Představujeme zbrusu nový Zing.cz
Speciály Článek Představujeme zbrusu nový Zing.cz

Představujeme zbrusu nový Zing.cz

Redakce

Redakce

329

Spustili jsme veřejnou betu nové verze vašeho oblíbeného herního magazínu. Pojďte se seznámit s novým Zingem.

Reklama

Vážení čtenáři, vážené čtenářky, je nám velkou ctí vám oznámit, že jsme právě spustili veřejnou testovací verzi zbrusu nového Zingu. Na novém Zingu jsme pracovali dlouhé měsíce a dá se říci, že jsme o jeho podobě přemýšleli už několik let. Až dnes se nám ale vše podařilo zrealizovat. Nová verze se od té staré, která světlo světa spatřila již v červnu 2010, radikálně liší.

Nová verze Zingu přináší - podle nás - svěží, přehledný a moderní vzhled, který není zatížen grafikou a běží totožně na všech zařízeních. Zing.cz si tak můžete nově bez problémů prohlížet na počítači, notebooku, mobilu nebo tabletu a využívat všechny jeho možnosti, což ve staré mobilní verzi bohužel nebylo možné.

Než se pustíte do objevování nového webu, je nutné zmínit ještě několik věcí. Beta je pouze základním kamenem nového Zingu. Tyhle základy budeme postupně vylepšovat/upravovat.

Abychom vám přechod na novou verzi co nejvíce usnadnili a aby měl každý čas si na změny zvyknout, rozhodli jsme se, že nová verze poběží na adrese beta.zing.cz, kde ji společně s námi můžete testovat a postupně vylepšovat. Starý Zing tak bude stále tím hlavním, a to minimálně po dobu jednoho měsíce, ale obsah bude totožný na obou verzích. Až budeme s novou podobou spokojeni, tak starý Zing vypneme a vy budete moci naše novinky a články číst a komentovat už jen na nové verzi. Mějte tak s námi trpělivost, některé věci na novém Zingu nemusejí fungovat tak, jak si představujeme a chceme.

Než se pustíte do objevování nového webu, je nutné zmínit ještě několik věcí. Beta je pouze základním kamenem nového Zingu. Tyhle základy budeme postupně vylepšovat/upravovat.

Proč se nemůžu přihlásit?

Všem registrovaným čtenářům Zingu přenášíme do nové databáze profily. Hesla jsou ale zakódována z důvodu bezpečnosti. Je tak nutné, abyste si vytvořili nové heslo pro váš stávající profil. Tím se budete přihlašovat na betě. V e-mailové schránce byste měli mít žádost o vytvoření nového hesla. Pokud e-mail ještě nepřišel, tak je to z důvodu, že stále probíhá import uživatelů. Za sedm let je to přes 30 tisíc profilů, což chvilku trvá. Vydržte prosím a prosím neregistrujte se znovu.

V e-mailové schránce byste měli mít žádost o vytvoření nového hesla. Pokud e-mail ještě nepřišel, tak je to z důvodu, že stále probíhá import uživatelů.

Kde je fórum, blogové články a další sekce?

Ve veřejné betě v současné době nenaleznete diskuzní fórum, blogové články nebo sekci s nejnovějšími komentáři. Na těchto třech a dalších důležitých věcech pracujeme a chystáme je spustit s finální verzí nového Zingu. Rovněž komentáře budeme přenášet až se spuštěním ostré verze.

Zjednodušené profily

Nový Zing stavíme od samotného začátku. To má bohužel vliv i na možnosti vašich profilů. V současné verzi si nemůžete přidat kamarády, zvolit i platformy, na kterých hrajete, hodnotit hry nebo posílat soukromé zprávy. Budeme se snažit tohle všechno a mnohem víc postupně do nové verze magazínu přidat.

Co je nového?

Připravili jsme několik vylepšení. Oblíbené Jednohubky k snídani jsme zakomponovali přímo do magazínu, naleznete je v pravém menu a budeme je přidávat v průběhu celého dne, abyste nepřišli o žádné zajímavosti z herního světa. Díky tomu nebudete muset čekat do rána, abyste si krátké zprávičky mohli přečíst. Navíc jsou jednohubky propojeny s hrami, kterých se týkají, naleznete je tak i na kartě dané hry. Doporučujeme vám jednohubky číst v jejich sekci.

Dalšími novinkami jsou panely pro nejdiskutovanější články, které můžete třídit (týden, měsíc a vše), dále nejlépe hodnocené hry, nový formát pro krátké novinky s videem, jiný vzhled článků, přehlednější tabulka s hodnocením hry v recenzi a s ní spojené barvičky pro jednotlivá čísla. Červenou barvou označujeme hodnocení 1-4, oranžovou 5/10, zelenou 6-9 a zlatou barvu má 10/10.

Po dlouhé diskuzi jsme se rozhodli přestat třídit obsah na jednotlivé platformy a minimalizovat méně využívaný katalog her. Ze statistik jsme totiž zjistili, že tyto dvě věci na staré verzi webu byly málo využívány – jen několika procenty návštěvníků – a raději jsme se zaměřili na jiné věci. Katalog her je tak na nové verzi ve formě štítků, kde naleznete všechny články týkající se dané hry, a u nových titulů časem i potřebné informace, včetně data vydání, platforem nebo lokalizace.

Na všech štítcích naleznete RSS kanál, který si můžete přidat do své čtečky, aby vám neunikla žádné novinka/článek o vaší oblíbené/sledované/očekávané hře.

S novou verzí Zingu se rozhodně nemění náš přístup. Navážeme na naší sedmiletou práci a budeme vám i nadále přinášet spoustu recenzí na očekávané tituly i méně známé hry, včetně těch nezávislých, v průběhu dne novinky z herního světa, soutěže o hry a tematické předměty a spoustu dalších zajímavostí, včetně našich dojmů, souhrnů s informacemi o daných hrách, speciálů o deskovkách a herních knihách a komiksech a mnoho, mnoho dalšího. Doufáme, že u toho budete s námi.

Těšíme se na vaše komentáře, postřehy a názory na novou verzi Zingu. Je nám jasné, že ne každému se budou změny líbit. Věříme ale, že si časem zvyknete a budete i nadále součástí komunity Zing.cz, číst novinky a články a komentovat. Jste to totiž právě vy, čtenáři, díky kterým Zing.cz existuje.

Doufáme, že se vám nová verze Zingu bude líbit. S dalšími novinkami z vývoje se přihlásíme za pár týdnů, ale už teď můžeme prozradit, že pracujeme na nočním režimu, aby se vám nový Zing dobře četl i ve tmě. To je jedna z věcí, po které jste v poslední době hlasitě volali.

Budeme rádi, když nás upozorníte na případné chyby a problémy, které souvisí s betou nového Zingu. Děkujeme.

Za redakci Zing.cz

Michal Burian

šéfredaktor

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama