První pohled do multiplayeru Homefront
Speciály Homefront Článek První pohled do multiplayeru Homefront

První pohled do multiplayeru Homefront

Jakub Hladík

Jakub Hladík

5

Dlouhodobá bitva na poli stříleček z pohledu první osoby se nedá vyhrát v singleplayeru největším počtem zbraní nebo vozidel. Mezi nejúspěšnější hry se mohou zařadit jen ty, které mají výborně propracovaný multiplayer. Právě proto se v Kaos Studios rozhodli udělat vše proto, aby Homefront uspěl.

Reklama

Korea vládne světu

Akční střílečka Homefront se odehrává v roce 2025. Amerika je během energetické krize okupována. K překvapení všech se však nejedná o žádnou velmoc, ale o maličkou KLDR! Ta získává na síle poté, co zemře dnešní severokorejský vůdce Kim Čong Il a jeho nástupce, syn Kim Čong Un, připojí jižní Koreu a pohltí Japonsko. Do vesmíru vysílá družici obsahující silné EMP, která později ochromí celé USA. Takto oslabená zem nemá v moderní době téměř žádnou šanci k obraně. Korejci se vylodí na Hawaji a pouze přes malý odpor se blíží k San Franciscu. Úkol hráče je tedy jasný. Je potřeba postavit se Korejcům, otočit vývoj války a vyhnat parazity z Ameriky.

Kampaň se tedy věnuje zvrácení konfliktu nějaký ten rok poté. Oproti tomu multiplayer, ten se odehrává v době prvních konfliktů na americké půdě. 32 hráčů bude běhat po malých městech střední Ameriky, což sice může připomínat Call of Duty: Modern Warfare 2, ale ve studiu Kaos konceptu věří a očekávají vlastní úspěchy.

Boj v děsivém maloměstě

První dvě představené MP mapy ukazují, jak by to všechno mělo v Homefront vypadat. Ta první, Cul-de-Sac, je plná kuriózních domů přizpůsobených pro malé bitvy. Děsivá směs baráků na jednom ještě děsivějším předměstí nepředstavuje nic jiného, než znepokojující a přesvědčivou vizi napadené Ameriky, v níž se odehraje množství zajímavých přestřelek. 16 hráčů utíká, útočí a střílí uvnitř spletitých cest maloměsta. Díky úpravám enginu však již nehrozí absolutně nepřehledné střety, jako byly ve Frontlines.

XP trochu jinak

Multiplayer v Homefrontu přinese několik novinek. Díky nim bude vše vypadat ještě impozantněji. Jde hlavně o bitevní body (BP), které se získávají např. za zabíjení a headshoty. BP jsou zároveň herní měnou pro nákup věcí využitelných pro boj. Hráč si tak může pořídit drona, jeep, tank či letadla na nálet. To může kdykoli změnit dynamiku hry volbou mezi zvládnutím situace nebo přivoláním náletu.

Veškeré využívání dalších zbraní a vozů je řízeno vnitřní ekonomikou. Nejlevnější vozy stojí 250BP, zatímco ty nejdražší kolem 1400BP. Tato „křivka“ zaručuje, že k tomu nejlepšímu se postupem času dostanou jen ti nejlepší hráči. Na začátků každý bojuje s útočnými puškami a pistolemi, později už může vzít do ruky raketomet nebo rovnou usednout do vrtulníku Apache.

Druhá mapa, odehrávající se na farmě Dorothy Kansas, dokáže hostit plný počet 32 hráčů. Kdysi klidné území obsahuje ideální úkryty pro odstřelovače, zatímco na polích se odehrává boj za účasti velkého množství vozidel. Pokud má hráč dostatečné množství BP pro usednutí do tanku, tak může lehce ukončit snažení protivníka, jenž kempuje schovaný za některým z vozů.

Týmová režie

Kromě dvou map, byl prozrazen také jeden multiplayerový mód, nazvaný Ground Control. V tomto režimu se nachází tři různá území rozeseté po celé mapě. Každý tým se snaží dobít určené území. Ihned poté, co některý z nich dosáhne určeného skóre, proběhne přesun dobývaného území na další část mapy. Takovéto výměny se dějí po celou dobu hraní s úkolem udržet týmy ve varu. Podobnost s režimem Invasion v Halo: Reach se nedá zapřít, ale Homefront má na to, aby se dostatečně odlišil.

Vypadá to tedy, že Kaos mají dost sil na vytvoření toho správného mixu mezi dynamikou Modern Warfare a neomezeného chaosu z Battlefieldu. V cestě jim stojí restart série Medal of Honor a proto se snaží přidat do zavedených vzorců své vlastní novinky s cílem dostat Homefront mezi nejlepší FPS střílečky. Tak jako tak, my se vedle samotného boje těšíme především na možnost ovládání bezpilotního letounu nebo bojové helikoptéry Apache.

Homefront je v plánu na březen příštího roku, a to pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Informace v článku byly použity ze zahraničního internetového magazínu IGN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama