Přepracovávaná Star Wars hra nejspíš využije postavy a další prvky od Visceralu
Novinka Přepracovávaná Star Wars hra nejspíš využije postavy a další prvky od Visceralu

Přepracovávaná Star Wars hra nejspíš využije postavy a další prvky od Visceralu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Vize Amy Hennig nemusí být úplně ztracena. K dispozici jsou i nové detaily o vlastní značce studia Motive.

Reklama

Kdykoliv se hovoří o Star Wars projektu, který mělo původně na svědomí studio Visceral v čele se scénáristkou Uncharted Amy Hennig, obvykle se hovoří o tom, že po přesunu vývoje do jiných studií EA, uzavření Visceralu a značném překopání herního konceptu směrem k otevřenému světu došlo k zahození toho, co původní vývojáři připravovali. Do určité míry to tak je, ale vývojáři, kteří na projektu aktuálně pracují, přesto hodlají využít co nejvíc již existujícího materiálu. Magazínu Game Informer to prozradila Jade Raymond ze studia Motive, jež se na vývoji hry podílí. Koneckonců podávalo pomocnou ruku ještě v době, kdy byl u kormidla Visceral.

Podle Raymond mají tvůrci k dispozici tři terabyty Star Wars konceptů a tato nálož obsahuje množství opravdu povedené práce. Jde například o různé objekty, prvky a hlavně postavy, které byly původně vytvořeny pro hru, jež měla být lineární akční adventurou. Když došlo k oznámení přepracování konceptu a změny tvůrců, bylo v plánu, že sice hra bude předělána tak, aby toho mohl hráč dělat mnohem víc, ale zároveň bude zachováno vše, co bylo na původním pojetí skvělé. Cílem tvůrců je tedy tohle všechno nezahazovat a v rámci možností využít.

Pro nás hráče to znamená jediné. Hra může být jinak pojatá a zaručeně se bude jinak hrát, ale vize Amy Hennig a jejích spolupracovníků nemusí být zcela ztracena. Vypadá to, že dojde minimálně k využití postav, příběhových prvků či lokalit, které vymysleli ve Visceralu ve spolupráci se společností Lucasfilm, což je snad první alespoň trochu dobrá zpráva, která se v souvislosti s touto Star Wars hrou objevila od dob před zavřením Visceralu. Špatně nezní ani aktuální sestava vývojářů. Na vývoji se podílí lidé, kteří mají za sebou například Sleeping Dogs, Prototype, Skate, SSX nebo Need for Speed.

Motive však nepracuje jen na Star Wars. Už delší dobu připravuje také vlastní značku a v souvislosti s ní tvůrci usilují o odlišné, originální pojetí žánru akčních adventur. Konkrétně chtějí vytvořit opravdu dynamický a živoucí herní svět, který neskončí, jakmile vy skončíte se hrou. V plánu je také postupné přidávání dodatečného obsahu po vydání, takže i v tomto případě se bavíme o mnohdy kontroverzním modelu hry jako služby. Celkově však půjde o titul zaměřený na akci, neomezený průzkum prostředí, sdílení zážitků hráčů, méně tradiční herní mechaniky a snad i sci-fi zasazení.

Pokud jde o platformy, novinka Motive má být natolik flexibilní, že by se kromě PC a konzolí možná mohla objevit i na mobilních platformách. Je však otázka, jestli na něco takového opravdu dojde. Podobně ve hvězdách je také alespoň přibližné datum vydání, protože se projekt nachází teprve v raných fázích vývoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama