Přehled HW novinek z 21. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 21. týdne

Přehled HW novinek z 21. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Ryzeny 7000 s iGPU, PS5 Pro a nový Xbox Series.

Reklama

Ryzeny 7000 budou mít integrovaný grafický čip

Na konferenci AMD v rámci Computexu (které jsme věnovali samostatný článek) jsme se dočkali podrobnějšího představení nadcházející generace procesorů, postavené na architektuře Zen 4. Magazín Videocardz ale následně přinesl shrnutí dodatečných rozhovorů, z nichž jsme se dozvěděli další zajímavé informace.

Asi nejzajímavější je, že všechny procesory Ryzen 7000 budou mít integrovaný grafický čip, dosud tak tomu u většiny modelů nebylo. Samozřejmě nebude nikterak výkonný, ale může umožnit používání systému i v případě, že selže dedikovaná grafická karta.

Robert Hallock z AMD dále prozradil, že nejvyšší model bude mít 16 jader a spotřebu 170 W. Co se týče procesoru, který byl prezentován na samotné konferenci, mělo jít o prototyp z dubna letošního roku. Velmi působivé je, že CPU nebylo přetaktováno a 5,5 GHz je údajně "normální frekvence " tohoto procesoru.

Zajímavá je situace ohledně socketu AM5, který vyjde společně s novou generací procesorů. AMD totiž podle slov Hallocka zatím nemá jasný plán a teprve se uvidí, jestli bude mít tak dlouhou životnost jako AM4.

Jak je to s údajným PS5 Pro a novým Xboxem Series?

Níže uvedená fotka v posledních dnech hodně kolovala internetem. Zatímco konzole PS5 a Xbox Series stále nejsou normálně dostupné, někteří hráči už vyhlíží mid-gen upgrady. A ačkoli oficiálně stále nic nevíme, své si o tom myslí čínská společnost TCL, výrobce všemožné elektroniky, včetně televizí.

Ta na své konferenci uvedla, že PS5 Pro a nový Xbox Series skutečně přijde, konkrétně v roce 2023 či 2024. Ve hrách prý mají přinést 60 až 120 FPS ve 4K, přičemž output má být schopný stejné snímkové frekvence v rozlišení 8K. Výkon prý bude na úrovni grafické karty Radeon RX 7700 XT, jejíž specifikace ale stále neznáme, neboť půjde o kartu z generace RDNA 3, jež vyjde až v druhé polovině letošního roku.

Všechno to vypadá pěkně, ale je tady háček. Hned několik novinářů totiž objasnilo, že společnost TCL zřejmě žádné informace nemá a jde čistě o jejich odhad. Samozřejmě není vůbec vyloučeno, že se vylepšených konzolí dočkáme, ale rozhodně bychom to neměli brát jako potvrzenou informaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama