Oculus představil své ovladače, možnosti a hlavně hry
Novinka Oculus představil své ovladače, možnosti a hlavně hry

Oculus představil své ovladače, možnosti a hlavně hry

Michal Burian

Michal Burian

12

Navíc bude možné streamovat Xbox One hry do Oculus Rift za pomoci Windows 10. Na hrách pro virtuální realitu dělají tvůrci Ratchet & Clank i Darksiders.

Reklama

Společnost Oculus dnes na své tiskové konferenci přes začátkem E3 představila novinky týkající se virtuální reality. První věcí je nový ovladač pro ovládání her. V každé ruce bude hráč držet jeden bezdrátový ovladač a pomocí gest a tradičních tlačítek a analogových páček ovládat hru.

Nový ovladač se jmenuje Oculus Touch a jedná se zatím pouze o prototyp.

Streamování her z Xbox One do headsetu

Druhou novinkou je možnost streamovat Xbox One hry do headsetu za pomoci Windows 10. S tím souvisí také skutečnost, že ve spotřebitelské verze Oculus Rift bude přibalen klasický Xbox One gamepad, který si bude rozumět pochopitelně i s PC.

Pokud jste se teď začali radovat, tak ještě chvilku vydržte. Protože tato informace neznamená, že Xbox One hry si budete užívat ve 3D. To bohužel ne, alespoň ne ty, které nejsou pro 3D určeny. Pokud budete z Xbox One streamovat do brýlí Forzu, Halo nebo Sunset Overdrive, tak se vše bude streamovat na jakési promítací plátno v brýlích ve 2D, nikoliv 3D.

Bohužel jsme se zatím nedozvěděli datum vydání (stále platí jen začátek roku 2016), cenu, ani přesné specifikace. Místo toho se firma zaměřila na samotnou virtuální realitu. Tu budou zprostředkovávat dvě OLED obrazovky se širokým zorným polem a možností si nastavit čočky tak, aby vyhovovaly naprosto všem. O atmosféru se postarají sluchátka integrovaná přímo do headsetu, dopomohou k orientaci v 360 stupňovém prostoru. Pokud vám nebudou vyhovovat, můžete je z headsetu vyjmout a využít své vlastní.

Platforma Home podobná Steamu

Oculus myslí na všechno. Kromě samotného headsetu pro virtuální realitu a speciálního ovládání připravuje vlastní platformu pojmenovanou Home. Podobná se Steamu, ale na rozdíl od portálu Valve bude Home pracovat s Rift headsetem. Chybět nebudou ani sociální komponenty, kde budete moci vidět, co dělají vaši přátelé a jaké hry hrají.

Při nákupu hry přes Home si prý budete připadat, jako byste stáli v obchodě.

Tvůrci Ratchet & Clank vyvíjení hru pro VR

Studio Insomniac Games, které hráči znají především díky populární dvojici Ratchet and Clank, vyvíjí hru, která je od základu dělaná pro virtuální realitu. Jmenuje se Edge of Nowhere a má vyjít v roce 2016 exkluzivně ve verzi pro Oculus Rift.

Výkonný ředitel Ted Price během konference prozradil, že půjde o hru viděnou z pohledu třetí osoby a hráči podniknou dobrodružství v zasněženém prostředí.

Chronos je RPG pro Oculus Rift od týmu stojícího za Darksiders

David Adams, generální ředitel Gunfire Games (ex-Vigil Games), během konference Oculusu překvapil a odhalil, že i oni mají v plánu hru určenou pro PC a Oculus Rift. Jde o Chronos, což je atmosférické third-person RPG, které bude v jednom zajímavé. Hlavní hrdina plní questy ve starověkém labyrintu, který se otevře jednou za rok. Když ale hrdina zemře, tak se musí vrátit o rok později. Hra se tak bude odehrávat v průběhu jeho života, kdy zkoumá labyrint obsahující staré zříceniny, obrovské jeskyně, starobylé hrobky a další věci.

Aby to bylo zajímavější a realistické, bude věk hrdiny ovlivňovat hratelnost. Na začátku bude hrdina mladý a plný síly, ale když zestárne, bude pomalejší a více se spoléhat na rozum.

Chronos zatím nemá stanovené datum vydání, ale ukáže se příští týden na E3.

Další hry

Jak si sami můžete všimnout, Oculus bude spolupracovat s mnoha společnostmi, které připraví všelijaké hry pro virtuální realitu. Pokud se někteří indie vývojáři rozhodnout dělat hru pro Oculus, nabízí jim firma dohromady 10 milionů dolarů na podporu.

Oculus Rift

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama