Novinky o železe #11 - testy nových grafik od AMD a tip na zrychlení průzkumníku ve Windows
Novinka Novinky o železe #11 - testy nových grafik od AMD a tip na zrychlení průzkumníku ve Windows

Novinky o železe #11 - testy nových grafik od AMD a tip na zrychlení průzkumníku ve Windows

David Jiránek

David Jiránek

Vyzkoušeli jsme nové grafické karty a základní desku. Apple chce levný Macbook a Bethesda radí hráčům koupit lepší hardware.

Reklama

Prázdniny jsou za námi a okurková sezóna taky. Většina hráčů usedla do kokpitu ve Starfieldu nebo překonává třetí akt v Baldur's Gate, my si mezitím posvítili na nový hardware v rámci PCTuning testů. Nechyběla ani řada novinek a tipů.

Začneme tentokrát recenzemi. AMD vydalo nové grafiky Radeon RX 7800 XT a 7700 XT. My si do testu vzali silnější ze dvojice a prohnali jí například Cyberpunkem 2077 benchmarky v F1 22 s i bez ray-tracingu nebo GTA 5. Výsledky si můžete přečíst zde.

Do testu jsme vzali i základní desku MSI MAG X670E Tomahawk WIFI. Pokud chcete lepší základovku pro Ryzen, ale stále hodláte ušetřit, mohlo by jít o zajímavou volbu.

Odbočili jsme také k Microsoftu. Řeč byla konkrétně o Windows, kde se už nepotkáme s Wordpadem. Microsoft bude tlačit na používání placeného Wordu, avšak jiné alternativy zdarma zůstávají. Zjistili jsme, že zabudovaný průzkumník souborů jde snadno zrychlit. Asi se jedná o chybu, ale možná to Microsoft označí za feature. A jako zajímavost zde máme Windows ve Windows ve... Windows. Těch vrstev je ve skutečnosti pět a vůbec k ničemu vám to není, ale jako ukázka virtualizace posloužil tento experiment dostatečně.

Další zajímavé novinky:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama