Přehled novinek z Japonska ze 49. týdne
Captain Tsubasa: Rise of New Champions Novinka Přehled novinek z Japonska ze 49. týdne

Přehled novinek z Japonska ze 49. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Kromě Ryzy 2 vás čekají karavany, kempování, remastery, fotbalisti a mnohem víc.

Reklama

Tento přehled novinek vypadl ze začátku týdne velmi chudě, ale ke konci pracovních dní se přeci jen vyrojilo velké množství informací. Sice nejde o nijak průlomové věci, nicméně spoustu hráčských srdcí jistě potěší tím správným způsobem. A co se týče bonusu, pokusil jsem se dnes o jistou invenci. Doufám, že vás to přinejmenším pobaví.


Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy

Co by to bylo za týden, kdybychom se hned na začátku nezmínilo o novém Atelieru. Tentokrát toho bude trochu víc. Nejdříve se totiž Koei Tecmo s Gustem pochlubili novým gameplay videem ze hry Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy, představujícím kostýmy z digitální Deluxe edice hry.

Japonskou verzi gameplay záběrů najdete zde.

A teď možná to ještě zajímavější. Koei Tecmo Taiwan totiž 29. listopadu uspořádalo live stream hry Atelier Ryza 2, kterého se zúčastnilo několik klíčových osobností a třeba i oficiální cosplayerka Ryzy. Koei Tecmo Taiwan mělo celý panel hry připraven v tradiční čínštině, což je na tomto trhu tradiční lokalizace. Na panelu byla nejen představena samotná hra, ale bylo zodpovězeno na několik základních otázek fanoušků. Zároveň byly odprezentovány nové záběry a hratelnost v tradiční čínštině. Pokud vás zajímají pouze záběry z hraní, přesuňte se rovnou na 50 minutu záznamu.

Ve videu můžeme vidět tyto aktéry:

  • Yuri Noguchi (dabérka Ryzy)
  • Toridamono (návrhář postav celé série Atelier Ryza)
  • Moe Iori (oficiální cosplayerka Ryzy)
  • Junzo Hosoi (producent série Atelier Ryza)

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 3. prosince, v Severní Americe vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 26. ledna 2021 a hned 29. ledna v Evropě. Na západě bude PlayStation 5 verze v prodeji pouze digitálně. Jak již bylo oznámeno dříve, pokud si koupíte PlayStation 4 edici Atelieru Ryza 2, budete ji moci upgradovat na verzi pro PlayStation 5 bez jakýchkoli dalších poplatků. Stejně tak pokud si koupíte digitální verzi pro PlayStation 4, budete si moci zdarma stáhnout verzi pro PlayStation 5.


One Piece: Pirate Warriors 4

Bandai Namco představilo trailer k další DLC postavě do hry One Piece: Pirate Warriors 4, kterým je Kin'emon. Dorazit má ještě letos v zimě jako součást balíčku Wano Country Pack po boku Okiku a ještě jedné neohlášené postavy. Ze mne je ale Kin'emon jedna z ne zrovna oblíbených postav.

Kin’emon je samuraj ze země Wano, který v boji využívá techniku Foxfire a díky schopnosti získané z ďáblova ovoce, díky kterému si může podle libosti vytvářet oblečení, i když to sám nyzývá "čarodějnictvím". Původně se plavil k Punk Hazardi, aby našel svého syna Momonosukeho, tam ale potkal Slamákovy piráty a rozhodl se cestovat s nimi. Z nějakého důvodu má ale silnou averzi vůči k pirátům a drakům.

One Piece: Pirate Warriors 4 vyšla pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC. Titul si můžete zakoupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


SaGa Frontier Remastered

Hra Saga Frontier vyšla poprvé v Japonsku pro PlayStation v červenci roku 1997 a poté se v březnu 1998 dostala do Severní Ameriky. Evropě se oficiálně prozatím vyhnula. Nicméně Square Enix oznámil, že na léto příštího roku připravuje remasterovanou verzi hry pod názvem SaGa Frontier Remastered. Vyjít má celosvětově pro PlayStation 4, Switch, přes Steam pro PC, pro iOS a Android.

Klasika z prvního PlayStationu se tak vrací, ale původní tým postav se rozrůstá o Fuse jako hratelnou postavu. Na začátku si jednoduše vyberete svého favorita a vydáte se svou vlastní jedinečnou cestu. Každá z osmi postav totiž sleduje jiné cíle a dopátrá se jiného konce. Vaše volby navíc ovlivní, jak se budou události vyvíjet a díky tomuto Free-Form Scenario systému můžete sami manipulovat s příběhem hry a rozšiřovat jej. Osmá hratelná postava jménem Fuse pak bude zpřístupněna až po odehrání příběhů všech předchozích sedmi protagonistů. Nový příběh pro Fuse ale opět vytvořil hlavní režisér série SaGa Akitoshi Kawazu a spisovatel a scénarista Benny Matsuyama. S novou hudbou přišel skladatel Kenji Ito.

Fuse je členem IRPO, organizace pro udržování veřejného pořádku. Jeho skutečné jméno je ale Lostar, nicméně si díky své prchlovosti vysloužil přezdívku "Crazy Fuse". A ačkoli je známý spíše svým problematickým chováním, má jako strážník silný smysl pro povinnost a díky svému přirozenému vnímání spravedlnosti a rozhodnosti má také vysokou míru zatčení. Dnes vyšetřuje incidenty ve všech regionech.

SaGa Frontier Remastered ale přináší odpovědi na některé chybějící části. V Asellusově příběhu byly třeba některé události, které do původně hry nebyly implementovány. Díky novému rozšíření si mohou hráči užít Asellusův příběh v plném rozsahu.

Samotný vzhled hry nebyl přepracován, ale kvalita grafiky byla notně vylepšena. Postavy, pozadí a příšery byly znovu vytvořeny ve vysokém rozlišení a přepracovány byly nabídky a menu hry tak,aby byly uživatelsky přívětivější. Byly také přidány další různé funkce dvojnásobná rychlost.

Japonskou verzi oznámení najdete zde.


Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Pro všechny fanoušky fanoušky netradičního fotbalu v podobě hry Captain Tsubasa: Rise of New Champions připomínáme, že v týdnu vyšlo celkem příjemné rozšíření. Bandai Namco sice na 2. prosince ohlásilo vydání pathe, ale ten obsahoval nejen opravy chyb, ale také nové rozšíření v podobě Episode: New Hero. V minulém týdnu také potvrdilo, že prvními třemi DLC postavami pro Captaina Tsubasu budou Ricardo Espadas, Singprasert Bunnaak a Stefan Levin. Tato trojice dorazila 3. prosince.

Nová Episode: New Hero se jmenuje Otomo Middle School Route a pomáháte v ní týmu složenému z postav jako jsou Hanji Urabe, Koji Nishio, Masao Nakayama a Takeshi Kishida a čelíte s touto sestavou klubu Nankatsu SC.

Pokud jde o tři nové DLC postavy, jedná se o první skupinu devíti nových přírůstků. Mexický Ricardo by mohl být dobrým novým brankářem, švédský Stefan je potenciální nový záložník a nakonec je tady thajský obránce Singprasert.

Hra Captain Tsubasa: Rise of New Champions vyšla celosvětově pro PlayStation 4, Switch a přes Steam 28. srpna, vy si ji můžete koupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Earth Defense Force: World Brothers

A teď hurá do kostiček, které nejsou Minecraft a ani Lego (Jen tak mimochodem, viděli jste už tu novou Lego edici Bradavických kolejí?). D3 Publisher a vývojáři ze Sandlotu pokračují s představováním Earth Defense Force: World Brothers a vydali třetí trailer ze série týdenních gameplay videí, tentokrát zaměřených na organizaci týmu a přepínání mezi postavami.

A čtvrtý díl gameplay videí ze hry Earth Defense Force: World Brothers je zaměřený na rozmanitost různých misí.

Earth Defense Force: World Brothers vychází v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. prosince a počátkem roku 2021 na západě.


Mercenaries Blaze: Dawn of the Twin Dragons

Strategické RPG Mercenaries Blaze: Dawn of the Twin Dragons vyšlo v Japonsku letos 1. října. Prostřednictvím eShopu Nintenda se 17. prosince dostane ve verzi pro Switch i na západ. Vydavatelská společnost Circle Entertainment a vývojáři ze studia Rideon plánují ještě verzi pro PlayStation 4, ale datum vydání pro Japonsko nebo na západě ještě neznáme.

Mercenaries Blaze: Dawn of the Twin Dragons nabízí dlouhou kampaň s fascinujícím příběhem. Vývoj vašich postav bude probíhat prostřednictvím strategických tahových bitev a mnoha různými volitelnými misemi, ve kterých na vás čeká spousta drobností a záludností, na které budete muset myslet. Bude důležité, kterou třídu budete u každé z postav upgradovat a jakou výbavu nebo dovednosti u ní upřednostníte.

Novinkou v sérii jsou u RPG Mercenaries Blaze: Dawn of the Twin Dragons bitevní mapy ve 3D spolu s vylepšeným vzhledem a přepracovanými zvukovými efekty.


Balan Wonderworld

Square Enix vydal nový trailer ke hře Balan Wonderworld s názvem Spectacle. Představuje v něm více než 80 herních kostýmů, bossy a mnoho dalšího.

Balan Wonderworld je akční plošinovka, které se tématicky motá kolem divadla Balan. Hvězdami představení je Emma a Leo, vedení záhadným mistrem Balanem. Tato dvojice využívá při svých bizadrních dobrodružstvích v imaginární zemi Wonderworld speciální schopnosti, získané z mnoha kostýmů různých posva. Vzpomínky a vize skutečného světa se tak mixujou s nereálnými věcmi.

Na Emmu a Leo čeká ve světě Wonderland dvanáct různých příběhů s svou vlastní zápletkou. Vašim úkolem bude projít všechny zákoutí labyrintů, naplněných velkým počtem pastí a odhalit jádro každého příběhu.

Balan Wonderworld nabídne také kooperativní režim pro dva hráče a za vytvořením tohoto titulu stojí legendární Naka Yuji (Sonic, Phantasy Star nebo Sakura Wars), který se poprvé za 20 let práce u Square Enixu spojují s Oshimou Naotou (Yoshi nebo Hey! Pikmin). Spolu pak k sobě přizvali profesionály z oblasti vývoje akčních her, videí a z hudební produkce Square Enixu ale i zvenčí.

Balan Wonderworld má vyjít celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC 26. března 2021.


Caravan Stories

Caravan Stories je free-to-play online RPG, které několik posledních pár let funguje na PC, mobilech a PS4. Teď se má podívat i na Nintendo Switch. Rozhodnutí bylo oznámeno vývojářským studiem Aiming v průběhu live streamu k třetího výročí hry, který byl oficiálně odvysílán 29. listopadu prostřednictvím kanálu YouTube. Kromě tohoto infa ale však nebyly uvedeny žádné další podrobnosti, například ani přibližný plánovaný termín vydání.

Caravan Stories vyšel v Japonsku pro Android a iOS v roce 2017 a port pro PC se objevil v roce 2018. Ačkoli hra od samého začátku podporovala angličtinu, tak jste se museli prokousat japonskými obchody s aplikacemi. Oficiálně totiž do vydání PS4 verze v září 2019 neměla anglickou verzi (níže se můžete podívat na trailer k vydání hry na PS4).

Caravan Stories se odehrává ve fantasy světě Iyarru, kde žije šest různých ras. Hráči si mohou vybrat hratelnou postavu ze kterékoli rasy a postupně prozkoumat všechny příběhy této rasy. Hráči mohou krotit příšery a rozšířit si tak svou skupinu, získávat nové postavy a vylepšovat svou Karavanu. Jde o vaši mobilní základna a centrum všech úkolů, které se pochybuje s vámi a které lze jednoduše a rozsáhle upgradovat.

Caravan Stories nabízí díky mobilním kořenům obrovské možnosti automatického hraní, dále kooperativní PvE a konkurenční PvP prvky. Není zatím jasné, jestli si do Switch edice budete moci přenést svůj účet z PS4, ale patrně to možné nebude, protože ani při spuštění PS4 verze nešlo importovat svůj postup z PC anebo mobilů.


Re:ZERO – Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne

Spike Chunsoft spustil společně s vývojáři z Chime Corporation digitální předobjednávky hry Re:ZERO - Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne a zároveň oznámili kompletní soupisku anglických dabérů hry. Toto oznámení je doprovázeno anglickou verzí druhého traileru, ve kterém jsou představeny postavy, a který byl vydán v japonštině v polovině listopadu.

Digitální PlayStation 4 verze hry Re:ZERO – Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne lze předobjednávat od 4. prosincem 2020 a pokud tak učiníte do 5. února (platí pro Evropu), získáte sadu avatatů pro PS4 a členové PlayStation Plus ještě slevu 10 procent. V Americe tato akce končí 29. ledna 2021.

Předobjednávky Switch verze hry re:Zero ještě nejsou spuštěny celosvětově a Spike Chunsoft aktuálně jednají o 10% slevě. Pokud vše dopadne dobře, bude tato zpráva fanouškům oznámena prostřednictvím oficiálních sociálních médií Spike Chunsoft, Inc. Pokud tedy chcete 10% slevu, počkejte ještě s předobjednáváním.

Dabing postav Re:ZERO - Starting Life in Another World obstará stejné seskupení dabérů, které pracovalo na anime. Anglický zvuk u severoamerické a evropské verze ale nebude součástí hry a bude k dispozici až jako opravný Day One patch. Kompletní seznam postav najdete na tomto odkazu.

Re:ZERO - Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro 28. ledna 2021, 29. ledna v Severní Americe a 5. února v Evropě.


The Good Life

Naomi Haywardová se ocitá hodně daleko od svého newyorského domova a důvodů je několik. Předně jsou to velké dluhy a druhým důvodem je vyslání redakcí novin The Morning Bell do venkovského anglického města Rainy Woods, které je považovaného za "nejšťastnější na světě". Má zde totiž odhalit jeho tajemství. S připravenou kamerou zahájí vyšetřování, ale brzy zjistí, že město skrývá mnoho tajností. A jeho úžasní a nepředvídatelní obyvatelé také. V neposlední řadě musí zjistit, proč se v noci obyvatelé města transformují do podoby koček a psů. Zlákána kouzle města využívá Naomi své nově nalezené zvířecí schopnosti k odhalení pravdy o Rainy Woods.

The Good Life našlo nového vydavatele v podobě společnosti The Irregular Corporationbude a vyjde pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC v létě roku 2021.

Vývojáři White Owls Inc. a Grounding Inc. si pro hráče připravili úplně nový trailer a zprávu od tvůrce hry Hidetaky "Sweryho" Suehira.

Trailer

Zpráva od Sweryho


Doraemon: Nobita's Little Star Wars 2021

FuRyu hodlá v Japonsku vydat 3. března 2021 novou hru vycházející z filmového zpracování Doraemonu. Jedná se o titul Doraemon: Nobita's Little Star Wars 2021, který už na svých stránkách nabízí někteří z japonských prodejců.

Doraemon: Nobita's Little Star Wars 2021 je společenská hra, kterou si může zahrát prakticky každý bez omezení věku. Jde o soubor miniher, ve kterých si prožijte různé filmové scény a to buď sami nebo až se čtyřmi hráči.


Shachibato! President, It's Time for Battle! Maju Wars

Společnost Preapp Partners ohlásila tahové roguelike fantasy strategické RPG Shachibato! President, It’s Time for Battle! Maju Wars, které vyjde přes Steam pro PC na jaře příštího roku celosvětově s podporou angličtiny, japonštiny a zjednodušené čínštiny.

Shachibato! President, It's Time for Battle! Maju Wars je PC verzí a pokusem oživit mobilní hru Shachibato! President, It’s Time for Battle! z října roku 2019, která ale ukončil provoz letos v říjnu.

Ve hře Shachibato! President, It’s Time for Battle! Maju Wars je vaším úkolem prozkoumat náhodně generované dungeony a sbírat předměty a poklady, které vám pomohou upgradovat a rozšiřovat svou skupinku hrdinů, prozkoumávajících další dungeony.


Princess Connect! Re: Dive

Společnost Crunchyroll Games vydá na západě počátkem roku 2021 mobilní RPG Princess Connect! Re: Dive od studia Cygames přes App Store pro iOS a přes Google Play pro Android.

Princess Connect! Re: Dive vyšel vůbec poprvé v Japonsku v únoru 2018, poté následovaly v srpnu 2018 další asijské země jako je Tchaj-wan, Hongkong a Macao, v březnu 2019 dorazila do Jižní Koreji, v dubnu 2020 do Číny a v září 2020 do Thajska, ale západu jako takovému se stále vyhýbala. Přitom jde prakticky o videoherní adaptaci první série anime, která byla vysílána od dubna do června 2020. V současné době je v produkci druhá série.

"Crunchyroll Games jsme spustili před dvěma lety a Princess Connect! Re: Dive symbolizuje pro naši značku skutečnou evoluci a naše portfolio titulů,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel hry Crunchyroll Games Terry Li. "Naše komunita toto anime miluje a jsme nadšeni z toho, že můžeme tento titul přinést fanouškům anime na celém světě mimo Asii, kteří trpělivě čekali."


Laid-Back Camp -Virtual- Lake Motosu and Fumoto Campsite

Studio Gemdrops ohlásilo zajímavý herní koncept. Jde o virtuální adventurní kempování v podobě hry Laid-Back Camp -Virtual- Lake Motosu and Fumoto Campsite. Čekat můžeme dvě verze, pro PlayStation 4, Switch a pro PC (vyjde přes Steam) a mobilní pro iOS a Android. Obě verze vyjdou ještě letos v zimě s japonským zvukem a podporou japonštiny, angličtiny, čínštiny (tradiční a zjednodušené), korejštiny a francouzštiny v podobě textu.

Příjemné je, že Laid-Back Camp -Virtual- Lake Motosu and Fumoto Campsite sice bude nabízet VR podporu, ale pro hraní nevyžaduje žádný headset pro virtuální realitu (PlayStation VR pro PlayStation 4, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit pro Switch a Oculus Rift a HTC Vive pro PC).


Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town vyjde v Severní Americe a v Evropě také ve speciálních edicích. Vydavatelé XSEED Games a Marvelous Europe teď uveřejnili informace o tom, co budou jednotlivé edice obsahovat.

V Severní Americe tedy bude kromě standardní edice hry Story of Seasons: Pioneers of Olive Town k dispozici v omezeném množství také Premium Edition, obsahující kopii hry, malého plyšáka titulního maskota Buffyho a látkový plakát.

Evropa na tom bude o poznání lépe. Kromě standardní edice bude u některých prodejců Deluxe Edition s kopií hry, zápisním v rozměru A5 o 140 stránkách s grafikami postav a volnými místy pro vlastní zápisky z vašeho dobrodružství, 10 karet s údaji o postavách a užitečnými radami ohledně různých kandidátů na manželství a plakát v rozměru A3 s exkluzivní kresbou od Igusy Matsuyamy.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town má v Japonsku vyjít pro Switch 25. února 2021 a 23. března v Severní Americe a v Evropě.


Neptunia Virtual Stars

10. prosince dorazí do hry Neptunia Virtual Stars v podobě dalšího DLC nová postava jménem Keptuna AI. Společnost Compile Heart ounímila, že jde po listopadové Towě Kiseki o druhou stahovatelnou placenou postavu.

Neptunia Virtual Stars je nyní v Japonsku k dispozici pro PlayStation 4 a v roce 2021 má vyjít v Severní Americe a v Evropě.


Neptunia ReVerse

A je tady jetě jedna Neptunia. Vydavatel Idea Factory International totiž na příští rok chystá vydání hry Neptunia ReVerse pro PlayStation 5 v Severní Americe a v Evropě a to jak digitálně, tak i fyzicky. Předobjednávky jsou již nyní k dispozici, ale pouze v IFI online obchodě.


Yurukill: The Columniation Games

Izanagi Games odložili vydání hry Yurukill: The Calumniation Games z dříve plánovaného letošního roku (s žádným konkrétním datumem) na rok 2021. Zároveň ale oznámili, že kromě avízovaných verzí pro PlayStation 4 a pro PC (vydání pouze přes Steam), se dočkáme také verze pro PlayStation 5 a Switch.

Tato hra byla dříve známá pouze pod japonským názvem Enzai Shikkou Yuugi: Yurukill, Yurukill: The Calumniation Games, která je žánrově zajímavým mixem. Jde totiž o adventurní únikovku a pekelně rychlou shoot'em up akci s originálním scénářem od Homury Kawamota (třeba Kakegurui: Compulsive Gambler). Na vývoj dohlížel G.rev. a o hudební doprovod se postarala Yuko Komiyama (třeba Monster Hunter).

Přehled novinek z Japonska ze 49. týdne

Hrdinou hry je Sengoku Shunju, který se probouzí ve vězeňské cele a od tajemné ženy v liščí masce dostane nabídku, odkroutit se roky vězení rychleji. Stačí pouze v jednom "zábavním parku" přežít různé "atrakce". Pokud uspěje, budou jeho zločiny smazány.

Sengoku skončil ve vězení po obvinění ze žhářství a vraždy. Prý upálil všech 21 členů rodiny od Riny Azami, ale tato oběť jeho zločinu se také objevuje ve vězení a přirozeně nevěří ani jedinému slovu ohledně toho, že je Sengoku nevinný.

Ve vězení je celkem šest zločinců a pět obětí, rozdělených do pěti týmů: Mass Murderers, Duo Death Dealers, Crafty Killers, Sly Stalkers a Peeping Toms. Obviněným zločincům se říká jednoduše "vězni a oběti jsou nazývány "popravčí. Zločinci a oběti se teď ale musí spojit a postavit se atrakcím zábavního parku. Vězni doufají že přežijí výzvy, aby mohli být omilostněni a pokud vyhrajou popravčí, budou splněna jejich přání a nakonec budou moci pomstít své blízké. Jde teď o to kdo toto kruté místo přežije.


Aksys Games

Aksys Games potvrdili na příští rok vydání několika otome vizuálních románů na západě. Všechny jsou od studia Idea Factory a vyjdou ve verzi pro konzoli Switch.

Prvním z nich je Olympia Soiree. Hlavní hrdinkou je Olympia, poslední členka klanu, která se snaží provést rituál, aby vrátila světlo do potemnělého světa. Bojuje proti přísnému třídnímu systému společnosti a musí si najít partnera, který by jí mohl pomoci přinést zemi jednotu. Tato hra vyšla poprvé v Japonsku pro Switch 16. dubna 2020.

Druhým je Dairoku: Ayakashimori (ještě se čeká se na anglický název). Hrdinkou je Schino, která má schopnost vnímat duchy. Díky tomu dostává práci u tajné vládní agentury a má za úkol dohlížet na nadpřirozené yokaie. Ale sama zjistí, že není připravena pracovat v tomto úžasném skrytém světě, kde musí sjednotit a hlídat yokaie. Hra vyšla v Japonsku pro Switch 28. května 2020.

Nakonec je tady Variable Barricade, kde je Hibariin bohatý dědeček odhodlaný najít pro ni manžela a ona je stejně rozhodnutá vybraného partnera nepřijmout. Budete nuceni bydlet v luxusní vile a odolávat dědečkem vybraným nápadníkům. Variable Barricade vyšla v Japonsku pro PS Vitu 4. dubna 2019 a pak pro Switch 18. června 2020.


Spice and Wolf VR 2

Na japonském seznamu nových titulů určených pro Nintendo se objevilo pokračování VR anime Spice a Wolf VR 2. To má vyjít pro PlayStation VR, Switch, přes Steam pro PC, dále pro Oculus Rift a Oculus Go již 10. prosince. Titul bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou a tradiční čínštinu.

Hra Spice and Wolf VR 2 nabídne 30 minut dlouhý příběhový režim, ve kterém můžete sledovat část anime ve stylu japonského papírového pouličního divadla. Hru si můžete užít, a anime si prohlédnout, i bez VR headsetu v Non-VR režimu.


Omori

Až potud byly všechny zprávy úplně normální, tedy s přihlédnutím na zemi původu, ale teď připravte se na něco úplně jiného (a paradoxně ne japonského). Jde o surrealistické psychologické hororové RPG jménem Omori. Prozatím vyjde 25. prosince přes Steam pro PC, ale vývojáři z Omocat plánují verze Omori pro PlayStation 4, Xbox One a Switch. Zatím ale nevíme kdy.

Omori je tedy surrealistický psychologický hororový RPG Maker, ve kterém budete prozkoumávat náladový svět Headspace, plný barevných přátel ale i nepřátel. Vašim úkolem bude procházením životem pulzujícího pozemského světa odhalit zapomenutou minulost a až přijde ten pravý čas, určí cesta kterou jste si vybrali váš osud. A možná i osud ostatních.

Omori je ve výrobě od roku 2014 a vyjde 25. prosince 2020. Oficiální stránky hry najdete zde.


Granblue Fantasy

Mezi 12. a 13. prosincem proběhne online akce Granblue Fantasy Fes 2020 (oznámení níže). Společnost Cygames měla původně v tomto termínu naplánovanou akci na veletrhu Makuhari Messe v japonské Čibě, ale ta byla kvůli pandemii COVID-19 odložena.

Cygames se na akci pochlubí různými novými informacemi o sérii a i když ještě nebudou oznámeny konkrétní specifika, společnost už naznačila, že se máme těšit na nejnovější info o akčním RPG Granblue Fantasy: Relink pro PlayStation 4 a prý se již dočkáme i oznámení data vydání.

Granblue Fantasy Fes 2020 můžete sledovat 12. prosince na kanálech YouTube a Periscope a 13. prosince také na kanálech YouTube a Periscope.


25 let série Tales of

Bandai Namco má na 15. prosince na 20:00 JST naplánovaný live stream Tales of Series 25th Anniversary Special Live Stream. Sledovat jej budete moci na kanálech YouTube a Periscope, ale funkční odkazy budou uveřejněny až někdy později.

Program bude obsahovat nejnovější informace o sérii Tales of, přičemž se máme těšit na mobilní hry z této série, na oznámení zůzných eventů, výroční merch a dalších věci svázané s výročím a také budou uveřejněny detaily ohledně vývoje her série Tales of a rozhovory s tvůrci her a na a speciální vystoupení hudebníků a skladatelů.

Komentátoři akce jsou Chiaki Matsuzawa, Riko Kushida a generální producent série Yuusuke Tomizawa. Mezi vystupujícími budou dabéři Junko Iwao (Mint Adnade v Tales of Phantasia), Chihiro Suzuki (Luke fon Fabre v Tales of the Abyss) a Kouhei Amasaki (Kanata Hjuger v Tales of Crestoria). Hudebníky a skladatele bude zastupovat kapela DEEN, misono a skladatelé Motoi Sakuraba a Go Shiina. Mezi zůčastněnými tvůrci série Tales of budou Shinichirou Okamoto, Makoto Yoshizumi, Yoshito Higuchi a Tatsurou Udou.

Přehled novinek z Japonska ze 49. týdne

Jen pro shrnutí, vůbec první hra ze série Tales of byla Tales of Phantasia, která vyšla v Japonsku pro Super Famicom 15. prosince 1995 a nejnovějším dílem série bude Tales of Arise, která je ve vývoji pro PlayStation 4, Xbox One a pro PC.


Fate Project New Year's Eve TV Special 2020

Aniplex odvysílá úplně ke konci tohoto roku speciální program Fate Project New Year’s Eve TV Special 2020, zaměřující se na série Fate Project. Proběhne 31. prosince v době od 22:00 do 23:55 JST na televizních kanálech Tokyo MX, Gunma TV, Tochigi TV a BS11 a také na kanálech Niconico a Abema.

Program poprvé představí nejnovější informace o různých dílech Fate Projectu a zároveň se můžeme těšit na odvysílání nového krátkého anime projektu. K průvodcům programu (Mafia Kajita a Ayako Kawasumi) se přidají další hosté: Kana Ueda, Nobunaga Shimazaki a Noriaki Sugiyama, se kterými si během večera promluví o celé řadě různých titulů série Fate.

V lineupu programu je zmíněna mobilní hra Fate/Grand Order, anime filmy Fate/Grand Order: Shinsei Entaku Ryouiki Camelot - Wandering; Agateram/Paladin; Agateram a Fate/stay night [Heaven’s Feel] III., arkádovka Fate/Grand Order Arcade, Switch hra Everyday Today’s Menu pro Emiya Family, konzolovky Fate/EXTRA Record a výše zmíněný krátký anime projekt Fate/Grand Order.

Přehled novinek z Japonska ze 49. týdne

Love Live! School Idol Festival ~after school ACTIVITY~ Wai-Wai! Home Meeting!!

6. prosince ve 20:00 JST pořádá Square Enix první ze série tří speciálních internetových akcí Love Live! School Idol Festival ~after school ACTIVITY~ PS4 Special!! Wai-Wai! Home Party připravovaných ke hře Love Live! School Idol Festival ~after school ACTIVITY~ Wai-Wai! Home Meeting!!. Sledovat jej můžete na kanálu YouTube.

Program se zaměří na ty herní prvky, které ještě nebyly v žádných gameplay videí a předchozích akcí vidět a představí důležité dabérky jako je Aya Uchida (Kotori Minami) a Sora Tokui (Nico Yazawa) a zástupci Aqours Aika Kobayashi (Yoshiko Tsushima) a Kanako Takatsuki (Hanamaru Kunikida).

Druhá akce je naplánována na 13. prosince na 20:00 JST a třetí na 20. prosince na 20:00 JST.

Přehled novinek z Japonska ze 49. týdne

Love Live! School Idol Festival ~after school ACTIVITY~ Wai-Wai! Home Meeting!! je ve vývoji pro PlayStation 4 a vyjde celosvětově neznámo kdy.


Recenze Famitsu 1670

  • Call of Duty: Black Ops Cold War (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) - 8/9/8/8 [33/40]
  • Dokapon UP! Mugen no Roulette (PS4, Switch) – 7/8/7/7 [29/40]
  • Ord. (PS4, Switch) – 7/7/7/7 [28/40]
  • Outward (PS4, Xbox One) – 7/7/7/6 [27/40]
  • Puyo Puyo Tetris 2 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/9/8/9 [34/40]
  • QV (Switch) – 7/8/7/8 [30/40]
  • Romance of the Three Kingdoms XIV: Diplomacy and Strategy Expansion Pack (PS4, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]
  • Sackboy: A Big Adventure (PS5, PS4) – 9/8/9/9 [35/40]
  • Sniper Elite 4 (PS4, Switch) – 8/9/8/8 [33/40]
  • Trailmakers (PS4) – 8/8/7/7 [30/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 23. do 29. listopadu 2020.

Software

  1. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch)
  2. Hyrule Warriors: Age of Calamity (Switch)
  3. Ring Fit Adventure (Switch)
  4. Animal Crossing: New Horizons (Switch)
  5. Pikmin 3 Deluxe (Switch)
  6. Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack (Switch, novinka)
  7. Call of Duty: Black Ops Cold War (PS4)
  8. Mario Kart 8 Deluxe (Switch)
  9. Fortnite: The Last Laugh Bundle (Switch)
  10. Pokemon Sword/Shield+Expansion Pass (Switch)

Hardware

  1. Switch – 117 982 ks (celkem 13 484 739 ks)
  2. PlayStation 5 – 28 202 ks (celkem 164 438 ks)
  3. Switch Lite – 27 196 ks (celkem 2 879 838 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 12 257 ks (celkem 36 997 ks)
  5. PlayStation 4 – 3 581 ks (celkem 7 680 381 ks)
  6. Xbox Series X – 2 584 ks (celkem 21 857 ks)
  7. Xbox Series S – 1 009 ks (celkem 5 954 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 476 ks (celkem 1 747 501 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 63 ks (celkem 1 575 239 ks)
  10. New 3DS LL – 44 ks (celkem 5 888 846 ks)
  11. Xbox One X – 18 ks (celkem 21 015 ks)
  12. Xbox One S – 14 ks (celkem 93 688 ks)

Bonus - pánské záchodky

V Japonsku můžete na pánských záchodcích narazit na trochu netradiční způsob, jak si ukrátit čas. I když pravý důvod netradičních záchodů je trochu jiný. Pánové, kteří využijí na záchodech pisoár, si při močení mohou zahrát několik různých videoher. Ruce k tomu ale nepotřebují, protože vše ovládáte proudem vlastní moči. Uvnitř každého pisoáru jsou umístěny různé tlakové senzory, měřící směr proudu moči a tlak. Na zdi jsou pak v úrovni očí nainstalovány LCD monitory, na kterých mohou muži sledovat hru.

Za vývojem těchto netradičních pisoárů stojí společnost Sega, která je umístila hned do několika vybraných restaurací v Tokiu a jeho okolí. Výběr her je samozřejmě omezený na jednodušší věci a tak si při močení můžete krátit čas třeba smýváním graffiti ze stěny nebo nadzvedáváním dívčích sukní.

Cílem samozřejmě není udržet pány na záchodcích a pobavit je, ale hlavně aby muži co možná nejméně močili vedle pisoáru. Herní pisoáry zároveň fungují i jako poutače a reklamní plochy. Majitelé zároveň doufají, že muži v touze po netradičním způsobu hraní utratí mnohem víc peněz za konzumaci nápojů.

Mimochodem, tuto nevšední minihru jste si mohli vyzkoušet i při hraní Yakuzy. Pamatujete si, ve kterém dílu to bylo?

Zdroj: Square Enix, Aiming Koei Tecmo, D3 Publisher, White Owls Inc., Circle Entertainment, Cygames, Ryokutya2089, Aniplex, Aksys Games, Crunchyroll Games, Idea Factory International, Izanagi Games, Spike Chunsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama