Přehled HW novinek z 26. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 26. týdne

Přehled HW novinek z 26. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

První handheld s grafickou kartou, Zen 3 jsme ještě neviděli naposled.

Reklama

Zen 3 ještě není u konce životnosti, AMD prý plánuje další produkty

Přestože se nová generace procesorů opravdu blíží, AMD prý ještě neskončilo s dosavadním Zenem 3, tolik aspoň tvrdí insider Greymon55. Už v červenci se prý máme dozvědět o nových produktech využívajících V-Cache. Dosud je na trhu pouze Ryzen 7 5800X3D. Pustí se AMD do high-endu, nebo snad nabídne i něco z mainstreamu? To zatím není jasné.

Greymon každopádně dodává, že firma chce vydat také nové low-end produkty určené pro socket AM4, který bude už brzy nahrazen AM5. To sedí s tím, co nedávno prohlásila šéfka AMD Lisa Su, podle níž bude AM4 ještě několik let podporováno.

První handheld s dedikovanou grafickou kartou

Přestože momentálně nejpopulárnějším "handheld PC" je bezpochyby Steam Deck od společnosti Valve, má toto zařízení poměrně velkou konkurenci. A to především v produktech od firmy Ayaneo, která nové handheldy vydává pomalu každý měsíc. A nyní oznamuje další, jenž je však poměrně revoluční.

Ayaneo Next 2 je totiž vůbec první handheld, který je poháněn samostatnou grafickou kartou. Všechna ostatní zařízení tohoto typu používají APU (CPU a GPU v jednom). Ayaneo Next 2 bude dostupný ve dvou variantách. Jedna s procesorem Intel Alder Lake a grafickou kartou Arc, druhá s procesorem řady AMD Ryzen 6000 a grafickou kartou Radeon 6000. Půjde tak zároveň o vůbec první herní zařízení, které používá GPU Arc od Intelu.

Přehled HW novinek z 26. týdne

Zatím bohužel neznáme cenu (která zřejmě bude velmi vysoká) a ani datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama