Oserčirjóri 1. a 2. týdne, aneb novoroční pokrm japonských vývojářů
Novinka Oserčirjóri 1. a 2. týdne, aneb novoroční pokrm japonských vývojářů

Oserčirjóri 1. a 2. týdne, aneb novoroční pokrm japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6

Demo hry Odin Sphere na japonském PSN, odsun vydání Kenka Bancho Otome a kupa dat vydání. A to není zdaleka vše.

Reklama

Máme tady nový rok. Doufám, že jste si užili Vánoce, že jste dostali opravdu hodně “měkkých” dárků (které stejně udělají největší radost), že jste pár hodin proseděli u pohádek a nepoměrně více času taky u monitoru. A abychom byli věrni tradicím, vracíme se zpět s tradičním japonským novoročním jídlem oserčirjóri (nebo taky osechi-ryori) na stránky našeho magazínu. Podívejme se, co se stalo zajímavého v zemi vycházejícího slunce, výjimečně v prvních dvou týdnech roku 2016.

Začneme kratičkou zprávou od 5pb. Tvůrci oznámil přípravy vydání Chaos;Child na PC platformu. Prozatím je tato hra v Japonsku k mání pouze pro PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 a PS Vitu. Zprávu ale doprovázelo druhé oznámení, týkající se nového anime. To je již prý ve výrobě.

Koei Tecmo nám v minulém týdnu vydalo první trailer na Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence Sengoku Risshiden. Jde o pokračování loňské strategie Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence, které do hry přidává několik novinek. Millitary Commanders Play hráči dovolí prožít život vojenského velitele, kde budete začínat jako pouhý vazal a budete usilovat o úspěch v životě. Můžete se pak stát daimyo a mít své vlastní vazaly. Vrátit se mají také námořní bitvy a obléhání. Hra vychází v Japonsku 24. března pro PS4, PS3 a PS Vitu.

A u Koei Tecmo ještě zůstaneme. Pro letošní rok si společnost naplánovala nějaké “velké” oznámení, spojené se značkou Dynasty Warriors. Vydavatel tuto informaci prozradil ve svém novoročním poselství na oficiálním internetovém portálu série. “V loňském roce jsme oslavili 15. výročí série Dynasty Warriors, ale nebyli jsme schopni oznámit takové zprávy, které fanoušci očekávali. Je nám to velmi líto,” řekl ve zprávě producent Akihiro Suzuki. "V letošním roce se chystáme učinit opravdu velké oznámení, tak prosím zůstaňte ve střehu."

Na japonském PSN se 7.1. objevilo demo hry Odin Sphere: Leifthrasir ve verzích pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu. Demo se skládá z bitvy s bossem jménem Belial a neobsahuje žádné příběhové části a ani nelze uložená data z dema přenést do plné hry. Můžete si ale vyzkoušet hraní za všech 5 postav a upravit si je podle vlastních potřeb. Hra Odin Sphere: Leifthrasir pak vyjde v Japonsku pro PS4, PS3 a PS Vitu 14. ledna a na jaře roku 2016 v také Severní Americe.

Milovníci anime Punch Line si mohou zatrhnout v kalendáři datum vydání stejnojmenné hry. Tedy pokud máte účet na japonském PSN. K mání bude pro konzole PS4 a PS Vita od 28. dubna digitálně i v krabicové verzi. Na pultech obchodů bude také limitovaná edice obsahující drama CD a art book. Za hrou stojí tvůrce série Zero Escape Kotaro Uchikoshi jde 3D adventuru s puzzle elementy. Stanete se v ní Yutem, který navštěvuje pokoje jednotlivých hrdinek a hledá knihu Nandala Gandala. Tedy podobně jako v předloze.

Nippon Ichi Software spustili nové internetové teaser stránky. V URL odkazu figuruje slovo “rose” a růže je zobrazena i na stránkách, ale před ni se nám v jednu chvíli dostane světluška ze hry htoL#NiQ: The Firefly Diary. Podrobnosti mají být uveřejněny v časopisu Dengeki PlayStation vol. 606, který vychází v Japonsku 14. ledna, ale první informace jako obvykle uniknou pravděpodobně ráno 12. ledna.

Bandai Namco pomalu dokončuje hru Kamen Rider: Battride War Genesis a tak se pro navnadění pochlubilo úvodním filmečkem chystané hry. Tato akční hra vyjde konkrétně 25. února pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu a první vydaný náklad bude navíc obsahovat kód na stáhnutí Takeshi Honga v podobě jednoho z Shocker Combatmenu jako hratelný charakter a další přidané mise. Dalším stahovatelným obsahem, uvolněným zdarma po vydání, má být Kamen Rider Chaser.

O špatnou zprávu se tentokráte postaral Spike Chunsoft. Ten odložil vydání hry Kenka Bancho Otome v Japonsku z dříve naplánovaného 17. března na neurčitý termín jaro 2016. A jako u většiny odkladů i zde Spike Chunsoft uvádí, že "odložili vydání vizuální novely proto, aby mohli zlepšit její kvalitu a omlouvají se za způsobené nepříjemnosti, které tím můžou způsobit u uživatelů".

Naopak Nintendo oznámilo přípravy vydání pokračování populární 3DS hry od HAL Laboratory jménem BOXBOY! Ponese název BOXBOY! One More Box (nebo v originále BOXBOY! Mou Hitotako) a bude stát pouze 630 jenů. Hráči v něm budou ovládat Qbbyho, který nyní dokáže vytvořit dvě krabice a dostat se díky tomu přes celou řadu překážek.

Famitsu minulý týden prozradilo japonské datum vydání hry Gundam Breaker 3, které připadlo na 3. března. Hra bude k mání za 7600 jenů pro PlayStation 4 a za 6800 jenů pro PS Vitu. První náklad hry bude obsahovat bonus v podobě hratelné postavy čtvrté formy Gundam Barbatose. Mezi novými hratelnými Gunpla pak najdete: Full Armor Gundam, Psycho Zaku, Kshatriya, Byarlant Custom, Juaggu, Mobile Kapool a Gundam G-Self.

A na závěr zde máme ještě jedno oznámení z konce minulého roku. Tohou Projekt totiž připravuje pro konzoli PS4 akční RPG Adventures of Scarlet Curiosity. Vyjít má v Japonsku 10. února a vžijete se v něm do role upírky Remilie Scarlet a její společnice Sakuyi Izayoi. Budete zde prozkoumávat různá místa, a abyste pomstili lidi, budete zde nahánět a zabíjet různá monstra. Vývojáři slibují plně využít výkonu PlayStation 4 a hra tak poběží v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu.

To je pro dnešek vše a těšit se s vámi budu zase za týden u dalšího z tradičních japonských pokrmů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama