PC verze Destiny 2 bude k dispozici jen na Battle.netu
Destiny 2 Novinka PC verze Destiny 2 bude k dispozici jen na Battle.netu

PC verze Destiny 2 bude k dispozici jen na Battle.netu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

50

Verze pro PC nevyužije dedikované servery, nabídne posuvník zorného pole a vzniká mimo Bungie. Možná se také opozdí a nevyjde spolu s konzolovými verzemi. <strong>Odklad potvrzen.</strong>

Reklama

Update: Jak informuje server GameReactor, studio Bungie potvrdilo, že PC verze Destiny 2 nevyjde ve stejný den jako konzolové verze, tedy 8. září 2017. Tvůrci se však snaží, aby byl rozestup mezi jednotlivými verzemi co nejmenší.

Původní zpráva (9:14): Včera došlo na plnohodnotné odhalení Destiny 2, které narozdíl od prvního dílu vyjde i na PC. Během odhalení došlo i na detaily spojené s PC verzí a bohužel tu máme nejen dobré, ale i špatné zprávy.

Začněme s jednou ze špatných zpráv. Destiny 2 nevyužije dedikované servery, což je s ohledem na to, že žijeme v roce 2017, opravdu zarážející. Alternativou k dedikovaným serverům je totiž archaické a obvykle nepříliš efektivní řešení peer-to-peer, kdy se hostitelem hry stává počítač jednoho z hráčů, se kterými hrajete. To s sebou mnohdy přináší problémy s připojením, stabilitou a odezvou. Samozřejmě platí, že když hra sází na peer-to-peer, můžeme se rozloučit s vyhledávačem serverů, i když ten není v posledních letech běžný ani v titulech, které využívají dedikované servery. David Shaw z Bungie každopádně v rozhovoru pro PC Gamer prohlásil, že se k peer-to-peer uchýlili z důvodu komplikované typologie hry.

Na PC verzi Destiny 2 navíc nedělá samotné studio Bungie, které se stará o vznik konzolových verzí. Konverzi má na starosti studio Vicarious Visions. Shaw však zdůrazňuje, že PC verze Destiny 2 nebude pouhý port vzniklý díky outsourcingu. Vývojáři vnímají lidi z Vicarious Visions jako rozšířenou část jejich týmu, takže s nimi spolupracují. To má mít za následek, že se bude Destiny 2 tvářit a hrát jako opravdová PC hra ušitá na míru PC platformě.

Zmíněné peer-to-peer řešení serverů tomu příliš nenasvědčuje, nicméně tvůrci slibují, že bude Destiny 2 na PC podporovat rozlišení 4K a 21:9, zahrne FOV slider, tedy posuvník horizontálního zorného pole, a bude mít odemčené snímky za sekundu, takže se můžete s dostatečně výkonným hardwarem dostat i nad 60fps. Samozřejmostí je podpora myši a klávesnice s možností přenastavit si ovládání podle svého.

Hru však neuvidíme na Steamu. Destiny 2 je prvním tzv. third-party titulem, který vyjde na Battle.netu od Blizzardu. Sami si přeberte, jak moc je to pro vás dobrá nebo špatná zpráva. Na jiných sítích zkrátka PC verzi nebude a k jejímu spuštění budete potřebovat Blizzard Launcher. To tvůrcům umožní využívat již existující globální síť, přičemž hráči mohou naopak využívat chat, seznam přátel nebo streamování na Facebook. Také to znamená, že si můžete Destiny 2 koupit za měnu Blizzard Balance, kterou lze získat výměnou za herní zlato ve World of Warcraft.

Bohužel není jasné, kdy se vlastně PC verze dočkáme. Doteď se předpokládalo, že vyjde společně s těmi konzolovými, nicméně Activision v tiskové zprávě neuvádí konkrétní datum vydání. Vydání v září spojuje jen s verzí pro PS4 a Xbox One. Ani Blizzard neposkytl žádné detaily. Když server Polygon požádal Activision o vyjádření, zástupce řekl jen tolik, že Destiny 2 vychází 8. září na PS4 a Xbox One a detaily o vydání PC verze přes Battle.net budou k dispozici později.

Raději tedy počítejte s tím, že PC verze Destiny 2 nevyjde 8. září. A jestli máte o Destiny 2 zájem a nepoužíváte Blizzard Launcher, potažmo Battle.net, připravte se na nutnost instalovat dalšího klienta. Blizzard mimochodem zdůrazňuje, že Destiny 2 je výjimka a další tituly třetích stran na Battle.net nemíří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama