Radeon RX 480 aneb za málo peněz hodně muziky
Novinka Radeon RX 480 aneb za málo peněz hodně muziky

Radeon RX 480 aneb za málo peněz hodně muziky

Petr Smejkal

Petr Smejkal

72

Nová karta od společnosti AMD zaujme nejen vysokým výkonem, ale také příznivou cenou.

Reklama

Po představení výkonu připravované grafické karty GeForce GTX 1070 od společnosti Nvidia, se na Computexu 2016 nyní přihlásila o slovo společnost AMD, která představila grafickou kartu Radeon RX 480. Tato karta je zajímavá nejen vysokým výkonem, ale také neméně důležitou cenou, která všechny hráče logicky zajímá.

Zatímco GeForce GTX 1070 a 1080 spadají do pomyslné high-end kategorie, Radeon RX 480 má své místo ve střední třídě grafických karet. Model RX 480 bude vydán v provedení 4GB a 8GB, jež budou podporovat AMD FreeSync a HDR videa prostřednictvím portů 1.3/1.4 a HDM 2.0b výstupů. Za zmínku také stojí, že se jedná o vůbec první kartu společnosti AMD, která těží z 14nm čipsetu. Mimo to bude karta certifikována pro napájení zařízení HTC Vive a Oculus Rift. Karta Radeon RX 480 bude vyžadovat průměrný příkon 150W, což by mělo zaručit chladnější a hlavně tišší chod než tomu bylo u předchozích generací grafických karet od této společnosti.

AMD Radeon RX 480 se na pultech obchodů objeví 29. června letošního roku, přičemž v závislosti na 4GB nebo 8GB verzi se její cena bude pohybovat mezi 199 a 249 dolary, tedy mezi cca 5400 a 6700,- Kč. Vše se ale může časem změnit, ostatně stále nejsou známy veškeré specifikace těchto karet. Jedno je však jisté, společnost Nvidia nemá o konkurenci nouzi. Více se můžete dozvědět z níže uvedené tabulky, která jednotlivé grafické karty srovnává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama