn oznámili druhé bezplatné DLC pro sci-fi střílečku Titanfall 2. Multiplayer obohatí nový herní mód a s ním spojené mapy. Režim se jmenuje Live Fire a postaví se v něm proti sobě dva týmy o šesti hráčích, ale tentokrát bez Titánů. Live Fire je totiž zaměřený pouze na pěchotní boj, který se odehrává na malých mapách s úzkými prostory. Zápas probíhá na kola a nemůžete se respawnovat, což znamená, že v každém kole, které trvá minutu, máte jen jeden život. Vítězství v kole vám zaručí buď eliminace nepřátelského týmu, nebo zabrání neutrální vlajky uprostřed mapy. Samozřejmě platí, že tým, který vyhraje více kol, vyhrává celý zápas. Jestli jste hráli třeba mód Arena v Team Fortress 2, máte určitě dobrou představu o tom, co vás čeká.

Recenze Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

Prezentace voleb v Torment: Tides of Numenera

Nové video z Torment: Tides of Numenera interaktivním způsobem ukazuje sílu voleb a jejich následky. Trailer má efektivním způsobem ukázat, jak hráči budou moci formovat svůj vlastní příběh a zanechat stopu v herním světě. Zároveň bylo oznámeno dokončení vývoje, Torment: Tides of Numenera tak vyjde slibovaného 28. února 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Fanoušci pracují na české lokalizaci, která obohatí PC verzi.

Přechod na Frosbite engine se postaral o konec Exalted March pro Dragon Age 2

Fantasy RPG titul Dragon Age 2 měly původně obohatit tři přídavky. Po Legacy a Mark of the Assassin mělo dorazit další DLC, které neslo název Exalted March. Nakonec na něj ale nedošlo, přičemž se dlouho mělo za to, že to lidé z BioWare zkrátka vzdali, protože přijetí Dragon Age 2 nebylo úplně ideální. Ze hry byl koneckonců dost cítit uspěchaný vývoj a hráči si dost stěžovali třeba na opakující se lokace. Chyby základní hry sice DLC neopakovaly, ale řada fanoušků předpokládala, že tvůrcům prostě nestálo za to nadále podporovat titul, který je mnohými považován za nejhorší počin od BioWare. Tak tomu ale není, jak na Twitteru potvrdil Mike Laidlaw, kreativní ředitel série Dragon Age. Podle Laidlawa může za zrušení DLC Exalted March přechod série na Frostbite engine, který pohání Dragon Age: Inquisition a se kterým měli ve studiu dříve či později pracovat.

Dračí RPG Scalebound od Platinum Games nevznikne

V úterý Microsoft oficiálně zrušil vývoj dračího RPG Scalebound, na kterém pracovalo studio Platinum Games. Tvůrci Bayonetty museli ukončit vývoj a téměř čtyři roky práce vyhodit do koše. Šéf divize Xbox se poté nechal slyšet, že to bylo těžké rozhodnutí, ale dobré pro všechny hráče na Xboxu.

„Po zralém uvážení dospěla společnost Microsoft Studios k rozhodnutí ukončit vývoj hry Scalebound. Snažíme se hráčům v letošním roce nabídnout úžasný line-up našich her, včetně Halo Wars 2, Crackdown, State of Decay 2, Sea of Thieves a další skvělé zážitky,“ nechal se slyšet mluvčí Microsoftu.

Pokud se chcete dozvědět o zrušení Scaleboundu více informací, určitě si přečtěte vyjádření šéfa vývoje.

Dishonored 2 dostane výběr misí a nastavení vlastní obtížnosti

Arkane Studios obohatí stealth akci Dishonored 2 o nový obsah. Do konce ledna se ve hře objeví možnost vybrat jakoukoliv misi. Výběr misí bude fungovat podobně jako v případě prvního dílu - po výběru mise si zachováte peníze, runy a schopnosti takové, jaké byly, když jste misi poprvé spustili během normálního hraní. Mezi největší přednosti výběru misí pak má patřit hlavně to, že bude snazší získat například achievement za dohrání hry bez odhalení nebo bez jediného zabití.

Druhou velkou věcí v updatu je pak nastavení vlastní obtížnosti. Při hraní tak můžete hrát na přednastavenou nízkou, střední, vysokou nebo velmi vysokou obtížnost nebo si můžete nově nastavit vlastní obtížnost a udělat si hru tak lehkou nebo tak těžkou jak chcete.

Přiblížení lodě Tempest a vozidla Nomad z Mass Effectu: Andromeda

EA a BioWare nám prostřednictvím instruktážních videí blíže představují další důležité aspekty Mass Effectu: Andromeda - loď Tempest a vozidlo Nomad. Tempest si můžete představit jako nástupce Normandy z původní trilogie. Jde o lehkou loď, která vyniká spíše rychlostí a možností snadno zmizet z dosahu nepřítele než výzbrojí a štíty. Poskytuje mobilní domov skupiny pod vedením Pathfindera (tedy vaší postavy) a v jejích útrobách najdete třeba laboratoř, v níž lze zkoumat nalezené vzorky či formy života a vyvíjet upgrady vaší výbavy.

Příběhový trailer o zápletce Horizon: Zero Dawn

Chcete se dozvědět více o příběhu PS4 exkluzivity Horizon: Zero Dawn od tvůrců Killzone? Potom se podívejte na nový filmeček prozrazující více o zápletce. V Horizon: Zero Dawn se vžijete do lovkyně Aloy, která se vydává na nebezpečnou cestu světem, který ovládají robotická zvířata. Svět bude plně otevřen. Samotný příběh má nabídnout akční a emocionální cestu při hledání tajemství kmenů, starověké artefakty a pokročilou technologii. Ta má určit osud této planety a života samotného.

Sony má ve vývoji mnoho neohlášených her

Nové God of War, The Last of Us: Part II, Detroit: Become Human, Spider-Mana od Insomniac Games, zombie survival akce Days Gone, RPG Horizon: Zero Dawn nebo závody Gran Turismo Sport. Pokud jste si mysleli, že je to vše, tak vás překvapí výrok prezidenta Sony Interactive Entertainment World Wide Studios. Ten všem fanouškům PlayStationu vzkázal, že mají ve vývoji mnoho neohlášených her, které budou postupně představovat.

LEGO Worlds s českými titulky na všech platformách

Baví vás kostičky a hry typu Minecraft? Potom budete zřejmě nadšeni. Cenega oznámila lokalizaci pro LEGO Worlds na všech platformách. Hra od TT Games vyjde 21. února na PC, PS4 a Xbox One. Ve vývoji je také verze pro Switch.

Ve hře LEGO Worlds se hráči pustí do objevování skrytých pokladů v nejrůznějších prostředích, kde světy přicházejí k životu se závratným množstvím přepravních prostředků a živých stvoření, jako je například kovboj v sedle žirafy, Yeti strachující se z krvelačných vampírů. Chybět nebudou ani závodní auta či monstrózní vrtací stroje.

Pět nejhranějších Steam her v roce 2016

Žádná z loňských her se nedokázala probojovat do žebříčku pěti nejhranějších titulů na Steamu. V roce 2016 se prostřednictvím Steamu nejvíce hrála Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Team Fortress 2, Grand Theft Auto V a Sid Meier's Civilization V. Dota 2 dosáhla v průměru na 636 607 hráčů za hodinu, vyšla již v roce 2013.

Konec Guerrilla Cambridge

Společnost Sony zavřela studio Guerrilla Cambridge, které bylo zodpovědné za PlayStation VR střílečku Rigs Mechanised Combat League a předtím Killzone: Mercenary pro handheld PS Vita. Studio Guerrilla Cambridge bylo v provozu dlouhých 19 let, dříve se jmenovalo SCEE Cambridge.

Conan Exiles má překvapivě vysoké HW poždavky

Hardwarovými požadavky se pochlubila survival online akce Conan Exiles, která 31. ledna vstoupí do předběžného přístupu na Steamu. HW nároky jsou dost vysoké, minimálně potřebujete Intel Core i3 3.0 GHz, 4 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 660 (2GB) a 35 GB volného místa na disku. Ještě hůře jsou na tom doporučené, v nich je zmiňovaná grafika GeForce GTX 1070.

O víkendu jsme byli ještě informováni o podpoře modifikací a možnostech mít vlastní servery, kde si vše nastavíte podle svého gusta.

Recenze Townsmen – mobilní klenot na PC

PC verze Halo Wars 2 ve fyzické edici a druhé testování

Tohle je velké překvapení, Microsoft uzavřel spolupráci s THQ Nordic. Tahle firma uvede 21. února 2017 na trh krabicovou PC verzi strategie Halo Wars 2 ve dvou edicích: standardní a ultimátní. Ultimate edition kromě hry obsahuje ještě klíč, který vám umožní si Halo Wars 2 zahrát čtyři dny před oficiálním vydáním. Navíc získáte ještě Halo Wars Definitive Edition (vylepšená verze původní hry) a Season Pass pro Halo Wars 2. Cena je 80 dolarů (cca 2040 Kč).

20. ledna se na deset dnů spustí servery pro testování Halo Wars 2. Microsoft umožní hráčům vlastnící Xbox One a PC s operačním systémem Windows 10 vyzkoušet si nadcházející titul. Hráči si vyzkouší Blitz, ve kterém musí dbát na stavbu své základny a připravovat strategický plán se vzdušnými i pozemními jednotkami. Vše bude probíhat stylem karetní hry na mapě Proving Grounds ve složení 1v1, 2v2 a 3v3.

Sběratelská edice Torment: Tides of Numenera u nás nebude

Smutnou zprávu připravil Playman pro příznivce RPG titulů. V České republice a na Slovensku se nebude oficiálně prodávat sběratelská edice Torment: Tides of Numenera od inXile Entertainmen. Naše obchody Xzone.cz a GameExpres.sk pro vás mají alespoň steelbook společně se soundtrackem na CD, digitálním průvodcem hrou, tištěnou mapou světa a brněním Mindforged Synthsteel.

Recenze 8-Bit Invaders! – svižná retro RTS z vesmíru

Blíží se uzavřená beta For Honor

Za necelý měsíc světlo světa spatří středověká akce For Honor. 26. ledna se vybraní jedinci stanou rytíři, samuraji nebo Vikingy a pustí se do nelítostných bojů v testování bety ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Servery budou spuštěny do 29. ledna a společně s nimi bude probíhat válka frakcí. V novince naleznete více informací a nový trailer.

Pro Xbox 360 mělo vzniknout kostičkové Halo

Kostičky ještě jednou. Tentokrát ale ne Lego, nýbrž Mega Bloks. Ve stylu této stavebnice kdysi dávno vznikala akční plošinovka Halo. Na starost ji mělo studio n-Space a měla obohatit zážitky na Xboxu 360. Bohužel vývoj byl krátce na to zrušen, pravděpodobně Mega Bloks Halo nezapadalo do portfolia Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama