Přehled novinek z Japonska 8. týdne
Octopath Traveler Novinka Přehled novinek z Japonska 8. týdne

Přehled novinek z Japonska 8. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Klasickou skladbu novinek doplňuje větší info o RPG Caligula 2 a hodně bojovek.

Reklama

Dnešní přehled novinek začneme větší částí zaměřenou na odhalení RPG The Calugula Effect 2. Ale dále již bude vše probíhat klasickou formou, i když musím uznat, že na vás čeká větší blok bojovek a také trochu víc infa o novém počinu společnosti Nippon Ichi jménem The Wicked King and the Noble Hero, na což se docela těším. A zapomenout nesmíme ani na odhalení Samurai Warriors 5. Přehled je uzavřen opět jedním bonusem, ale tentokrát nečekejte zázraky, nebyl čas ztrácet čas a raději jsem jej trávil přípravou recenzí, než hledáním originálních zajímavostí. Snad mi to odpustíte.


The Caligula Effect 2

Vydavatelská společnost FuRyu spustila společně s vývojáři ze studia Historia kompletní oficiální stránky ke hře The Caligula Effect 2, na kterých můžeme najít podrobný popis hlavních hrdinů hry, idolů, Obbligato Musicians a také naráží na herní systémy.

Příběh hry víceméně koriguje další tajemná virtuadoll Regret. Všichni kdo uslyší její písně, jsou jeden po druhém vtaženi do jiného světa. "Redo" je nový virtuální svět vytvořený společností Regret, který může lidem pomoci eliminovat chyby z minulosti. Redo tak podporuje touhu lidí začít znovu a můžete v něm dělat taková rozhodnutí, která jste se v minulosti udělali jinak a kde můžete prožít svoje "co kdyby?".

Další virtuadoll hry je χ, která se pokouší zničit svět Redo. Jako svého partnera si vybere hlavní protagonisty hry v době, kdy si uvědomí, že tento svět není reálný a propůjčí jim svou moc. Go-Home Club tak tvoří studenti, kteří se dozví o existenci skutečného světa a chtějí se do něj vrátit. Tak začíná, podobně jako v prvním dílu, extrémně obtížný návrat, ve kterém se musí hrdinové postavit proti tvůrci virtuálního světa Redo.

Vystoupení členů klubu Go-Home v Redu ale není nic jiného než další "co kdyby?", ale dokáže přepsat jejich minulá rozhodnutí v realitě. Zároveň neznáme ani skutečný vzhled postav, který je pro ně tabu a objevit jej může pouze hráč.

Regret dabuje Arisa Kori. Jde o tajemnou virtuadoll, která se prostě najednou objevila a její původ a podrobnosti vzniku nejsou známy. I díky tomu se proslavila a získala si ohromnou popularitu na svých internetových stránkách a prostřednictvím streamování videí s jejím mystickým zpěvem. Díky síle své popularity vytvořila Redo, ideální svět bez lítosti, a uvěznila v něm ty, kteří ve skutečném světě trpí. Další umělou bytostí je virtuadoll χ, kterou nadabovala Mayu Mineda. Ta se postaví proti Regret a snaží se zničit vymyšlený svět Redo. Ví ale, že s Regret není schopna sama bojovat a jako partnera si vybere našeho hrdinu. Vypadá to ale, že nedokáže úplně pochopit lidské city a hodnoty, protože je prototypem virtuadoll, který ve skutečnosti nikdy nebyl oficiálně spuštěn.

Členové Go-Home Clubu

Hlavního hrdinu nadabovali Tatsumaru Tachibana a You Taichi. Jde o studenta, nebo studentku, druhého ročníku střední školy Tatefushi Academy. Jde o vedoucího druhé generace Go-Home Clubu, jehož cílem je uniknout z ideálního světa Redo do skutečného světa. Protagonista (-ka) byl vybrána jako partner virtuadollu χ, která plánuje zničit Redo. Dalším členem je Gin Noto (dabing Aoi Ichikawa). Je to spolužák hlavního hrdiny, moderní student střední školy, který sleduje nejnovější módní trendy a ovládá ho vzrušení a emoce. Je to ale také dobrý přítel a je ohleduplný. Třetím členem je Shota Tsurumaki (dabing Kento Itou), student třetího ročníku na střední škole Tatefushi Academy. Přímočarý a tvrdohlavý člen disciplinární komise je spravedlivý a upřímný a má silný smysl pro odpovědnost. Může být ale také nespolehlivý a slepě následuje ostatní, aby se vyhnul odpovědnosti a nutnosti dělat vlastní rozhodnutí.

Ryuto Tsukishima (dabing Kouki Uchiyama) je také student třetího ročníku na střední škole Tatefushi Academy. Je inteligentní a má znalosti, které neodpovídají jeho věku, takže jej ostatní studenti nazývají géniem. Je vyrovnaný a dělá věci svým vlastním tempem, na první pohled vypadá chladně, ale ve skutečnosti to není špatný člověk. Kobato Kazamatsuri (dabing Yuuto Uemura), student třetího ročníku na střední škole Tatefushi Academy je frivolní mladý muž a školní celebrita. Jeho neotřesitelná osobnost mu dovoluje bez ostychu říkat a dělat si co chce. Díky tomu získal na popularitě, což mu vyneslo také podporu ze strany mužů a oblíbenost u dívek. Je iniciativní a zvídavý a odmítá dělat cokoli nepříjemného. Se skupinou příliš nespolupracuje. Kiriko Miyasako dabuje Yume Miyamoto. Jde o studentka prvního ročníku střední školy Tatefushi Academy a její krátké blond vlasy jsou jejím typickým znakem. Na první pohled se ji lidé straní, protože působí trochu namyšleně, také díky časté absenci ve třídě a nudné osobnosti. Je ale velmi schopná a dobrá v improvizaci, vtipná a mimořádnou odvážná. Nemá ale ráda, když se na ni spoléhá.

Sasara Amiki (dabing Sumire Morohoshi) studuje třetí ročník na střední škole Tatefushi Academy. Je to kráska s jemnou osobností, která se vždy usmívá. Je s ní zacházeno tak, jako by měla stále hlavu v oblacích, ale její řeč působí na ostatní členy dostatečně úderně. Je těžké pochopit na co myslí, ale ostatní členy klubu Go-Home miluje a projevuje se mimořádně odhodlaně při ochraně svých přátel. Niko Komamura (dabing Hiyori Kono) studuje na střední škole Tatefushi Academy první ročník. Je to prostoduchá optimistická dívka s jiskrou v očích, která dokáže komunikovat s kýmkoli a jejím cílem je mít stále více přátel. Navzdory své nadměrné aktivitě není příliš zručná a ani není moc inteligentní a neumí pochopit složité věci. Marii Amabuki dabuje Mai Fuchigami. Je to studentka druhého ročníku na střední škole Tatefushi Academy a spolužačka hlavního hrdiny. Je dobrosrdečná a ochotná a má dobré známky. Je vzornou studentkou na kterou se ostatní studenti spoléhají natolik, že byla vybrána, aby se již ve druhém ročníku stala prezidentkou studentské rady. Jakkoli je to možné, stará se o hlavního hrdinu hry.

Obbligato Musicians

Prvním záporákem je Machina (dabing Shun'ichi Toki). je to Android, který si přál tělo stroje. Je vůči Regret nesmírně loajální a plní její příkazy do detailu. Pandora (dabing Tomoyo Kurosawa) je chladná a klidná žena, která velmi málo mluví. Je to zručná hudebnice, která ráda tráví čas obklopená květinami a tiše pracuje své oblíbené zahradě. Její pracovní místnost je prostor uzavřený před okolním světem. MU-kun (dabing Taku Yashiro) je chlapec s výstředním vzhledem a upravenými vlasy. Svým smyslem pro hudbu a módu a nekonvenčním a excentrickým chováním, dokázal být nejpopulárnějším hudebníkem a dokáže mladým lidem velmi lehce krást jejich srdce. #QP (dabing Inori Minase) je student druhého ročníku na střední škole Tatefushi Academy a spolužák hlavního hrdiny, ale ve skutečnosti patří mezi Obbligato hudebníky. Je to kráska, která má tendenci vyhledávat milostné vztahy a téměř vždy ji potkáte s mužským doprovodem po svém boku.

Doctor (dabing Kazuki Kato) pracuje v nemocnici na okraji města Okitama City jako lékař a neustále doprovází Krankeho na invalidním vozíku. jeho osobnost je chladná, ale je zcela oddaný Redu a aktivně pracuje na hudebních aktivitách. Kranke (dabing Yuuki Takada) je student třetího ročníku na střední škole Tatefushi Academy. Nemůže kvůli zranění nohy chodit. Jeho myšlenky je těžké pochopit, protože má sklon chovat se, jako by nebyl myšlenkově přítomen a na tváři má vždy jemný úsměv. Kudan (dabing Mariya Ise) je specialistka na propagaci a agitaci. Často cituje inteligentní postavy z historie, mangy a anime. Bluffman (dabing Takehito Koyasu) je vůdcem Obbligato hudebníků. Záhadný muž který maskou skrývá svou tvář. Je vždy po boku Regret a hraje roli manažera. Působí jako vůdce, který shromažďuje hudebníky. Říká se o něm, že je novou generací hudebníků Obbligato uznává Regret jako absolutní bytost a tvrdí, že lepší virtuadollem než ty z minulosti.

Vystoupení členů klubu Go-Home v Redu není ničím jiným než alternativní verzí, která byla napsána pomocí jejich výčitek z chování a rozhodnutí v minulosti. Realita, které každý člen Go-Home klubu čelí, je plná traumat a bolesti. Na hráči pak bude aby zjistil, proč se k nim tito lidé stále vrací.

Bojový systém nabízí možnost předpovídat budoucnost a řetězit komba. Základní herní bitevní systém je tahový, ale jakmile si hráč akci vybere, je vám odhalen její výsledek. Spoluprací se svými přáteli můžete zvolit vhodnou strategii a dostat se z nevýhodných situací. Tento bojový systém je známý již z prvního dílu.

V Japonsku pak bude v prodeji i Limitovaná edice hry se speciálním albem na Side.χ (devět skladeb) na CD, speciální artbook (100 stran), reprodukci obrazu od Oguchiho, DVD s dokumentárním filmem o tvorbě hry The Caligula Effect 2, dodatečný hudební obsah ke stažení (Orbit, Distorted † Happiness a Suicide Prototype ze hry The Caligula Effect), další tři stahovatelné předměty do výbavy a speciální krabička s vizuálem od Oguchiha. Japonský bonus za předobjednávku bude album na CD Side.Regret s devíti skladbami s vokály od Regret.

Americký online obchod společnosti NIS America již nabízí i západní limitovanou edici s artbookem The Artwork of The Caligula Effect 2 v pevné vazbě, soundtrack se 2 disky Regret and χ Vocal Collection, stahovatelný digitální bonus Regret and χ Vocal Collection + 3 bonusové exkluzivní skladby, školní tašku Tatefushi Academy, ID studenta akademie Tatefushi a sběratelskou krabičku.

Přehled novinek z Japonska 8. týdne

Caligula Effect 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. června a koncem roku v Severní Americe a v Evropě.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Počítám s tím, že nás až do vydání plné hry, bude Aniplex a CyberConnect2 zásobovat novými záběry z hraní a screenshoty ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan. Abychom tedy nevyšli ze cviku, máme tady dne Zenitsu Agatsuma a Inosuke Hashibira, za které lze hrát v režimu Versus Mode.

Stejně jako minule, vizuály postav, které můžete vidět níže, vytvořila společnost CyberConnect2 na základě svých 3D modelů ve hře. Zenitsu při extrémním strachu upadá do spánku a může pak použít techniku Thunder Breathing, která z něj dělá úplně jiného člověka. Insokuke se zase do boje vrhá úplně bezohledně a používá Beast Breathing. Níže se ještě můžete podívat na představení postav ve videu [původní videa od Aniplexu jsou bohužel regionálně blokovaná - pozn. autora].

Představení postavy č. 3: Zenitsu Agatsuma

Představení postavy č. 4: Inosuke Hashibira

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC v letošním roce.


The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV

Nippon Ichi Software se společně s vývojáři z Falcomu připomínají se svou Switch verzí hry The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV prostřednictvím souhrného traileru.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v září roku 2018 a poté 27. října v Severní Americe a 3. listopadu v Evropě. Switch verze vychází v Japonsku 18. března v Japonsku a 9. dubna v Severní Americe a Evropě. PC verze bude někdy letos dostupná přes Steam a GOG.

Erebonská říše se znovu ocitá na samém počátku nového válečného konfliktu. Hrdinové z Class VII sice zdárně překonali problémy z Trails of Cold Steel III, ale velmi brzy stojí proti všem silám Říše, která chce úplně obsadit celé území. Navíc zmizel Rean Schwarzer, hrdina Erebonské občanské války a instruktor z Class VII. Staří i noví hrdinové z Class VII se teď musí spojit s hrdiny z celého kontinentu a pokusit se zastavit útočící síly a zachránit zemi před úplným zničením.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV se může pochlubit největším množstvím postav série. Hrdinové Class VII se spojili se Special Support Section a dokonce i hrdiny Liberly.

Na druhou stranu nabízí hra také řadu miniher včetně oblíbených Vantage Master, rybaření a dalších logických her, ale i novinky jako Poker, Blackjack a Horror Coaster.


void tRrLM();++ //Void Terrarium++

18. února vydá v Japonsku společnost NIS America hru void tRrLM();++ //Void Terrarium++ pro PlayStation 5. 18. května se pak dostane do Severní Ameriky a konečně 21. května i do Evropy. Jedná se upravenou verzi hry Void Terrarium (naše recenze zde) pro PlayStation 5 obsahující další doplňky jako jsou nové emoce, oblečení, účesy, nemoci a taky úplně nové prostředí k průzkumu.

V prodeji bude také limitovaná edice hry (přes online obchod NIS America), která nabídne kopii hry, oficiální soundtrack, sadu pěti uměleckých karet Downloaded Memories, exkluzivní skicu podepsanou Masayukim Furuyou a sběratelskou krabičku.

Přehled novinek z Japonska 8. týdne

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

V poslední v epizodě internetového pořadu Washagana TV, měli možnost dabér Yuichi Nakamura a spisovatel na volné noze Mafia Kajita premiérově vyzkoušet 25 minut z hraní hry Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed.

To ale není vše, protože 4Gamer.net získal k videu výše ještě další osmiminutovou gameplay scénu. Jedná se o konfrontaci mezi hlavním hrdinou hry a jeho malou sestrou, která se z něj snaží dostat nějaké peníze.

Společnost Acquire pak ještě vydala dva další trailery, opět zaměřené na postavy hry Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed.

První je Gon-chan (dabing Teruyuki Tanzawa), 30 let starý otaku, milující idoly. Obvykle je velmi plachý, ale když se ocitne s kamerou před nějakým idolem, jeho povaha se úplně změní. Druhým je Nobu-kun (dabing Junji Majima), asi 25 letý milovník anime a mangy. Tento mladý muž o sobě tvrdí, že může milovat pouze 2D osoby. Je také jeden z členů skupiny ochránců Akihabary.

Gon-chan

Nobu-kun

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 20. května. Na západě si musíme počkat do léta, kdy se k nám titul dostane ve verzích pro PlayStation 4, Switch a také pro PC (přes Steam).


My Hero One’s Justice 2

Novou stahovatelnou postavou do hry My Hero One's Justice 2 je Tetsutetsu Tetsutetsu. Bandai Namco bude k dispozici za 106 Kč nebo jako součást Season Passu za 529 Kč.

Tetsutetsuův Quirk je známý také jako Real Steel, který mu dovoluje vystužit tělo tvrdou ocelí, což je pro něj obrovská výhoda v boji zblízka.

Studio Byking také připravilo balíček Villainous Wear Set, se kterým mohou hráči objevit temnou stránku svých postav. Jde o čtvrtý kostýmový doplněk s oblečením pro devět různých postav: Tomura Shigaraki Before Style, Tomura Shigaraki, Dabi, Himiko Toga, Twice, Mr. Compress, Muscular, Kai Chisaki a Kendo Rappa.

My Hero One’s Justice 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Samurai Warriors 5

V minulém týdnu jsme vás informovali o pátém dílu série Samurai Warriors a dnes již můžeme oznámit, že Koei Tecmo vydá v Japonsku hru Samurai Warriors 5 od Omega Force pro PlayStation 4 a Switch 24. června. 27. červenze se pak dočkáme těchto konzolových verzí, plus verze pro Xbox One, i na západě. ve stejný den vyjde také celosvětově prostřednictvím Steamu PC verze.

V Japonsku bude v prodeji standardní edice za 8 580 jenů (asi 1 600Kč), za 16 280 jenů (asi 3 300Kč) bude edice Treasure Box, 27 280 jenů (asi za 5 600Kč) dáte za edici Ikki Tousen Box a Digital Deluxe Edition bude za krásných 11 880 jenů (asi 2 500Kč).

Treasure Box obsahuje kopii hry, artbook s postavami hry, originální dvoudiskový soundtrack, sadu pohlednic se všemi důstojníky a stojánkem a látkový plakát velikosti B2. Box Ikki Tousen obsahuje vše, co najdete v Treasure Boxu plus akrylové postavičky všech důstojníků. Digital Deluxe Edition pak bude v prodeji po celém světě. Zájemcům nabídne kopii hry a další bonusy v podobě stažitelných předmětů: Special Blade Rift Blade, Special Katana Masterpiece, Special Spear Sharpened Fang Spear, Special Bow Sky Piercer, Special Horse, Special Skill Gem Set a Compact Tool.

Omega Force chce prostřednictvím hry Samurai Warriors 5 přinést hráčům úplně nový zážitek a to jak vizuální, tak i příběhový. Zároveň má jít o "zvednutí opony" pro úplně novou sérii Samurai Warriors. Tato taktická akční hra, kde se 1 postaví proti tisícům, je v současné době ve vývoji pro Nintendo Switch, PlayStation 4 (prostřednictvím zpětné kompatibility půjde hrát i na konzoli PlayStation 5), pro konzoli Xbox One (opět půjde hrát prostřednictvím zpětné kompatibility na Xbox Series a přes Steam pro PC.

Děj Samurai Warriors 5 je zasazen do období po skončení Ooninské války, do období Sengoku. Vypráví příběh dvou z nejvýznamnějších vojenských velitelů tohoto období Nobunagy Ody a Mitsuhideho Akechi. Nepůjde ale o úplně ucelené vyprávění, protože nám tento titul nabídne různá časová úseky, včetně mladších let Nobunagy, kdy byl známý jako "Owariho Velký blázen", až po zmatečné události, které vedly k incidentu Honnou-ji.

Všechny návrhy postav hry byly kompletně přepracovány aby odpovídaly období Sengoku a celkově nabídne Samurai Warriors 5 27 hratelných postav, včetně nových i vracejících se válečníků jako jsou Ieyasu Tokugawa a Hideyoshi Hashiba, až po Noua a Yoshimota Imagawy. Přidána byla původní postava Mitsuki (Kouga Ninja). Další nové postavy budou oznámeny někdy později.

Kromě změny vzhledu a vyprávění příběhu, byly fo hry přidány nové Musou akce, třeba nově navržené útoky Musou Frenzy Attacks. Asi by nešlo o tak velkou změnu, ale tyto akce jsou prezentovány v klasickém japonském uměleckém stylu inkoustové malby.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Záznam live streamu


Guilty Gear: Strive

Arc System Works konečně prozradili patnáctou hratelnou postavu ke hře Guilty Gear: Strive. Jde o I-No, kterou si níže můžete prohlédnout v nejnovějším traileru a na prvních obrázcích.

I-No (dabing Kikuko Inoue) je hard rocková čarodějnice, ovládající silnou defenzivní taktiku pomocí rychlých úniků. Navíc má tendenci k ostatním bojovníkům přistupovat velice osobně, jako by šlo o staré známé přátele. Nevyhýbá se ani tomu, aby vůči mužským protivníkům použila své ženské kouzlo. Paradoxně ale nikoho nemá ráda a všechny ostatní vidí jako nižší bytosti hodné výsměchu. Když pak čelí něčemu nebo někomu, koho považuje za potenciální hrozbu, odhalí svou násilnickou povahu.

Guilty Gear: Strive vychází 9. dubna pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC. Deluxe a Ultimate verze vyjdou pro PlayStation 5 a PlayStation 4 tři dny předem, tedy 6. dubna.


The King of Fighters XV

Nový trailer a screenshoty od SNK se týkají další postavy ze hry The King of Fighters XV. Po dlouhé době jde o ženskou postavu jménem Chizuru Kagura (dabing Sayaka Ohara), která tvoří společně s Kyo Kusanagim a Iorim Yagamim další tým hry jménem Team Sacred Treasures.

The King of Fighters XV má vyjít v roce 2021 pro neohlášené platformy a my jsme doufali, že se o hře konečně dovíme něco víc příští týden. V pátek se ale na Twitter hry objevila zpráva od producenta Yasuyuki Ody ve které informuje, že SNK pracuje na interním rollback netcodu: "Je skvělé vidět tolik vášnivých #SNKRollback fanoušků! Asi rádi uslyšíte, že tvrdě pracujeme na interním řešení rollbacku pro hru The King of Fighters XV. Stále nám zbývá spousta práce, takže zatím vám nemůžeme dát žádný konkrétní slib, ale buďte trpěliví!"


Samurai Shodown

Vydavatel a zároveň tvůrce hry Samurai Shodown, společnost SNK, oznámil další postavu, která bude součástí Samurai Shodown Season 3 balíčku. Jde o Cham Cham (dabing Yunou Taniguchi), která do hry dorazí 16. března.

Zároveň také SNK naznačili, že jednou z neohlášených postav Seasons 3 je postava ze série Guilty Gear od Arc System Works.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Samurai Shodown je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC prostřednictvím obchodu Epic Games Store a Stadia. Verze pro Xbox Series má vyjít 16. března.


Street Fighter V: Champion Edition

V pondělí 22. února vyšla pro hru Street Fighter V: Champion Edition nová aktualizace s novým vybalancováním soubojů. Capcom ale přidal i nový stahovatelný obsah v podobě Dana Hibikiho.

Dan Hibiki - gameplay

Představení postavy

Street Fighter V: Champion Edition je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Fighting EX Layer: Another Dash

Společnost Arika připravuje pro tento rok novou verzi bojovky Fighting EX Layer. S podtitulem Another Dash vyjde pro konzoli Switch.

Fighting EX Layer: Another Dash máme ale chápat jako úplně samostatný titul, odlišující se od hry Fighting EX Layer. Některé pohyby a Dasch systém totiž byly nahrazeny zcela novými systémy jako jsou EX-Dash, EX-Arrow a EX-Illusion. Také došlo k úpravám některých postav a některé pohyby byly revidovány.

Změněn byl i netcode. Fighting EX Layer: Another Dash používá backstep interrupt netcode, vycházející ze zpožděného netcodu. Jenomže ale používá aktuální netcode variabilní maskovaní, může být v případě extrémního zpoždění pozice postavy upravena. Společnost Arika proto chce současný netcode nahradit novým "The Best of Both Games" netcodem, který se teď testuje a je založený na rollback netcodu [podobně jako Guilty Gear - pozn. autora].

Více se o hře Fighting EX Layer: Another Dash pro Switch dovíme 1. dubna.

Fighting EX Layer je nyní k dispozici pro PlayStation 4, přes Steam pro PC a pro arkádové automaty.


The Promised Neverland: Escape the Hunting Grounds

Blok bojovek konečně skončil a tak se podíváme na v lednu ohlášenou videoherní adaptací mangy a anime The Promised Neverland. Půjde o únikovou hru The Promised Neverland: Escape the Hunting Grounds od studia GOODROID, kterou bude v Japonsku vydávat letos na jaře společnost CybeAgent prostřednictvím App Store pro iOS a pro Android přes Google Play. Předběžná registrace je již nyní k dispozici zde.

Přehled novinek z Japonska 8. týdne

Premisa hry The Promised Neverland bude primárně o útěku, porážce démonů a hlavně o spolupráci s ostatními hráči v reálném čase. Při kooperaci narazíte na různé lokality ze Zaslíbené Země Nezemě jako je Grace Field anebo Goldy Pond. Zároveň nebude The Promised Neverland: Escape the Hunting Grounds zaměřený pouze na základní hlavní hrdiny, ale nabídne velké množství postav, které lze kombinovat s nejrůznějšími zbraněmi.


The Wicked King and the Noble Hero

Společnost Nippon Ichi Software o víkendu spustila provoz nových teaser stránek, prostřednictvím kterých uveřejnila krátké video (viz níže). V úterý jsme se pak o hře Warui Ousama to Rippa-na Yuusha (anglicky The Wicked King and the Noble Hero) dověděli ještě od jiného zdroje. Na první pohled je patrný původ tohoto RPG. Má jej na svědomí tvůrce hry The Liar Princess and the Blind Prince Sayaka Oda. V Japonsku vyjde tento titul 24. června pro PlayStation 4 a Switch za 6 980 jenů (asi za 1 450 Kč).

Více toho Nippon Ichi o hře neuveřejnila, ale japonský prodejce her Biccamera ji uvěřejnil na svém seznamu (pak ji samozřejmě stihl odstranit), ale něco jsme se stihli o Switch verzi dovědět (viz archív stránek zde).

Hlavní hrdinkou je lidská dívka Yuu, která je dcerou zesnulého hrdiny. Vychovává ji královský drak, který ji každou noc vypráví o dobrodružstvích jejího otce. Inspirována příběhem hrdiny, který porazil neohroženého vládce, se Yuu vydává na dobrodružství a chce se stát ušlechtilým hrdinou. Yuu si ale stále neuvědomuje jednu věc. Že vládcem, se kterým její otec kdysi bojoval, byl sám král drak.

The Wicked King and the Noble Hero bude mít opět ručně malovanou grafiku, od hlavních postav příběhu až po pozadí. Vůči předchozím titulům má mít trochu víc detailnější grafiku, vystihující hloubku lesa, a vzbuzující pocit příjemného měkkého světla. Dobrodružství Yuu je zasazeno do poněkud tajemného světa, obývaného příšerami. Vydejte se na dobrodružství, vyprávěném prostřednictvím hlasitého předčítání, s příjemnou hudbou na pozadí a pohádkovým prostředím. Snad se tvůrcům podaří vyvolat pocit, jako byste skutečně vstoupili do obrázkové knížky.

Nevíme jestli díky předchozímu úniku, nebo to společnost Nippon Ichi Software skutečně plánovala, ale ve středu pak došlo k oficiálnímu oznámení hry The Wicked King and the Noble Hero pro PlayStation 4 a Switch, doprovázené trailerem, screenshoty a artworky.

Půjde tedy o RPG, ve kterém bude v hlavní roli holčička Yuu, toužící se stát "hrdinou" a kterou v jejím snažení podporuje dračí vládce. V minulosti tento dračí Overlord ovládl svět a získal velkou moc. Statečný mladý hrdina ale jeho vládu ukončil, ale nechtěl jej zabít a místo toho mu odřízl jeden z rohů, zdroj jeho síly. Poté u něj zůstal a pomohl mu s uzdravením. A díky dnům stráveným s hrdinou, se děsivá povaha vládce postupně umírnila a než si to uvědomili, stali blízkými přáteli.

Jednoho dne se hrdina před vládcem objevil s dítětem v náručí a se smrtelným zraněním a požádal draka, aby se o dceru postaral a vychoval ji. A King Dragon ji vychoval tak, aby se stala vznešeným hrdinou jako její otec.

Yuuinina pěstouna a krále monster se lidé kdysi báli jako zlého vládce. On ale obrátil list a dokonce tajně lidem pomáhá. Lidská dívka, která od draka každou noc poslouchá příběhy o dobrodružstvích svého otce, se touží stát stejným hrdinou jako on. Ale neví, že dračí král Dragon, její nevlastní rodič, byl Overlordem, se kterým kdysi její otec bojoval.

Příjemná grafika hry má evokovat ručně kreslenou obrázkovou knihu. Podobně jako při prohlížení obrázkové knihy, jsou na pozadí rostliny, stromy a malá zvířata. Toto je jedna z charakteristik hry, kdy stejně jako u The Liar Princess and the Blind Prince šlo o analogovou grafiku, nakreslenou perem a stejně tak bylo mnoho dalších prvků, včetně postav, scén a uživatelského rozhraní, ručně nakresleno designéry.

Během svého dobrodružství si můžete po celou dobu vychutnat podrobnou 2D grafiku s mnohavrstevným rolovacím pozadím, které hře dodává pocit hloubky. Grafika pozadí je při zachování ručně kreslených textur hry animována, což umocňuje pocit, že jste skutečně ve světě obrázkové knížky. Navíc se mezi scénami událostí postupuje obracením stránek a vypravěčka Reina Kondou vás svým příjemným stylem čtení vtáhne ještě hlouběji do příběhu.

V Japonsku pak bude The Wicked King and the Noble Hero v prodeji také v limitované edici obsahující originální krabici, mini art book a dvoudiskový soundtrack.

[Za mne jde rozhodně o důležitou hru, protože předchozí titul od Sayaky Ody jsem projel jedním dechem - pozn. autora.]


Gnosia

V Gnosii se prostě lže. Nebo spíše Gnosiané lžou a předstírají, že jsou lidé. Chtějí se k nám dostat blíže a pak nás podvedou a zabijí. A to chtějí udělat s každým člověkem ve vesmíru.

Posádka unášené kosmické lodi se postaví tváří v tvář záhadné a smrtící hrozbě známé jako Gnosia a přitom nemá vůbec tušení, kdo z nich je ve skutečnosti nepřítel. Proto vymyslí zoufalý plán jak přežít. Nejvíc podezřelé členy proto postupně uvádí do stavu „studeného spánku“.

Co přesně jsou Gnosiané a proč útočí na lidi, bude jedním z vašich herních úkolů. Tím hlavním ale bude boj o přežití.

Gnosia je zcela nový styl textové adventury kombinující vizuální román, RPG, sociální dedukci a prvky tajemna. Abyste rozluštili záhadu a speciální události, musíte hrát opakovaně prostřednictvím "časových smyček. Příběh hry postupuje tak, že jakmile přes "smyčky" splníte určité podmínky (tou může být výhra nebo i ztráta), smyčka se resetuje a začne další, a to i s přeřazenými postavami a jejich rolemi.

Switch verze hry Gnosia bude prostřednictvím eShopu Nintenda vydána letos v březnu za 24,99 dolarů. Vydavatel Playism a vývojáři ze studia Petit Depotto sice nejprve udali jako okno startu únor, během Inside Indie World Newsletteru od Nintenda, ale následně byl údaj opraven.

Gnosia poprvé vyšla v Japonsku pro PS Vitu v červnu roku 2019 a pro Switch v dubnu roku 2020.


Disgaea 6: Defiance of Destiny

Společnost Nippon Ichi Software vydala pro hru Disgaea 6: Defiance of Destiny nový free stahovatelný obsah Hololive Collaboration Set. Dostupný je samozřejmě v Japonsku spečně s dříve plánovanými dalšími placenými (Adell, Rozalin a Laharl-chan, každá stojí 550 jenů) a free (Asagim) hratelnými postavami.

Hololive Collaboration Set obsahuje celkem pět jednotek, tematicky upravených podle populárních virtuálních Hololive YouTuberů:

  • Shirakami Fubuki Unit "FubuKing" (Prinny)
  • Uruha Rushia Unit "Ruusha" (Succubus)
  • Shiranui Flare Unit "Torte" (Psychic)
  • Tsunomaki Watame Unit "Watamee" (Evil Eye)
  • Omaru Polka Unit "PolPol" (Mage)

Nippon Ichi Software také vydal dvojici trailerů, zaměřených na první várku dalších postav a na Hololive Collaboration Set.

Trailer Additional Characters Round 1

Hololive Collaboration Units trailer

Disgaea 6: Defiance of Destiny je nyní k dispozici v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch a pro Switch vyjde toto léto v Severní Americe a v Evropě.


Octopath Traveler

Nedávno oznámil Square Enix prodeje hry NieR Automata, které přesáhly množství 5,5 milionu kusů a hned nato se pochlubili dalším milníkem, který překročila hra Octopath Traveler. Celkové celosvětové dodávky hry a digitální prodeje totiž překročily krásných 2,5 milionu kusů. Octopath Traveler naposledy v březnu roku 2020 údajně přesáhl dvou miliony prodaných a vyskladněných kopií, což jednoduše znamená, že se za dobu asi jednoho roku připsalo dalších půl milionu kopií.

Jen pro připomenutí, hra Octopath Traveler vyšla celosvětově pro Switch v červenci roku 2018, v červnu 2019 následovala PC verze distribuovaná přes Steam a v dubnu 2020 vyšla Stadia verze.


Clannad Side Stories

Prototype vydá v Japonsku ve verzi pro Switch Clannad Side Stories. Podle Weekly Famitsu má vyjít 20. května za 4800 jenů (asi 990 Kč).

První díl Clannad Side Stories vyšel v Japonsku původně pro PSP v červnu roku 2010, následoval druhým díl a poslední vyšel v červenci roku 2010. V červnu roku 2016 byla přes Steam vydána anglická verze.

Přehled novinek z Japonska 8. týdne

Doplněk světu Clannad rozvíjející příběhy nad rámec původního vizuálního románu, je v Japonsku známý jako Clannad: Hikari Mimamoru Sakamichi de. Tato kolekce lineárních vedlejších příběhů prozkoumává nové stránky a zvraty oblíbených postav z městečka Hikarizaka. Jedná se o příběhy, které jsou vytvořeny až následně a nenajdete je ani ve vizuálním románu a ani v anime adaptaci.


Maglam Lord

Hra Maglam Lord pokračuje s představováním postav. Dnes si studio Felistella připravilo Julette, kerou dabuje Misaki Watada.

Akční RPG Maglam Lord má v Japonsku pod hlavičkou D3 Publisheru vyjít pro PlayStation 4 a Switch 18. března.


Gloria Union: Twin Fates in Blue Ocean FHD Edition

Taktické RPG Gloria Union: Twin Fates in Blue Ocean FHD Edition od studia Stingvyjde v Japonsku digitálně pro Switch, iOS a Android 18. března. Cena je nastavena na 2 220 jenů (asi 460 Kč).

Poprvé vyšla hra Gloria Union: Twin Fates in Blue Ocean pro PSP v červnu roku 2011 a FHD edice bude obsahovat celou řadu dalších prvků. Třeba hratelnou postavu Yggdra a karty Crusade, režimy Easy a Night Mare, další komentáře tvůrců, filmy s představením postav, zobrazení prioritních položek, možnosti odebrat (nejen vyměnit) vybavení, režim New Game+ a tipy na získání předmětů. Dále půjde o funkci převíjení vzad, úpravu rychlosti bitvy, automatické ukládání, protokol konverzací a automatický postup, ukládání dat do cloudu, podpora širokoúhlého zobrazení, cheaty, podpora smartphonu gamepadu a mnho dalšího.

Oficiální stránky hry Gloria Union: Twin Fates in Blue Ocean FHD Edition najdete zde.


Another Eden: The Cat Beyond Time and Space

Společnost WFS letos na jaře vydá přes Steam celosvětově PC verzi free-to-play RPG Another Eden: The Cat Beyond Time and Space. Všichni noví uživatelé dostanou do začátku Netherworld Princess Fragment, za který dostanou čtyřhvězdičkovou postavu Suzette. Následující bonusy budou uděleny až v závislosti na počtu přihlášených uživatelů, kteří si hru přidají na Steamu na Wishlist:

  • 1 000 - High Class Scroll (10x)
  • 5 000 - Chronos Stone (1 000x)
  • 10 000 - 10 Allies Tickets "Destiny Token"

WFS také chce rozdat 30 klíčů hráčům, díky kterým se ke hraní dostanou ještě před vydáním PC verze. Zájemci se mohou přihlásit zde.

Another Eden: The Cat Beyond Time and Space vyšla v Japonsku poprvé pro iOS a Android v dubnu 2017, potom následovalo v lednu 2019 celosvětové vydání mobilní verze. Verze pro Switch byla oznámena v dubnu roku 2018, ale zatím jsme se ji nedočkali.


Maiden & Hell

Společnost mino_dev vydá prostřednictvím eShopu Nintenda Switch verzi bullet hell akce jeden na jednoho s magií ovládající dívkami v podobě hry Maiden & Spell. Vydání zaštiťuje společnost Nippon Ichi Software, ale konkrétní datum ještě neznáme. PC verze Maiden & Spell vyšla přes Steam 20. února.


Ochranné známky

Tento týden byl docela úspěšný na registraci ochranných známek. Square Enix si v Japonsku podal ochrannou známku na Gate of Nightmares. Dále si společnost zaregistrovala ochranné známky Endwalker a Gyougetsu no Finale (další verze), což jsou anglické a japonské názvy pro nedávno ohlášenou nejnovější expanzi pro Final Fantasy XIV.

Přehled novinek z Japonska 8. týdne

Studio Bandai Namco si zase přihlásilo ochrannou známku na Survival Quiz CITY a společnost Kadokawa Corporation na Sword Art Online: Variant Showdown. Tady je asi potřeba poznamenat, že i když Bandai Namco vydává a vyvíjí hry spadající pod Sword Art Online, ochranné známky má vlastník projektu Sword Art Online Kadokawa Corporation.

Dále si společnost Hamster podala ochrannou známku na logo Sol Cresta. Tento krok je docela zajímavý z toho důvodu, že se stejné logo se objevilo v dubnu 2020 mezi aprílovými žerty. Prezentovali se s ním PlatinumGames, kteří v legraci tvrdili, že dělají na arkádovou akci Sol Cresta.

Nakonec je tady ještě společnost Imagineer, která si zaregistrovala ochrannou známku na Nazotoki no Yakata (Puzzle-Solving Manor).


Odchody

Producent her jako jsou Bloodborne, Deracine a Tokyo Jungle Masaaki Yamagiwa, opustí koncem února společnost Sony Interactive Entertainment Japan Studio.

Na Twitteru Masaaki Yamagiwa oznámil že: "Sony Interactive Entertainment opouštím koncem tohoto měsíce. Budu i nadále tvrdě pracovat na vytváření her. Všem moc děkuji!"

Yamagiwa ale své další plány neupřesnil.

Masaaki Yamagiwa není ojedinělým případem a odchody vývojářů ze Sony Interactive Entertainment Japan Studia dál pokračují. Třeba Teruyuki Toriyama, který byl také producentem Bloodborne, nebo remaku Demon's Souls, Soul Sacrifice a dalších, opustil Sony Interactive Entertainment Japan Studio v prosinci. A tvůrci Silent Hillu, Siren a Gravity Rush Keiichiro Toyama odešel začátkem tohoto měsíce společně se svými kolegy Kazunobou Sato a Junyaou Okurou, a vytvořili nezávislé studio Bokeh Game Studio.


Tento týden vyšlo

Hlavními trháky budou bezesporu Bravely Default II a Story of Season: Pioneers of Olive Town pro Switch, ale mezi novými tituly najdeme i další zajímavé věci jako shoot 'em up Cotton Reboot! a Darius Cozmic Revelation pro PlayStation 4 a Switch nebo romantické vizuální romány Jinki Resurrection a Kin'iro Loveriche: Golden Time pro PlayStation 4 a Switch a otome vizuální romány Steam Prison a Uta no Prince-sama Debut for Switch.

Fyzicky i digitálně

  • Přehled novinek z Japonska 8. týdne
    Bravely Default II (Switch) – vychází celosvětově (vydání verze pro Severní Ameriku a pro Evropu)
  • Cotton Reboot! (PS4, Switch) - také v limitované edici (PS4, Switch)
  • Darius Cozmic Revelation (PS4, Switch)
  • Empire of Sin (PS4, Switch) – k dispozici již i celosvětově
  • Forward to the Sky (Switch) - také v limitované edici a jako Asian Version (standardní/limitovaná)
  • Jinki Resurrection (PS4, Switch) - také v limitované edici (PS4, Switch)
  • Kin'iro Loveriche (Switch) - také v limitované edici
  • Kin'iro Loveriche: Golden Time (PS4, Switch) - také v limitované edici (PS4, Switch)
  • Steam Prison (Switch)
  • Story of Season: Pioneers of Olive Town (Switch)
  • Uta no Prince-sama Debut for Nintendo Switch (Switch)

Digitálně

  • Clocker (Switch) – vychází celosvětově
  • Dariusburst Another Chronicle EX+ (PS4, Switch)
  • DOTORI (Switch) – vychází celosvětově
  • G Darius HD (PS4, Switch)
  • Ghosts 'n Goblins Resurrection (Switch) – vychází celosvětově
  • In Celebration of Violence (PS4, Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Jenny LeClue: Detectivu (Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Legal Dungeon (Switch) – vychází celosvětově
  • Little Big Workshop (PS4, Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Persona 5 Strikers (PC přes Steam) – vychází celosvětově, Severní Amerika a Evropa (PS4, Switch)
  • Rogue Heroes: Ruins of Tasos (Switch, PC přes Steam) – vychází celosvětově
  • Solomon Program (Switch)
  • Space Crew (PS4, Switch) – k dispozici již celosvětově
  • We Were Here Too (PS4) – vychází celosvětově
  • We Were Here Together (PS4) – vychází celosvětově
  • Yakuza: Like a Dragon (Xbox Series, Xbox One, PC přes Microsoft Store) – k dispozici již celosvětově

Recenze Famitsu Vol. 1682

  • Bravely Default II (Switch) – 9/9/9/9 [36/40]
  • Empire of Sin (PS4, Switch) – 8/7/8/7 [30/40]
  • Ghosts ‘n Goblins Resurrection (Switch) – 8/8/8/7 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 15. do 21. února 2021.

Software

  1. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Switch) – 97 955 ks (celkem 347 973 ks)
  2. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 41 508 ks (celkem 1 934 185 ks)
  3. Ring Fit Adventure (Switch) – 23 686 ks (celkem 2 394 045 ks)
  4. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 13 677 ks (celkem 6 655 082 ks)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 13 478 ks (celkem 3 685 972 ks)
  6. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 9 326 ks (celkem 4 165 316 ks)
  7. Splatoon 2 (Switch) – 8 521 ks (celkem 3 787 487 ks)
  8. Minecraft (Switch) – 8 423 ks (celkem 1 825 487 ks)
  9. Pokemon Sword/Shield (Switch) – 7 720 ks (celkem 3 971 598 ks)
  10. Little Nightmares II (Switch) – 7 521 ks (celkem 31 911 ks)

Hardware

  1. Switch – 51 744 ks (celkem 15 169 413 ks)
  2. Switch Lite – 22 554 ks (celkem 3 318 748 ks)
  3. PlayStation 5 – 21 512 ks (celkem 326 566 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 525 ks (celkem 62 455 ks)
  5. PlayStation 4 – 2 935 ks (celkem 7 761 083 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 827 ks (celkem 1 156 042 ks)
  7. Xbox Series X – 133 ks (celkem 26 454 ks)
  8. Xbox Series S – 97 ks (celkem 7 576 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 14 ks (celkem 1 575 646 ks)

Vícepodlažní parkoviště

Vzhledem k tomu, že Japonsko je ostrovní země, ktará nemá moc prostoru, cožje zjevné zejména ve městech, potýká se s edostatkem parkovacích míst. Aby bylo protoru co nejlépe využito, byly vybudovány vícepodlažní parkoviště, ovládané plně automaty. V Japonsku jde již o standard, ale cizince umí použití této technologie překvapit.

Zdroj: SNK, Famitsu, Arc System Works, Capcom, Arika, Aniplex, YouTube, Ryokutya2089., Falcom, Weekly Famitsu, Playism, Nippon Ichi Software, NIS America, D3 Publisher, Sting, WFS, YouTube, Omega Force

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama