Novinka Nové záběry i informace z Resident Evil Village

Nové záběry i informace z Resident Evil Village

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Magazín Game Informer přinese v následujících týdnech exkluzivní obsah věnovaný očekávanému hororu.

Reklama

Dubnová Resident Evil Showcase je již za dveřmi. Proběhne o půlnoci ze čtvrtka na pátek a sledovat ji můžete zde. Ale nových záběrů ze hry Resident Evil Village jsme se dočkali ještě před ní.

Magazín Game Informer totiž oznámil, že v následujících týdnech přinese exkluzivní obsah, který se bude týkat právě 8. dílu populární survival hororové série. Můžeme se těšit na videa věnovaná prostředí, novým nepřátelům, rozhovoru s vývojáři a samozřejmě nebudou chybět ani nové záběry přímo ze hry.

Některých jsme se dočkali už teď. Ačkoli vydaná upoutávka spíš kombinuje staré a nové záběry, než že by šlo vyloženě o nový trailer. Ty nové pochází především z titulní vesnice, je tu však ještě jeden velmi zajímavý záběr, ve kterém si můžeme detailně prohlédnout monstrum připomínající vlkodlaka.

Prostřednictvím Game Informeru jsme se už nyní dozvěděli několik dalších informací, ty i spolu s několika obrázky sdílel známý leaker Dusk Golem ve velmi dlouhém vláknu na Twitteru. Já se z tohoto výtahu pokusím shrnout to nejzajímavější.

Zmínění vlkodlaci mají být chytřejší, než jsme si možná mysleli. A to do té míry, že má jít o nejchytřejší nepřátele napříč sérií Resident Evil. Můžou na vás čekat na střechách nebo v křoví a jsou připraveni kdykoli na vás zaútočit. Můžou rozbíjet věci kolem sebe, lézt nahoru a sprintovat. Chovají se jinak podle toho, jestli útočí samostatně nebo ve smečkách. Dokonce ve hře potkáme i více druhů. Ethan se před nimi může zabarikádovat domech, ale pořád si musí dávat pozor, jestli jeden z nich nejde přes střechu.

Vesnice v RE8 nemá mít žádné jméno a údajně je pro to nějaký důvod spjatý s její historií, který ve hře odhalíme.

Resident Evil Village má být kombinací všeho, čeho jsme se za 25 let existence této série dočkali. Ve hře několikrát narazíme na odkazy k předchozím dílům.

Capcom si je vědom toho, že v RE7 nedostal Ethan příliš prostoru, a právě proto se rozhodli v jeho příběhu pokračovat a ukázat nám, kdo vlastně Ethan Winters je. Roli Chrise Redfielda nám zatím moc odhalit nechtějí, ale údajně máme víc poznat jeho temnou stránku, kterou měl už v minulosti, ale nyní je to s ní výrazně horší.

Village má největší prostředí z celé série, dočkat se máme i otevřenějších sekcí, které způsobily to, že v soubojích budeme často využívat různorodé strategie. Hra má mít nejvíc vertikální design ze všech dosavadních her. Ethanova rychlost byla navýšena, ale o absenci hororu se rozhodně bát nemáme. Bránit se je prý mnohdy lepší než utíkat. Ethan totiž nemusí nepřátele hned zabít, ale použít prostředí kolem sebe. Například, když je vysoko nad zemí, je jednodušší vyblokovat útok nepřítele a poté ho shodit dolů.

Na cestě máme potkat spoustu zvířat. Například slepice, prasata, koně, ryby a další. Zvěř můžeme lovit pro získání masa, vajec a jiných užitečných věcí. Můžeme je potom u obchodníka buď prodat anebo si pomocí nich zlepšit statistiky.

Hra sice zlepšila souboje, ale rozhodně se nevzdaluje od hororu. Údajně se můžeme těšit na vůbec nejlepší hádanky v celé sérii. Vývojáři tvrdě pracovali na tom, aby byly zábavné, přiměřeně obtížné a zároveň zapadly do zdejšího světa a samotného příběhu.

Resident Evil Village vychází 7. května na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series.

Hru si můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama