Přehled HW novinek z 30. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 30. týdne

Přehled HW novinek z 30. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Oznámení Radeonu RX 6600 XT a AMD zřejmě chystá refresh svých GPU.

Reklama

Radeon RX 6600 XT

AMD včera oznámilo novou grafickou kartu Radeon RX 6600 XT, která míří na hraní v rozlišení Full HD. Stát bude 379 dolarů a na trh se podívá 11. srpna. Pokud chcete znát podrobnosti, najdete je v samostatném článku.

Refresh grafických karet prý chystá i AMD

V posledních týdnech se začínají objevovat zprávy o tom, že Nvidia chystá refresh Super, přičemž by se měl týkat grafických karet pro notebooky i klasické PC. Vyjdou zřejmě na konci letošního roku či na začátku toho příštího, ale co přesně od nich můžeme očekávat, to zatím není jasné. Nabízelo by se především navýšení kapacity VRAM, po kterém zákazníci volají.

Nicméně jak to tak vypadá, refresh nechystá jenom Nvidia. Podle leakera s přezdívkou Greymon55 totiž refresh svých grafických karet připravuje také AMD. Píše ale o GPU pro notebooky, jestli se tedy dočkáme i lepších verzí desktopových grafik, to nevíme. AMD v posledních letech žádné refreshe nedělalo, ale nacházíme se v situaci, kdy by byl potenciální refresh poměrně logický. Do vydání nové generace grafických karet zbývá stále něco přes rok, a bylo by tedy nanejvýš vhodné, aby obě společnosti mezeru nějak vyplnily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama