Přehled HW novinek z 12. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 12. týdne

Přehled HW novinek z 12. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

První podrobnosti o FSR 3, Ryzen 8000 ještě letos?

Reklama

Co můžeme očekávat od FSR 3?

Společnost AMD na GDC představila první podrobnosti o upscalovací technologii FidelityFX Super Resolution 3, informoval o tom například magazín Videocardz. Ta byla oznámena už loni v listopadu, od té doby jsme ale neměli žádné nové informace.

K dispozici je už pár slidů z prezentace. AMD cílí na dvojnásobný výkon oproti druhé verzi. Chce toho dosáhnout podobným způsobem jako Nvidia, a to něčím, co označuje jako interpolaci ("vkládání") snímků. Jak přesně to bude fungovat, to zatím AMD neprozradilo. Zdá se však, že jde skutečně o něco podobného jako generování snímků u DLSS 3. Nevýhoda je ta, že se snímky mohou vytvářet pouze celé, tedy i s UI a všemi elementy, které na tohle poměrně trpí. Generováním snímků zároveň dost trpí latence, u které AMD výslovně zmiňuje, že ji chce naopak snížit. Uvidíme tedy, jak se mu to povede.

Zároveň jsme se dočkali potvrzení, že i FSR 3 bude open-source a přechod z FSR 2 má být pro vývojáře velmi snadný. Stále ale nevíme, kdy přesně se na novou technologii můžeme těšit, datum ještě nepadlo. Dorazit by však měla někdy v průběhu tohoto roku.

Gigabyte možná omylem prozradil novou generaci procesorů Ryzen

Firma Gigabyte vydala tiskovou zprávu, která se týkala pracovních stanic podporující procesory Ryzen 7000 a za normálních okolností by spíš zapadla. Jenže obsahuje jednu velice podivuhodnou informaci, všiml si toho redaktor magazínu Hardwareluxx Andreas Schilling. V textu stojí následující: "Příští generace desktopových procesorů AMD Ryzen, která vyjde později v tomto roce, bude podporována na této platformě AM5."

Dosud se obecně počítalo s tím, že další generace dorazí až příští rok a naznačovaly to i informace insiderů. Bylo by poněkud zvláštní, kdyby Zen 5 vyšel o rok dříve, než bylo původně v plánu, pravděpodobnější je tedy varianta, že by AMD připravilo refresh v podobě Zen4+. Anebo se Gigabyte zkrátka spletl... Budeme se muset nechat překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama