Pokud nedojde ke změnám, Hatred nesmí vyjít na konzole
Hatred Novinka Pokud nedojde ke změnám, Hatred nesmí vyjít na konzole

Pokud nedojde ke změnám, Hatred nesmí vyjít na konzole

Michal Burian

Michal Burian

90

Pro Severní Ameriku dostala hra věkové doporučení Adults Only.

Reklama

Kontroverzní izometrická střílečka Hatred má další problém. Poté co ji Steam dovolil účastnit se Greenlightu (od 17. prosince 2014 dostala od komunity přes 105 tisíc kladných hlasů) musí vývojáři z polského studia Destructive Creation řešit problémy s hodnocením. Od ESRB totiž hra získala doporučení Adults Only. To neznamená jenom to, že je určena pro hráče starší 18 let, ale rovněž skutečnost, že se v aktuálním stavu nepodívá na konzole.

Adults Only nebo AO rating je největší hodnocení ESRB. Udělujete se jen zřídka a za celou historii ESRB ho získalo jen několik her. Většinou se dává hrám s intenzivním násilím, silným sexuálním obsahem nebo hazardním hrám, kde hráči hrají o reálné peníze. Sony, Microsoft i Nintendo odmítají hry s ratingem AO na svých platformách. Pokud by tedy tvůrci chtěli Hatred vydat pro konzole, musejí ho chtě nechtě upravit, aby získal jiné věkové doporučení.

K ratingu se vyjádřil jeden z tvůrců, který nechápe, proč Hatred dostalo tak kruté doporučení. To vysvětluje ESRB, které se rozhodlo kvůli kontextu násilí ve hře.

„Raději bych viděl, kdybychom dostali standardní M+ rating, protože s AO budeme mít problémy dostat se v budoucnu na konzole. Na druhou stranu si myslím, že naši fanoušci by byli zklamáni, kdybychom museli učinit změny,“ komentuje AO rating jeden z tvůrců Hatred.

Na první pohled se můžete zdát, že ESRB je dost přísné, vždyť ani Postal nedostal takové věkové doporučení. Detaily rozhodnutí neznáme. Nicméně v kontextu s tím vším se jeví nejpravděpodobnější, že komisi se nelíbí skutečnost, že se vžijete do chladnokrevného antagonisty, který je naplněn nenávistí proti lidstvu. Hatred je popisován jako čistě simulátor zabíjení/masakru a ani bych se nedivil, kdyby si to hlavní hrdina mohl zamířit do školy a postřílet děti, nebo podobné brutální věci.

Hatred bylo zatím oznámeno pouze pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama