Přehled novinek z Japonska z 51. týdne
One Piece: Pirate Warriors 4 Novinka Přehled novinek z Japonska z 51. týdne

Přehled novinek z Japonska z 51. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes to bude Bravely Default II, Sepiroth, Valkyria Chronicles 4 a mnoho dalšího.

Reklama

Vítám všechny fanoušky východní provenience. Dnes jsem opravdu rád, že jsem se podařilo tento přehled vůbec vytvořit, protože jsem tři dny trávil na služedních cestách a následně mi veškerý volný čas sebralo sestavování nového nábytku. Nakonec jsem se ale rozhodl jednu noc nejít spát a raději vám připravit toto pravidelné okénko. Užijte si jej a nezapomeňte na finální bonus!


Bravely Default II

Nintendo vypustilo "Final Demo" hry Bravely Default II. Stahovat jej můžete pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda a všichni, kdo si demo stáhnou ještě před vydáním plné hry, získají do My Nintenda 100 platinových bodů.

Demo Bravely Default II bude opět obsahovat celou první kapitolu a k dispozici budou také dva wallpapery. 3. března 2021 vychází v Japonsku oficiální Bravely Default II OST, což je jen několik dní po celosvětovém vydání hry. Bravely Default II Original Soundtrack bude k dispozici ve dvou variantách, standardní a limitované edici. Standardní vydání bude obsahovat tři CD a pokud jde o limitovanou edici, bude stát o něco víc, ale dostane za ně celkem čtyři CD nosiče.

Zájemci si mohou Bravely Default II OST předobjednat na stránkách Tower Records Online, animate, HMV & Books Online a Tsutaya. Všichni tito čtyři prodejci budou k soundtracku přidávat bonus v podobě prázdného obalu velikosti A4. Na stránkách prodejců také prozatím není uveden seznam skladeb a ani nevíme, kolik skladeb se na OST objeví.

Přehled novinek z Japonska z 51. týdne

Bravely Default II má pro Switch vyjít celosvětově 26. února 2021.


Valkyria Chronicles 4

Nejnovějším přírůstkem pro platformu Google Stadia, která postupně rozšiřuje knihovnu nových i starých her, je také Valkyria Chronicles 4. Tento fantastický vstup do strategické série Segy je díky své podstatě naprosto vhodným titulem pro většinu platforem, ale díky samotné povaze hry a jejímu uměleckému vzhledu, je prý port hry Valkyria Chronicles 4 Stadia jednou z lepších her, kterou lze aktuálně na této platformě vyzkoušet.

Tím, že je Valkyria Chronicles 4 tahovou hrou, není tak závislá na vysoké frekvenci snímků a vypadá dobře, i když se náhodou FPS trochu propadne. Navíc v tomto případě jedná o kompletní edici hry, která obsahuje další příběhy a mise.

Umělecký vzhled je pro Stadii vhodný právě proto, že nemusíte být členem Stadia Pro poskytující v nastavení vyšší rozlišení. I u 1080p vypadá nádherně, jako nějaký akvarel nebo rozpohybovaná skica.

Valkyria Chronicles 4 je nyní k dispozici pro Nintendo Switch (naše recenze zde), PlayStation 4, Xbox One, PC a Google Stadia.


One Piece: Pirate Warriors 4

17. prosince vyšel pro hru One Piece: Pirate Warriors 4 balíček stahovatelných postav v podobě přídavku Wano Country Pack. Za cca 317 Kč dostanete Kin'emona, Okiku a Kozuki Odena.

Třetí postavu jsme prozatím neznali, ale teď již víme, že jde o Kozukiho Odena, který byl v Kuri regionu v zemi Wano Velkým Daimyo. Po krátkou dobu působil také jako člen bělovousových pirátů a později se přidal i Rogerovi. Byl hodně volnomylenkářský a nbyl svými lidmi milován. Skončil pak na popravišti pirátů Animal Kingdom.

One Piece: Pirate Warriors 4 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Super Smash Bros. Ultimate

Sephiroth z Final Fantasy VII dorazí do bojovky Super Smash Bros. Ultimate jako stahovatelná postava 22. prosince. Bude v prodeji za 5,99 dolarů nebo jako součást balíčku Fighters Pass Vol. 2. Hráči, kteří si předobjednají Challenger Pack 8 nebo si koupí Fighters Pass Vol. 2, si budoou moci Sephirotha jako hratelnou postavu odemknout společně s arénou Northern Cave, a náležitým hudebním doprovodem) tak, že se zúčastní speciální výzvy, která bude spuštěna prostřednictvím bezplatné aktualizace 10.0.0 .

Nintendo také oznámilo novou sadu kostýmů a doplňků pro Mii Fightery včetně oblečení inspirované Barretem z Final Fantasy (Gunner), Tifou (Brawler) a Aerith (Swordfighter), dále přibude klobouk Chocobo a outfit Gena (Gunner) ze Super Maria RPG: Legend of the Seven Stars.


Tales of Arise

Během speciálních live streamu k 25. výročí série Tales of prozradil generální producent série Yusuke Tomizawa několik zajímavých detailů.

Hlavní zprávou je, že je vývoj Tales of Arise v současné době v závěrečných fázích a že všichni zaměstnanci tvrdě pracují na jejím zlepšení kvality. Zároveň probíhá pozvolné zotavení studia z chaosu způsobeného pandemií COVID-19 a ačkoli usilují o nejlepší úroveň kvality, akceptovatelnou po celém světě, ale tak, aby nepřišli zkrátka japonští fanoušci. Cílem studia je vytvořit JRPG, na které může být hrdé jak v Japonsku, tak ve zbytku svět.

V nejbližší budoucnosti se navíc máme dovědět další zajímavé novinky ze série Tales of.

Tales of Arise je ve vývoji pro PlayStation 4, Xbox One a PC.


The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV

Nippon Ichi Software vydá v Japonsku Switch verzi hry The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV již 18. března 2021. Podle posledního čísla časopisu Weekly Famitsu bude rovnou obsahovat velké množství dříve vydaného dodatečného obsahu ke stažení.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV totiž vůbec poprvé vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v září roku 2018. NIS America pak vydala PlayStation 4 verzi 27. října v Severní Americe a 3. listopadu v Evropě a teď plánuje v příštím roce vydat Switch a PC verzi (přes Steam a GOG).


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom konečně vydal první oficiální informace, screenshoty a artworky ke hře The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki, což je nově oznámený díl série Trails, vytvářený j jejímu 40. výročí. Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít v příštím roce na blíže nespecifikované platformy.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki je zasazena do Calvardské republiky, která je multietnickým národe a prožívá nebývalý ekonomický růst způsobený poválečnými reparacemi. Na okraji hlavního města tohoto obrovského národa, kde velká imigrace způsobuje problémy a politickou nestabilitu, a kde se nový prezident snaží prosadit novou radikální reformu, dostane mladý muž pracující jako Spriggan (Underground Fixer) velmi zvláštní práci. Tu přijme, ale ve finále se nakonec tento kšeft rozvine do akce, která otřese celým národem Calvardu.

Bitevní systém AT (Action Time), který využívá různé příkazy a který byl použitý v předchozích Trails hrách, byl silně přepracován. Nabízí teď bezproblémový přechod z akčních bitev do tahových segmentů, ve kterých rozdáváte konkrétní příkazy. Jde o šestou generaci bitevního systému nazvaný Xipha.

Kuro no Kiseki bude obsahovat hodně originálních prvků. Jedním z nich bude systém Topics, díky kterému budete prostřednictvím komunikace s NPC shromažďovat ve všech městech informace a vytvářet uměle ve váš prospěch různé situace. Dalším systémem je Alignment Flames, ve kterém se v závislosti na vašem herním stylu projeví tři způsoby chování vaši postavy (Lawful, Gray a Chaotic) a ovlivní pak různé statusy, chování spojenců a protivníků a dokonce se změní i scénář.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki navíc poháněn úplně nový engin od Falcomu.


Dragon Ball

Na jaře příštího roku rozšíří již 12 bezplatný update hru Dragon Ball Xenoverse 2 o další hratelnou postavu v podobě Pikkona. V nejnovějším vydání Weekly Jumpu jsme se ještě mohli dovědět, že tato aktualizace přidá maskota Janemba CC a kostýmy Bardocka a Gine z Dragon Ballu Super: Broly.

Dragon Ball Xenoverse 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC.

A Dragon Ball FighterZ také rozšíří další DLC. Jde o Super Baby 2, který bude součástí FighterZ Passu 3 ještě letos v zimě. Časopis Weekly Jump také odhalil, že se celkové celosvětové dodávky a digitální prodeje hry Dragon Ball FighterZ dostaly přes šest milionů kopií. Na oslavu tohoto průlomu přidá Bandai Namco lobby avatary Gogeta SSGSS a Bardocka (Super Saiyan) a novou barevnou variantu Vegety.

Dragon Ball FighterZ je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC.


Earth Defense Force: World Brothers

D3 Publisher a vývojáři ze Sandlotu vydali páté video ze série pravidelných týdenních gameplay videí ze hry Earth Defense Force: World Brothers, tentokrát se koukneme na další nové zbraně.

Earth Defense Force: World Brothers vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. prosince a počátkem roku 2021 na západě.


Earth Defense Force 6

Earth Defense Force 6 nakonec vyjde v Japonsku podle D3 Publishera "nejdříve koncem roku 2021". Tuto informaci sdělil producent vydavatelství Nobuyuki Okajima v nejnovějším vydání časopisu Weekly Famitsu.

"Datum vydání Earth Defense Force 6 je stanoveno na konec roku 2021," řekl Okajima. "Takže si prosím celý rok důkladně užijte Earth Defense Force: World Brothers!"

Dříve byl totiž oznámen pouze přibližný termín vydání, což byl rok 2021, ale konkrétnější časové období nebylo známo. Platforma, pro kterou, nebo které, je Earth Defense Force 6 vyvíjena, musí být ještě oznámeno.

Přehled novinek z Japonska z 51. týdne

SaGa Frontier Remastered

Square Enix debutoval s 11 minuty gameplay áběrů z hraní nedávno oznámené hry SaGa Frontier Remastered. Během live streamu SaGa 30th Anniversary Finale Live Stream byly ukázány tři krátké segmenty se třemi z osmi hratelých postav včetně nového protagonisty Fuse.

Během přímého přenosu Benny Mastuyama řekl, že bude mít Fuse více než jen jeden příběhový ark, místo jednoho. K tomu ještě generální režisér seriálu SaGa Akitoshi Kawazu dodává že: "Složení [příběhu Fuse] se trochu liší od ostatních postav, takže bych byl rád, kdyby se na něj všichni skutečně těšili."

Záběry z hraní:

  • Red gamepay - v čase od 1:50:40 do 1:54:26
  • Asellus gameplay - v čase od 1:54:55 do 1:59:08
  • Fuse gameplay - v čase od 2:00:06 do 2:02:47

SaGa Frontier Remastered má v létě 2021 pro PlayStation 4, Switch, přes Steam pro PC, pro iOS a Android vyjít po celém světě, ale během streamování se ukázalo, že je vývoj téměř kompletní a v současné době probíhají pouze finální úpravy.


Disgaea RPG

Společnost Boltrend Games vydá celosvětově na jaře 2021 mobilní hru Disgaea RPG od studií ForwardWorks a Nippon Ichi Software. Titul bude k mání ve verzích pro iOS a Android (s výjimkou Číny, Tchaj-wanu, Hongkongu, Macaa, Singapuru, Malajsie a Koreje). V lednu příštího roku proběhne uzavřený beta test pro Kanadu, Brazílii, Austrálii a Filipíny.

Disgaea RPG je podle tvůrců tím "nejhorší RPG", ve kterém můžete potkat všechny postavy ze všech dílů série. Užijte si dobrodružství v Netherworldu a staňte se tím nejlepším vládcem.

Disgaea RPG vyšla v Japonsku poprvé v březnu 2019 a vy můžete navštívit oficiální anglické internetové stránky a Facebook hry.


Granblue Fantasy: Relink

Společnost Cygames vydala ukázku (video níže obsahuje japonské i anglické titulky) z hraní aktuální verze hry Granblue Fantasy: Relink v podobě "Mega Fleet Battle". Tyto záběry jsme mohli poprvé vidět během Granblue Fantasy Fesu 2020, který se konal 12. prosince.

Granblue Fantasy: Relink má vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 v roce 2022.


Harvest Moon: One World

Natsume a vývojáři ze studia Appci vydali nový gameplay trailer ze hry Harvest Moon: One World.

"Jsme nadšeni, že můžeme konečně ke hře Harvest Moon: One World odhalit první trailer," uvedl prezident a generální ředitel společnosti Natsume Hiro Maekawa v tiskové zprávě. "Harvest Moon: One World je největším Harvest Moonem v historii značky, přinášející velké množství rozmanitostí a nových prvků. Víme, že hráči si tento nový vzrušující zážitek zamilují!"

Harvest Moon: One World má vyjít v Severní Americe pro PlayStation 4 a Switch 2. března 2021 a v Evropě 5. března.


Gnosia

Playism podpořil vývojáře z Petit Depotto a vydá počátkem příštího roku Switch verzi hry Gnosia prostřednictvím eShopu Nintendo. Gnosia přitom poprvé vyšla v Japonsku pro PS Vitu v červnu 2019 a poté na Switchi v dubnu letošního roku.

V Gnosie se lže. Nebo spíše Gnosiané lžou a předstírají, že jsou lidé. Chtějí se k nim dostat blíže a pak je podvedou a zabijí. A to chtějí udělat s každým člověkem ve vesmíru.

Posádka unášené kosmické lodi se postaví tváří v tvář záhadné a smrtící hrozbě známé jako Gnosia a přitom nemá vůbec tušení, kdo z nich je ve skutečnosti nepřítel. Proto vymyslí zoufalý plán jak přežít. Nejvíc podezřelé členy proto postupně uvádí do stavu "studeného spánku".

Co přesně jsou Gnosiané a proč útočí na lidi, bude jedním z vašich herních úkolů. Tím hlavním ale bude boj o přežití.


Fantasy Tavern Sextet Vol. 2: Adventurer's Days

Druhý díl v romantické vizuální románové sérii od Qureate v podobě Fantasy Tavern Sextet Vol. 2: Adventurer's Days vyjde pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 14. ledna 2021 a to hned po celém světě. Bude podporovat anglické, japonské a čínské (tradiční a zjednodušené) nastavení jazyka.

Na trailer se můžete podívat v japonštině a tradiční a zjednodušené čínštině.


Neptunia Virtual Stars

Neptunia Virtual Stars měla na západě vyjít pouze pro PlayStation 4, ale vydavatel Idea Factory International nyní oznámil, že se dočkáme také rovnou PC verze, vydané prostřednictvím Steamu. Obě verze budou obsahovat japonský dabing a anglické titulky.


Fight of Animals: Arena

V tomto týdnu vyšel také arena brawler pro čtyři hráče v podobě soubojovky Fight of Animals: Arena. Ta je teď k dispozici pro PC přes Steam s toutotýdenní slevou, oznámil vývojář Digital Crafter.


Death end re;Quest

Klasické turn-based RPG Death end re;Quest vydá v Japonsku společnost Compile Heart pro Switch prostřednictvím Nintendo eShopu 24. prosince. Poprvé toto RPG vyšlo v Japonsku pro PlayStation 4 v dubnu roku 2018 a poté v únoru roku 2019 v Severní Americe a v Evropě. Následovala verze pro PC, která byla celosvětově vydána prostřednictvím Steamu v květnu roku 2019.


Umineko When They Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku

Vydavatel vizuálního románu Umineko When They Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku, společnost Entergram, vypustila do světa 11 minut dlouhý trailer k této fantasy hře od vývojářů z 07th Expansion, ve které půjde hlvně o sériové vraždy.

Umineko When Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku obsahuje všech osm epizod série Umineko When Cry: Rondo of the Witch a ještě Reasoning, dále Umineko When Cry: Nocturne Of Truth And Illusions a navíc ještě další scénáře Umineko When Cry Tsubasa, Umineko When They Cry Hane a nakonec i Umineko When They Cry Saku.

Umineko When They Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 28. ledna 2021.


NieR Christmas Special

24. prosince v 18:30 JST proběhne pod taktovkou Square Enixu live stream NieR Christmas Special. Sledovat jej budete moci na YouTube a Niconico.

Moderovat jej bude producent Yousuke Saito a na konci každého segmentu bude diskutovat s různými hosty. Pro druhou polovinu programu je také naplánován hudební vstup.

Přehled novinek z Japonska z 51. týdne

Recenze Famitsu 1672

Children of Morta (PS4, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]

Immortals Fenyx Rising (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/9/8/9 [34/40]

Jump King (PS4, Switch) – 5/8/6/5 [24/40]

Lost Wing (PS4, Switch) – 6/7/8/6 [27/40]

Maneater (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 9/8/9/8 [34/40]

One Dog Story (PS4, Xbox One, Switch) – 7/7/8/6 [28/40]

Saurus Family (Switch) – 7/8/8/6 [29/40]

Tennis World Tour 2 (PS4, Switch) – 8/6/6/7 [27/40]

Witch Spring 3 Re:Fine – The Story of Eirudy (Switch) – 7/7/7/7 [28/40]


Prodeje

Podle Famitsu za období od 7. prosince do 13. prosince 2020.

Software

  1. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 166 774 ks (celkem 755 084 ks)
  2. Cyberpunk 2077 (PS4) – 104 687 ks (novinka)
  3. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 71 455 ks (celkem 6 175 256 ks)
  4. Ring Fit Adventure (Switch) – 49 803 ks (celkem 1 969 790 ks)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 31 896 ks (celkem 3 344 534 ks)
  6. Pikmin 3 Deluxe (Switch) – 30 319 ks (celkem 367 461 ks)
  7. Puyo Puyo Tetris 2 (Switch) – 26 346 ks (novinka)
  8. Minecraft (Switch) – 25 427 ks (celkem 1 619 297 ks)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 22 886 ks (celkem 3 926 512 ks)
  10. Super Mario Party (Switch) – 22 414 ks (celkem 1 657 894 ks)

Hardware

  1. Switch – 182 364 ks (celkem 13 834 191 ks)
  2. Switch Lite – 47 334 ks (celkem 2 964 706 ks)
  3. PlayStation 4 – 9 096 ks (celkem 7 692 463 ks)
  4. PlayStation 5 – 9 025 ks (celkem 180 977 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 2 031 ks (celkem 43 407 ks)
  6. Xbox Series X – 1 186 ks (celkem 24 431 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 528 ks (celkem 1 748 492 ks)
  8. Xbox Series S – 225 ks (celkem 6 413 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 58 ks (celkem 1 575 366 ks)
  10. New 3DS LL – 25 ks (celkem 5 888 898 ks)
  11. Xbox One X – 20 ks (celkem 21 052 ks)
  12. Xbox One S – 18 ks (celkem 93 717 ks)

Bonus - Kapslové hotely

Kapslové hotely, nebo také Capsule, jsou v Japonsku určitým typem velice jedinečného ubytování. Říká se o nich, že je architekt Kisho Kurokawa navrhl první pro světovou výstavu, která se v roce 1970 konala v Osace. Veký zájem je o ně hodně u zahraničních turistů, protože jsou nejen levné a bezpečné [což mi několikrát potvrdil jeden můj známý - pozn.redakce], ale také se pobyt v nich takřka vyrovná návštěvě v nějakém science fiction světě.

Zdroj: Bandai Namco, Ryokutya2089., Famitsu, Nintendo, D3 Publisher, Digital Crafter, Square Enix, Natsume, YouTube, Playism, Qureate, Falcom

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama