Nordic Games hledají zkušené studio pro práci na Darksiders 3
Darksiders 3 Novinka Nordic Games hledají zkušené studio pro práci na Darksiders 3

Nordic Games hledají zkušené studio pro práci na Darksiders 3

Michal Burian

Michal Burian

24

Ve hře je americký Crytek, kde pracuje většina vývojářů z Vigil Games, kteří měli Darksiders pod záštitou THQ na starost.

Reklama

Majitel Nordic Games a generální ředitel v jedné osobně, Lars Wingefors, vzkázal fanouškům akční série Darksiders, že na třetím díle bude pracovat studio, které má nejlepší kreativní tým a které ví jak se sérii dále naložit.

"Musíme nalézt nejlepší kreativní tým, který vytvoří pokračování. Podíváme se na různé možnosti a pak rozhodneme," řekl Wingefors v rozhovoru s EG.net a prozradil, že vydavatelství Nordic Games za posledních 24 hodin oslovilo několik lidí, kteří vypadají, že vědí jak se sérii v budoucnu naložit.

Nordic Games by ovšem rádi oslovili americkou pobočku Cryteku kam přešla většina vývojářů z Vigil Games, tvůrčí celek, jenž měl pod záštitou THQ Darksiders na starost. Objevily se dokonce informace, že Crytek UK projevil zájem spolupracovat s Nordic Games na dalším Darksiders.

Pro Game Informer pak dodal, že se v letošním roce určitě Darksiders 3 nedočkáme.

Nezbývá tedy než si počkat. Možná se v budoucnu dočkáme plnohodnotného pokračování Darksiders od amerického Cryteku, hru by pak vydala právě Nordic Games.

Nordic Games získali v aukci o majetek THQ značky Darksiders, Red Faction a mj. MX vs. ATV za 4,9 milionů dolarů. Více zde.

Darksiders 2 vyšel loni v srpnu pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Později následovala ještě Wii U verze.

Budoucnost Red Faction série

Jak jste se mohli dočíst, Nordic Games získali rovněž práva na Red Faction, a to i přesto, že poslednímu dílu z podtitulem Armageddon se nedařilo podle představ THQ. Podle dostupných informací se prodalo jen 710 000 kusů. I přesto si ale Wingefors myslí, že nešlo o neúspěšnou hru.

"Série má miliony fanoušků. Oslovilo nás několik dobrých lidí. Jde o prvotřídní nezávislé evropské vývojáře, kteří mají zdroje. Víc vám o tom ale říci nemohu," naznačil majitel Nordic Games budoucnost Red Faction.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama