Proč se pro Final Fantasy VII Remake přestavěl Midgar
Final Fantasy VII Remake Novinka Proč se pro Final Fantasy VII Remake přestavěl Midgar

Proč se pro Final Fantasy VII Remake přestavěl Midgar

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4

Producent Jošinori Kitase a pomocný režisér Naoki Hamaguči promluvili o nutnosti přepracovat město.

Reklama

Producent hry Final Fantasy VII Remake Jošinori Kitase a pomocný režisér Naoki Hamaguči promluvili rozhodnutí přepracovat město Midgar do "uvěřitelnější" podoby.

Hned v úvodní scéně hry, můžeme vidět okolí města, kde nežije moc lidí. Hned tady Kitase prozradil, že chtěli velmi decentně ukázat, jak Midgar poškozuje okolní oblasti. Vyvstala otázka, zda vývojářský tým použil modely z filmu Final Fantasy VII: Advent Children jako referenční materiál pro přestavbu Midgaru. Hamaguchi proto uvedl, že při přestavbě Midgaru vycházeli z Advent Children, ale i dalších předchozích dílů série.

Jednou z hlavních věcí, na kterou se zaměřili, bylo měřítko samotného města. Originál nebyl tak realistický a pokud vezmete v úvahu velikost jednotlivých budov, a následně jejich velikost ve srovnání s celkovým městem, bylo město hodně zhuštěné a působilo až kondenzovaně. Proto se tvůrci rozhodli vytvořit Midgar realistický. Velikost mezi budovami, hustota staveb a lidí, to byla jedna z věcí, které se rozhodli výrazně změnit.

https://thumbs.gfycat.com/IncredibleCommonAsiantrumpetfish-mobile.mp4

Další dotaz směřoval na to, zda měl vývojový tým navrženou kompletní topografickou mapu Midgaru. Hamaguchi řekl: "Neudělali jsme ji celou ve stejné kvalitě nebo se stejným množstvím podrobností, jako třeba ty oblasti, které ve hře přímo navštívíte, ale vytvořili jsme mapu celého města a co je v každé z jeho jednotlivých oblastí."

Hamaguči ještě ale dodal, že pokud by měl být Midgar v navrženém designu vytvořen v reálném světě, bylo by to snad i proveditelné. Strukturu Midgaru podpírá velký centrální pilíř a každý sektor je podepřen dalším svým vlastním dílčím pilířem. Vytvořili proto takovou velikost a konstrukci sloupů, aby dokázaly fyzicky unést hmotnost desek nad nimi. Podobně byla vytvořena i vnitřní struktura sloupů a místa, kam by musely tunely vést, aby fungovaly jako skutečná fyzická rozvodná síť. Vše bylo zmapováno a navrženo taky, aby mohl být Midgar postaven jako skutečné město.

https://thumbs.gfycat.com/EdiblePertinentBlesbok-mobile.mp4

Kitase se zmínil také o každodenním životu v Midgaru, ve kterém chtěli ukázat obyčejný život občanů. Částečně chtěli ukázat, jak se v tomto masivním městě poháněném energií Mako žije, a jak a kdy ji používají. Tento aspekt bude i součástí příběhu. Původní verze hry Final Fantasy VII přešla přímo k bombové misi. Nyní chtěli vytvořit pocit, že už je vše v pohybu a že jste již někde uprostřed akce a v živoucím městě. Kdyby takto začínal i nový remake, dostali byste se po útoku do místa, které by se díky vaší misi propadlo do paniky a vy byste nedokázali pochopit, jak se místní lidé budou cítit a jaký to bude mít dopad na každodenní život. Proto remake začíná scénou s ukázkou prostého života.

Dalším architektonickým prvkem města je představa, že bylo budováno od svého středu směrem ven. Díky tomu si můžete prohlédnout různé architektonické styly, měnící se směrem od centrálního sloupu. Dokonce si můžete všimnout, že se město směrem ven stává čím dál tím víc modernějším. V každém sektoru najdete i rozdíl mezi bohatými a chudými částmi. Každá část je tak trochu svým vlastním městem. V některých oblastech jsou starší a rozbité oblasti.

https://thumbs.gfycat.com/ParallelPhysicalCirriped-mobile.mp4

Pokud jde o reaktor Mako, vždycky působil jako věc, která přináší do života hlavně výhody a podporuje pohodlný životní styl lidí ve městě. Ukázka zapnutého reaktoru Mako je ve hře proto, aby hráči pochopili, že se nejedná pouze o krásné sluneční paprsky a duhu, ale že má Mako i svou temnější stránku. Loveless Street, která je v Midgaru něco jako zábavní centrum města, a která je hodně blízko reaktoru č.1, je ve hře vykreslena hodně podrobně proto, aby hráči plně pocítili účinky jejich jednání.

Co se týče ústředí Shinry, nechtěl Hamaguči nijak zásadně měnit vnější vzhled budovy, protože by to mohlo ovlivnit vzpomínky hráčů na to, jak v původní hře Midgar vypadal. Na druhou stranu vnitřní struktura prošla masivní rekonstrukcí zvlášť proto, aby hráči mohli uvnitř objevit i něco nového.

Základním konceptem přepracování Midgaru bylo podle Hamagučiho to, aby si hráči mohli průchod města opravdu užít. Každá jednotlivá vnitřní lokalita nabídne výraznou koncepci a také osobnosti. V každém z nich na hráče čeká trochu jiný herní zážitek.

Nakonec se Hamaguči zmínil i o použití nové technologie ke zlepšení osvětlení hry tak, aby město Midgar vypadalo co nejrealističtěji. Tvůrci proto využili více než 100 synchronizovaných počítačů, které provedly rozsáhlé fyzikální simulace, výpočty, které zpracovaly přesnou realistickou reflexi světla a způsob, jakým se ve hře jednotlivé světelné paprsky odrazí od jakéhokoli objektu. "Tím jsme pro toto město dokázali vytvořit úžasné atmosférické osvětlení."

Final Fantasy VII Remake bude pro PlayStation 4 vydán 10. dubna 2020 a vy si jej už nyní můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.

Zdroj: PlayStation Blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama