Autoři The Order: 1886 končí
Novinka Autoři The Order: 1886 končí

Autoři The Order: 1886 končí

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Meta Meta Quest

Společnost Meta měla studio kompletně uzavřít.

Reklama

Kalifornské studio Ready at Dawn už zřejmě žádnou další hru nevydá. Podle magazínu Android Central byli jeho zaměstnanci informování o okamžitém a kompletním uzavření studia, ke kterému přistoupil jeho vlastník v podobě společnosti Meta. Americká společnost koupila Ready at Dawn v roce 2020. 

Výsledkem spolupráce byly hry Lone Echo, Echo Arena, Echo Combat a Lone Echo II, které vyšly na VR headsetech Oculus Rift a Oculus Rift S. Už v dubnu loňského roku se ale objevily zprávy o výrazném propouštění, na které nyní navazuje aktuální zvěsti o úplném konci studia. Oficiální vyjádření zatím zveřejněno nebylo. 

Studio Ready at Dawn zažilo svou největší slávu v průběhu spolupráce se Sony, kdy nejprve vydalo dva spin-offy série God of War pro handheld PlayStation Portable. 

Pravděpodobně vůbec nejambicióznějším počinem byla akce The Order: 1886, která vyšla v roce 2015 exkluzivně na tehdy novou konzoli PlayStation 4. Navzdory vysokým očekáváním se ale hra dočkala spíše vlažného přijetí. Studio podle oficiálně nepotvrzených zpráv plánovalo pokračování této značky, kterému ale nakonec Sony nedalo zelenou.

Autoři The Order: 1886 končí
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama