Onigiri ze 47. týdne, aneb rýžová zrníčka japonských vývojářů
Novinka Onigiri ze 47. týdne, aneb rýžová zrníčka japonských vývojářů

Onigiri ze 47. týdne, aneb rýžová zrníčka japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7

Dnes tady máme několik gameplay videí, debutových trailerů a také nově oznámené starty her.

Reklama

Týden utekl jako nic a tak vás opět vítám u nového, vydatného přehledu novinek z japonské herní scény, tentokráte zabaleného do vydatné porce rýžového onigiri.

Začneme debutovým trailerem na nový spin-off série Hypernimension Neptunia. Compile Heart chystá crossover Hyperdimension Neptunia VS Sega Hard Girls: Dream Fusion Special, ve kterém je hvězdou IF-chan, po jejímž boku stojí nová postava Sega Hatsumiho. Společně cestují v čase zpět do éry úspěšných titulů Segy a budou se snažit obnovit ztracenou historii. Hyperdimension Neptunia VS Sega Hard Girls: Dream Fusion Special má v Japonsku vyjít pro PS Vitu 26. listopadu.

RPG klasického stylu od Tokyo RPG Factory dostalo své konečné datum vydání. Ikenie Yuki no Setsuna vychází v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 18. února za cenu 4800 jenů. Poprvé jsme o hře mohli slyšet od Square Enixu v září na Tokyo Game Show, přičemž na eshopu SE a na Amazon.co.jp se již objevily předobjednávky s bonusem v podobě denního a nočního tématu pro PlayStation 4 a PS Vitu.

Další zpráva je trochu nepříjemná. Nippon Ichi nestíhá s dungeon RPG Coven and Labyrinth of Refrain a tak posouvá vydání z 28. ledna na 17. března. Důvodem je také zlepšení kvality hry. Coven and Labyrinth of Refain se odehrává v Refainu, městu s prokletým podzemním labyrintem, ve kterém lidé nemohou přežít moc dlouho. Objeví se ale čarodějnice se skupinou dobrovolníků a nabídnou se prozkoumat labyrint. Hráč je vlastně legendární knihou Youro Rekitei a protože vlastně nemůžete přímo do podzemí, bude čarodějnice dělat panenky loutky (které si budete moci upravit při tvorbě postavy) a které místo vás budou bojovat.

Demo bojovky Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 se má v Japonsku objevit hodně brzy. Více Bandai Namco neoznámilo, ale plná hra vyjde pro PlayStation 4, Xbox One a pro PC 4. února v Japonsku a 9. února v Severní Americe a v Evropě.

Titul Monster Hunter X navštíví série Yu-Gi-Oh! díky kostýmu Dark Magician pro Felyne Palico. Přesněji řečeno půjde o kostým Dark Maginyan, vzhledem k tomu, že jde o kočku. Získat jej půjde prostřednictvím časově omezené herní události.

Poslední číslo časopisu Jump odhalilo hru My Hero Academia: Battle For All pro 3DSko. Battle For All je akční hra s hrdiny, kteří mají vtipné, jakoby superschopnosti. Hráči ale budou znát pouze některé z nich, a abyste se stali světovou jedničkou mezi hrdiny, budete muset sami objevit vaši nejmocnější schopnost. Datum vydání nebylo oznámeno.

Sega spustila v uplynulém týdnu oficiální teaser stránky pro svou nově ohlášenou hru Valkyria: Azure Revolution pro PlayStation 4. Na titulu pracuje studio Media Vision, které je zodpovědné za hry Valkyria Chronicles 3, Shining Resonance, Digimon Story: Cyber Sleuth, nebo Summon Night 6: Lost Borders. Valkyria: Azure Revolution vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 v zimě 2016 a demo hry bude součástí remasterované Valkyria Chronicles pro PlayStation 4.

Atlus se pochlubil novým srovnávacím videem mezi původní PS2 a nově chystanou PS4 verzí hry Odin Sphere: Leifthrasir, která má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu 14. ledna a na jaře 2016 v Severní Americe. Nabídne vylepšené vizuální efekty, rozšířené světy, nová monstra, plně nadabované příběhové scény, vyladěný boj a RPG systémy a režim Classic, který vám umožní zahrát si původní PS2 verzi ve vysokém rozlišení. Taky nám tvůrci potvrdili vydání 8bitové verze hry pro prohlížeče.

A pokračovat budeme pro mne trochu kontroverzním titulem. Jde o Seraph of the End: The Origin of Fate, který je adaptací výborné mangy Owari no Seraph. Bohužel anime verze je velmi, velmi špatná a tak jsem hodně zvědavý, jestli této značce pomůže její přechod na formu strategického RPG pro Vitu.

A na konec tady máme zase několik herních videí z chystené automatovky Dissidia Final Fantasy. Nejdříve je zde Cloud Strife z Final Fantasy VII, Squall Leonhart z Final Fantasy VIII, dále Terra Branford z Final Fantasy VI a Titus z Final Fantasy X.

Prozatím se s vámi loučím a těším se opět za týden u dalšího japonského pokrmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama