Novinka Novinky ohledně české hry 1428: Shadows over Silesia

Novinky ohledně české hry 1428: Shadows over Silesia

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy Windows PC

Hra se mimo jiné dočká i českého dabingu.

Reklama

Na začátku letošního roku jsme vás informovali o připravované české hře 1428: Shadows over Silesia. Ta je inspirovaná trilogií od známého spisovatele Andrzeje Sapkowského, která sleduje právě probíhající hustiské tažení v roce 1428. Autor Petr Kubíček, který na hře dělá převážně sám, teď přišel s další porcí novinek na které se společně podívame.

Tvůrce se po vzoru předlohy snaží kombinovat skutečnou historii, fikci a fantasy prvky. Tomu odpovídá i mix reálných a smyšlených lokací. Ve hře by se tedy měla objevit například obec Třemesná, hrad Rabesberg nebo klášter v Břehu. S postavou se budete pohybovat v prostředí podzemních kobek, opuštěných dolů, ale i vesnických ulic. Velká část hry se bude odehrávat v temných interiérech, noci nebo dešti, připravte se tedy na dusivou atmosféru.

Ze stylizované grafiky a izometrie je jasně znát inspirace klasickými RPG hrami. Velkou roli ve vizuálním zpracování bude hrát světlo a stíny.

I přes vizuál RPG však hra nebude obsahovat "roleplay" prvky. Základem hratelnosti bude průzkum, stealth a logické hádanky. V 1428 budete moct také řešit problémy několika různými způsoby. Soubojový systém se nese v duchu "easy to learn, hard to master". Základ je sice jednoduchý, ale zároveň dokáže být plný výzev.

Kromě českých titulek bychom se nově měli dočkat i kompletního českého dabingu. O ten se postará dabingová skupina Fénix ProDabing. Ti mají s dabingem do her bohaté zkušenosti, v minulosti namluvili postavy v Outlast, F.E.A.R nebo třeba Half Life 2.

Hra vyjde na PC, ale přesné datum vydání není zatím známé. Zájemci budou mít možnost si 1428 vyzkoušet na akci GamerPie v Brně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama