Představení nového šéfredaktora
Speciály Novinka Představení nového šéfredaktora

Představení nového šéfredaktora

Martin Zavřel

Martin Zavřel

84

„Všechny konce jsou začátky.“

Reklama

S novým školním rokem přichází změna zasedacího pořádku také na Zingu, jak ostatně Michal oznámil už na začátku prázdnin. Výměna šéfredaktora není maličkost, ale chtěl bych věrné fanoušky a čtenáře ujistit, že předání všech informací, kontaktů a podobných náležitostí mezi mnou a Michalem proběhlo vzorně. Poctivá porce času padla i na to, že jsem si od něj nechal povyprávět, s jakou filozofií Zing založil a jakým směrem ho celé ty roky kormidloval.

„Martin Zavřel je velmi zkušený a věřím, že lepšího nástupce jsem si nemohl přát. Buďte na něj hodní a dejte mu čas se rozkoukat,“ napsal Michal Burian, zakladatel Zing.cz.

"O pozici šéfredaktora Zingu byl velký zájem. Věříme, že jsme vybrali správně a Martin vstoupí do další dekády Zingu, kde díky svým zkušenostem dále rozšíří okruh čtenářů," napsal Jiří Pospíšil, jednatel Xzone, s.r.o.

Představení nového šéfredaktora

Pro ty z vás, kdo mne neznají, nabízím stručné shrnutí, jakými zkušenostmi jsem vyzbrojen. První recenze na herním webu Doupě mi vyšla v roce 2000, po třech letech jsem se tam stal šéfredaktorem. Během následujících let jsem měl tu čest postupně psát pro weby Games, Eurogamer nebo Bonusweb, stejně jako pro různé časopisy i noviny. Díky tomu mám na kontě prozatím 19 let praxe jako herní novinář, ale navíc jsem se ještě 15 let podílel na vývoji her, především jako producent v 2K Czech (hry Mafia 2 a Mafia 3, kromě jiného). Evropská komise mne pravidelně zve jako odborného konzultanta na schvalování grantů pro multimediální projekty. A celou tu dobu hraji skoro všechny větší hry, na všech platformách. Doufám tedy, že se Zing nachází v dostatečně zkušených rukou na to, aby vás ani do budoucna nezklamal.

19 let praxe jako herní novinář

Zing ale samozřejmě není o jednom člověku. Tvoří jej pro vás tým redaktorů, který zůstává prakticky ve stejném složení, jako doposud. Jsou tam dvě výjimky, ale jedna bude prozatím pokračovat alespoň v omezené podobě a druhá přislíbila návrat v případě nové hry od jejího oblíbeného studia. Jinak ale všichni dosavadní redaktoři Zingu zůstávají a budou pro vás psát články nadále. Jsem jim za to velmi vděčný a jejich vřelé přivítání minulý týden mi udělalo velkou radost. Začal jsem se na práci s touhle skvělou partou těšit ještě více.

Tým redaktorů zůstává prakticky ve stejném složení

Především je ale Zing o vás, o čtenářích. Strávil jsem poslední měsíce nejen pročítáním oblíbených i kritizovaných místních článků, ale také vašich příspěvků pod nimi, abych získal dobrou představu, kdo čtenáři Zingu jsou, co je baví, co je zajímá a co jim třeba chybí. Většina diskusních příspěvků na mne udělala velký dojem tím, jak přátelsky se v nich rozebíraly dané hry. Jako v každém vztahu i zde platí, že čím více spolu budeme komunikovat, tím lépe si budeme rozumět. Spoléhám na vás, že nadále budete tou aktivní komunitou, která se ráda podělí o svůj názor na články, témata v nich i Zing jako takový.

Čím více spolu budeme komunikovat, tím lépe si budeme rozumět

A jaká by ta budoucnost Zingu měla být? V nejbližších týdnech se budeme soustředit na zkrocení bouře herních trháků, která se na nás žene s předvánoční sezónou. Už tento pátek nám do obýváků vtrhne nový díl Gears of War, následovaný příští týden Borderlands 3… a tak dále. Uděláme maximum pro to, abyste v tomhle hráčsky i finančně náročném období měli co nejlepší servis recenzí a mohli se s jejich pomocí snadněji rozhodovat. Zároveň vás budeme nadále zásobovat početnými a pečlivě vybíranými novinkami, jak jste u Zingu zvyklí. Po svátcích ale můžete očekávat, že se zde začnou objevovat i nové druhy obsahu. Držte nám palce a buďte u toho.

Martin Zavřel

 

„All Ends Are Beginnings.“ Exo Stranger, Destiny
„All Ends Are Beginnings.“ Exo Stranger, Destiny
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama