Nintendo Switch 2 má zpětnou kompatibilitu, tvrdí známý insider
i Zdroj: Nintendo
Novinka Nintendo Switch 2 má zpětnou kompatibilitu, tvrdí známý insider

Nintendo Switch 2 má zpětnou kompatibilitu, tvrdí známý insider

Jan Urbančík

Jan Urbančík

18
Platformy Nintendo Switch Switch

Konzole zřejmě vstupuje do masové výroby, už brzy bychom se měli dočkat představení.

Reklama

V době, kdy se Sony zřejmě chystá představit konzoli PlayStation 5 Pro, se zdá, že Nintendo se schyluje k oznámení vyhlíženého nástupce hybridního zařízení Switch. O nové konzoli, kterou provizorně označujeme Switch 2, se spekuluje už několik let, a oficiálně zatím víme pouze to, že existuje a na oznámení dojde někdy v tomto fiskálním roce (do konce března 2025). Podle nových informací by to každopádně mohlo být už velmi brzy.

Novinář Christopher Dring přišel s informací, že se v zákulisí šušká o „něčem“ ve spojitosti s konzolí Switch 2 ještě tento měsíc, podobné věci slyšel také novinář Andy Robinson z VGC a údajně i další. Představení v září by dávalo smysl, podle tradice z minulých let bychom se totiž měli dočkat klasického Directu, na kterém se Nintendo zřejmě zaměří výhradně na 1st party tituly, neboť ty 3rd party ukázalo už na konci srpna.

Že se blíží představení Switche 2, naznačuje také analytik David Gibson. Ten si všiml, že společnost Hosiden, jež se stará o montování konzolí od Nintenda, ve třetím kvartálu masivně investuje právě do výrobního vybavení a automatizace pro produkt od Nintenda. Gibson odhaduje, že bychom se oznámení mohli dočkat mezi 18. a 26. zářím, před Tokyo Game Show.

Kromě toho jsme se dozvěděli ještě jednu zajímavou informaci. Insider Nate The Hate, který má ohledně Nintenda většinou velmi dobré zdroje, na Redditu uvedl, že konzole má mít zpětnou kompatibilitu s původním Switchem. Může se to jevit jako samozřejmost, ale tato funkce byla dlouho nejistá, ostatně ani původní Switch kompatibilitu s hrami z předchozích konzolí neměl.

Co se týče data vydání, dlouho se mluvilo o březnu 2025. Podle posledních zpráv se ale máme dočkat o něco později, nejspíš v dubnu nebo květnu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama