Patch pro Resident Evil Village opravil záseky i propady FPS
Novinka Patch pro Resident Evil Village opravil záseky i propady FPS

Patch pro Resident Evil Village opravil záseky i propady FPS

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Přidal také podporu pro FidelityFX Super Resolution.

Reklama

Nedlouho poté, co se objevila na internetu cracknutá verze Resident Evil Village, se zjistilo, že běží lépe než originál, který měl problémy se záseky při střelbě a v jedné části také s masivními propady FPS. Upozorňovali na to hráči a asi nejhlasitěji redaktoři Digital Foundry ve svém videu. Capcom následně redakci kontaktoval a sdělil, že už je v přípravě patch, který má tyto nedostatky opravit. A jak vývojáři slíbili, tak učinili.

Více než 2 měsíce po vydání hry tak konečně vyšel patch, který opravuje záseky i propady FPS na PC. Nevypadá to ale, že byla protipirátská ochrana vyloženě odstraněna. V oficiálním tweetu je uvedeno, že "z důvodu optimalizace byly učiněny úpravy protipirátské technologie." Hlavní však je, že vývojáři problém konečně vyřešili.

A není to jediná věc, kterou nový patch přinesl. Zároveň totiž byla do hry přidána podpora technologie FidelityFX Super Resolution, kterou AMD vydalo před několika týdny jako odpověď na DLSS od Nvidie. FSR vám zaručí vyšší framerate než při hraní v nativním rozlišení. Obraz se totiž renderuje v nižším rozlišení, a na to cílové se následně upscaluje. Za pomocí různých algoritmů by měla být výsledná kvalita obrazu poměrně blízko nativnímu rozlišení, což potvrzují i první ohlasy hráčů.

FSR je na rozdíl od DLSS otevřená technologie, využít ji mohou majitelé grafikých karet od AMD, ale i Nvidie. Funguje navíc i na starších GPU jako například na stále populárních řadách RX 500 (AMD) a GTX 1000 (Nvidia).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama