Nové Utawarerumono v traileru nebo Clannad na Switchi
htoL#NiQ: The Firefly Diary Novinka Nové Utawarerumono v traileru nebo Clannad na Switchi

Nové Utawarerumono v traileru nebo Clannad na Switchi

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy Nintendo Switch Switch Apple iOS Android Android PlayStation Vita Vita

Dále Giraffe and Annika, série Danganronpa, htoL#NiQ na telefonech a další.

Reklama

Utawarerumono: Prelude to the Fallen

Nový díl série Utawarerumono s podtitulem Prelude to the Fallen je zasazen do blíže nespecifikované země, ve které můžete najít mnoho lidí s ušima a ocasy šelem. Vytvořili si tady vlastní osady a žili na venkově odříznuti od ostatních národů. Do jejich osudů ale zasáhne nejen místní vláda, ale hlavně jeden mladík s amnézií, které mu všichni začnou říkat Hakuowlo.

NIS America nyní vydali ke hře Utawarerumono: Prelude to the Fallen nový gampeplay trailer. Vzhledem k tomu, že titul vyjde v Evropě pro PlayStation 4 a PS Vitu již 29. května, následně se dočkáme i verze pro PC, pojďme si trochu přiblížit herní mechanizmy.

Stejně jako hry Utawarerumono: Mask of Deception a Mask of Truth, nabídne i Utawarerumono: Prelude to the Fallen dvě odlišné části - příběhovou a bojovou, které se budou postupně střídat. Postě si přečtete příběhové scény a budete budete pokračovat ve vyprávění. Občas pak budete požádáni o reakci/rozhodnutí, což může vést k různým událostem. Zároveň se někde budete muset postavit nepřátelům v RPG bitvách. Po jejich zdolání zase můžete dál pokračovat.

Každá vaše jednotka (postava ve skupině) bude mít svůj jedinečný řetězový útok, mezi kterými ale nebudou jen klasické fyzické útoky. Některé řetězové útoky mohou mít sekundární efekt a třeba uzdravit spojence. Postupně se budou při levelování postav vyvíjet i řetězové útoky. Někdy postavy získají další typy útoků, jindy budou silnější. Během těchto řetězových útoků se na obrazovce zobrazí zmenšující se kolečko. Stisknutím příslušného tlačítka útoku těsně předtím, než úplně zmizí, spojíte tento útok s dalším. Zároveň dostanete Zeal bonus.

Jakmile řetězový útok začne, můžete také pouze podržet tlačítko L1 (na Vitě pak jde o tlačítko L). Díky tomu dojde k automatickému propojení vašich řetězových útoků. Tato možnost je do hry Utawarerumono: Prelude to the Fallen přidána pro hráče, kteří nemají rádi QTA minihry nebo nejsou dobří v načasování. Možnost použít Final Strike získáte při naplnění Zeal bonusu na maximum. Finální údery jsou použity na konci řetězového útoku, takže všechny řetězové útoky musí být spojeny v perfektním pořadí.

Další možností je použití co-op řetězení, což jsou vlastně koordinované útoky mezi různými konkrétními postavami. Hlavní odlišností kooperačního řetězení, je zaměření efektu na větší oblast. Jde o velmi silné techniky. Následně se některé postavy dostanou i k Healing Arts, díky čemuž mohou uzdravovat spojence, léčit infekce a debuffy nebo dokonce způsobit snížení stavu u nepřátel.

Pro uložená data můžete mezi PlayStationem 4 a PS Vitou požít funkci cross-save.


Clannad

Hru, nebo spíše značku Clannad asi nemá vůbec smysl představovat, proto přejdeme rovnou dál. Společnost Limited Run Games nabídne pro západní trh omezené množství fyzické standardní a sběratelské edice hry Clannad ve verzi pro Switch. tento krok byl možný pouze díky spolupráci se společnostmi Sekai Games, Prototype, VisualArts a Key. Sběratelská edice bude obsahovat kopii hry, oficiálního průvodce a hudební album Mabinogi.

V Japonsku je Clannad fyzicky již k dispozici pro PlayStation 4 a Switch a obsahuje jak anglické, tak japonské titulky. Paradoxně je Switch verze již vyprodaná. Na západě je Clannad nyní k dispozici digitálně ve verzích pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.

Nové Utawarerumono v traileru nebo Clannad na Switchi

10. výročí Danganronpy

Letos oslaví herní série Danganronpa 10. výročí a Spike Chunsoft v této souvislosti plánuje různé doprovodné akce.

Jednou z těchto akcí je třeba měsíční vysílání speciálního Danganronpa pořadu, které začne v květnu. Podrobnosti budou ale oznámeny někdy později. Dále se připravuje vydávání různých zpráv týkajících se her, nového zboží, spolupráce s dalšími hrami a mnoho dalšího. Všechno bude postupně oznamováno prostřednictvím výše zmíněných akcí.

Spike Chunsoft další větší info uveřejní na Famitsu and Dengeki Game Awards 2019 na Niconico Net Chokaigi 2020, pořádané 18. dubna od 18:30 JST (tedy 11:30 našeho času). Vše můžete sledovat na YouTube.

První hra ze herní série Danganronpa byla Danganronpa: Trigger Happy Havoc, které poprvé vyšla v Japonsku pro PSP 25. listopadu 2010. Hráli jste ji nebo jste spíše sledovali hodně povedené anime?


Giraffe and Annika

NIS America připravuje pro PlayStation 4 a Switch dobrodružství plné záhad jménem Giraffe a Annika. Vyjde 25. srpna v Severní Americe a 28. srpna v Evropě. hra ale není úplnou novinkou, protože je od 18. února na Steamu k dispozici pro PC. NIS America na svém Online Store nabízí (prozatím pouze na americké mutaci) i Musical Mayhem Edition, která obsahuje kopii hry, oficiální soundtrack Songs of Spica, artbook Annika's Adventure Log, updaty Familiar Faces a sběratelskou krabici.

Mladá dívka jménem Annika se probudí z podivného snu, ale ocitá se uvězněná na tajemném ostrově Spica a vůbec netuší, jak se tam dostala. Po prozkoumání okolí se setká s chlapcem jménem Giraffe, který ji ale zřejmě zná, a navíc má za úkol najít tři zvláštní fragmenty hvězd. Díky tomu odhalí a vzpomene si na své zapomenuté vzpomínky.


htoL#NiQ: The Firefly Diary

Nakonec jen krátce. Luxusní adventura od Nippon Ichi Software htoL#NiQ: The Firefly Diary přes App Store pro iOS a přes Google Play pro Android.

htoL#NiQ: The Firefly Diary přitom poprvé vyšla již v červnu 2014 pro PS Vitu a následně v květnu 2016 přes Steam pro PC.

Zdroj: NIS America, Limited Run Games, Spike Chunsoft, Nippon Ichi Software

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama