Pokud bude nové The Order, tak se zaměří na hratelnost
The Order: 1886 Novinka Pokud bude nové The Order, tak se zaměří na hratelnost

Pokud bude nové The Order, tak se zaměří na hratelnost

Michal Burian

Michal Burian

19

Engine a různé technologie mají vývojáři hotové. V případě pokračování se tak budou moci věnovat hratelnosti, příběhu a dalším důležitým aspektům.

Reklama

S The Order: 1886 je to přesně tak jak mnozí čekali, jedním se líbí a nejraději by v recenzích viděli samé desítky, zatímco jiní nedokážou pochopit, že taková hra dostala v naší recenzi 8/10. Ať už se řadíte na jakoukoliv stranu, mně se The Order: 1886 zamlouval a jsem si jist, že ve studiu Ready at Dawn už uvažují nad pokračováním, které bude těžit z prvního dílu a zejména by dvojka mohla být mnohem rozsáhlejší a celkově lepší. Důvod mého názoru je jednoduchý, Ready at Dawn mají hotov kvalitní engine se všemi technologiemi a u druhého dílu se mohou soustředit na prvky, které u The Order: 1886 nestihli úplně vychytat nebo se na ně vůbec nedostalo.

Ru Weerasuriya, generální ředitel Ready at Dawn, se již v polovině ledna nechal slyšet, že The Order: 1886 je vytvořené ve světě vhodném pro pokračování.

„Přemýšlíme o dalších hrách, které nabídnou jiné věci. Pravdou je, že nikdy nevytváříme svět pro jeden titul. Vytváříme ho tak, aby se dal použít pro více než jednu hru. Za vývojem The Order: 1886 je spousta práce, aby z toho byl pouze jeden titul,“ prozradil Weerasuriya v lednu pro Polygon.

To se samozřejmě očekává. Z mého pohledu záleží pouze na prodejích. Ty Sony ukážou, zda má cenu investovat peníze do vývoje druhého dílu. Zatím to vypadá tak, že by pokračování být mohlo. The Order: 1886 se usadilo na prvním místě v žebříčku nejprodávanějších her ve Velké Británii za minulý týden, což je velmi pozitivní start.

Známý insider s přezdívkou Shinobi602 se na fóru NeoGaf podělil o zákulisní informace, které se mu podařilo získat. Potvrdil slova šéfa Ready at Dawn a zároveň připomněl, že na The Order: 1886 pracovalo 120 až 130 lidí, což není málo, ale ani mnoho.

„Obrovské množství práce bylo věnováno zdokonalení enginu pro první díl. Svou roli sehrál čas, nedostalo se na další důležité části. To je u takového projektu obvyklé,“ začal Shinobi602.

„V případě pokračování bude velký důraz kraden na herní systémy. Engine je hotov, a tak budou mít vývojáři možnost věnovat veškerý svůj čas a úsilí do herního designu.“ Důležité podle něj rovněž je, že tvůrci si uvědomují, že The Order: 1886 není bezchybná, chcete-li perfektní hra. Sám Ru Weerasuriya přiznal, že se na spoustu věcí nedostalo a jako spravedlivou známku vidí 8/10.

Závěrem Shinobi602 dodal, že zatím pokračování není jisté, ale jeho vývoj by neměl trvat déle než tři roky. Já bych to viděl tak, že se na dvojce začalo pomalu pracovat, minimálně koncepty jsou hotové a čeká se pouze na to, jak se The Order: 1886 povede v prodejích. Pokud dobře, tak studio dostane od Sony zelenou a pustí se do práce naplno.

Když se nad celým tématem zamyslíte, tak to dává smysl. Pokračování The Order: 1886 bude jistě po grafické stránce téměř totožné, ale na novou úroveň by se mohla posunout právě hratelnost a snad i herní doba, která by nemusela být 8 hodin, ale mnohem víc. Já bych si od nového The Order přál větší důraz na hratelnost (menší na filmečky a QTE sekvence), stejně tak menší linearitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama