Overwatch servery budou mít třikrát větší tick rate
Overwatch Novinka Overwatch servery budou mít třikrát větší tick rate

Overwatch servery budou mít třikrát větší tick rate

Jan Kalný

Jan Kalný

28

Blizzard začíná pomalu, ale jistě spouštět na svých serverech vyšší tick rate. Konečně vás někdo nezabije, když už jste za rohem.

Reklama

Střílečka od Blizzardu už je pár měsíců venku. Zatím jsme se dočkali několika updatů, nového hrdiny, eventu na motivy letošních olympijských her a letošní Gamescom by mohl přinést řadu informací o dalších aktualizacích. Už nyní víme, že se 18. srpna v 18:00 našeho času dočkáme nového animovaného filmečku, který se tentokrát zaměří na Bastiona.

V cestě za „dokonalostí” Overwatche ale stojí několik věcí a jednou takovou je i tick rate serverů. Ten byl (a zatím ve většině případech pořád je) na oficiálních serverech nastavený na 21Hz, během včerejšího dne ale začal Blizzard povolovat třikrát vyšší tick rate, tudíž 63Hz.

Samotná aktualizace serverů chvíli potrvá a počkáme si pár dní, možná týdnů, než se větší tick rate objeví na všech serverech ve všech regionech. Pokud si ale lámete hlavu nad tím, co vůbec tick rate je, tak je to ve zkratce obnovovací frekvence serveru.

To ve zkratce znamená, že pokud je tick rate nízký, může se u vás na obrazovce něco stát (jako například to, že se schováte za zeď), ale server to vlastně ještě nezaznamenal. Tudíž tuhle informaci nerozeslal dalším hráčům, takže ostatní vás mohou pořád ovlivnit střelbou a případně vás třeba i zabít, a to i přesto, že vy už tam z vašeho pohledu „dávno” nejste.

V tak rychlé hře, jakou je Overwatch, to může představovat zásadní problém. Pro porovnání minimální tick rate okolo 60Hz mají i hry jako Battlefield 4 nebo Counter-Strike: Global Offensive.

Zvýšení tick ratu každopádně zatím platí pouze pro PC verze hry. Blizzard zjišťuje, jak to všechno správně přenést na konzole, ale v blízké době to raději neočekávejte. A pokud se bojíte, že vaše internetové připojení nedokáže zvýšený tick rate ustát, tak se nebojte, protože Blizzard zajistil, že pokud na to váš internet prostě nemá, nebude vyšší tickrate využívat. V dalších aktualizacích půjde nastavit i manuální omezení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama