Ramen ze 45. týdne, aneb nudle od japonských vývojářů
Novinka Ramen ze 45. týdne, aneb nudle od japonských vývojářů

Ramen ze 45. týdne, aneb nudle od japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5

Dnes se dovíte něco o dvojici vizuálních románů Little Busters a Tomoyo After: It’s a Wonderful Life. Stejně tak něco o nově registrovaných značkách a také se podíváme na nové ukázky z her.

Reklama

Vítám vás opět u pravidelného přehledu “malých” novinek z Japonska. Dnes se podíváme na japonskou nudlovou polévku ramen, připravenou z několika zajímavých informací, netýkajících se vyloženě východního trhu.

Začneme dvojicí vizuálních románů Little Busters a Tomoyo After: It’s a Wonderful Life. VisualArts oznámili lokalizaci těchto dvou her, přičemž přeložené texty budou vycházet z fanouškovských překladů, ale některé části budou upraveny a jiné znovupřeloženy, uvedl VisualArts ve zprávě na Facebooku. Z tohoto důvodu budou původní překlady fanoušků odstraněny ze současných serverů zúčastněných stran.

Bojovka Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 dostane trojici nových DLC. Každé bude stát 700 jenů (přibližně 150 Kč) a lze je zakoupit samostatně nebo všechny společně formou Season Passu. Pokud si koupíte Season Pass, získáte navíc bonus v podobě Combination Secret Technique. První DLC Pack bude obsahovat další scénář, kostým, Combination Secret Technique (1x), sadu předmětů pro výměnu na kostýmech, Ninja Info Cards (10x), sadu hlasů (10x) a reedici kostýmů (10x). Druhý balíček bude mít o dva kusy Combination Secret Technique navíc a ve třetím přibydou další 4 hratelné postavy.

Pokud jste pak měli pocit, že jsou Pokémoni málo sladcí, málo kawaii, tak se vám možná zalíbí novinka od Aksys Games jménem Moco Moco Friends pro 3DS. Jde opět o tréning monster Plushkinů, tentokráte magických bytostí, které reagují na pozitivní energii a na čistá srdce. Ti, kteří jsou s nimi schopni navázat vztahy, jsou známi jako Plushkin Masters. A opět budete spolu se svými Plushkiny bojovat proti jiným Plushkinům a procházet různé dungeony. Moco Moco Friends má vyjít v Japonsku letos na podzim.

Zajímavou informaci přinesl Amazon Germany v podobě nabídky hry Stranger of Sword City pro PS Vitu. Vyjít má 25. března díky Flashpoint AG, což je německý distributor NIS America. Hra Stranger of Sword City vyšla v Japonsku na PS Vitě jako Stranger of Sword City: Black Palace 22. ledna a je také k dispozici pro Xbox 360 a pro PC jako Stranger of Sword City: White Palace. Momentálně se připravuje aktualizovaná verze pro Xbox One.

Společnost Koei Tecmo vydala finanční zprávu, ve které uvádí, že pracuje na titulu, který spojí dohromady několik prominentních značek. Dále se zde připomíná vydání her Arslan: The Warriors of Legend, Attack on Titan v roce 2016, automatovky Dissidia: Final Fantasy od Teamu Ninja a titulů Yo-kai Watch a Romance of the Three Kingdoms.

Poslední číslo Weekly Famitsu přišlo s termínem vydání hry Mobile Suit Gundam: Extreme VS Force. Bude obsahovat Destiny Gundam (Mobile Suit Gundam SEED Destiny), Re-GZ (Mobile Suit Gundam: Char’s Counterattack) a God Gundam (Mobile Fighter G Gundam) a v Japonsku vychází na PS Vitě 23. prosince, následně v angličtině ve zbytku Asie někdy letos v zimě.

26. listopadu se na konzoli Wii U objeví bubnovací hra Taiko Drum Master: Atsumete Tomodachi Daisakusen. To samo o sobě není moc velkým překvapením, protože Taiko série pomalu dobývá jednu platformu za druhou, ale Wii U hra bude navíc podporovat také Amiiba ze série Animal Crossing a Amiibo karty. Díky tomu si odemknete novou hudbu (Animal Crossing Medley) nebo nový rámeček a figurky do Dress-up Studia. S hrou je kompatibilní také Pac-Man Amiibo, která odemyká píseň Jez 'Em Up.

Další zajímavou zprávou je oznámení data vydání hry Kenka Bancho Otome. Ačkoli je tato série známá jako klasický beat’em up akce, tady půjde očistě o romatický spin-off. Spike Chonsoft jej vydá v Japonsku na PS Vitu 17. března 2016. Oficiální stránky hry naleznete zde.

Z jiného soudku jsou informace ohledně vydavatelské stáje jménem Sega. Ta si nechala zaregistrovat několik nových značek. Předně jde o Valkyria: Azure Revolution, která následuje za japonskou, říjnovou registrací značky Aoki Kakumei no Valkyria. Další registrovanou známkou je V-Gaje. V souvislosti s těmito značkami ještě můžeme zmínit, že si Bandai Namco nechala registrovat trojici značek: Battle for All, Shirogane Namida no Shoujo a The Maiden of Silver Tears.

2. prosince v 15:30 místního času, pořádá Spike Chunsoft speciální tiskovou konferenci, která je zajímavá hlavně z jednoho hlediska. Její hlavní část má tvořit Danganronpa Project Presentation. Zjistíme tak nejnovější informace ohledně nové Danganronpy V3 (oznámené v září) a stejně tak novinky z dalšího vývoje celé série. Více informací naleznete zde.

Před koncem přehledu tady máme ještě druhý trailer na Romance of the Three Kingdoms 13, která vychází v Japonsku pro PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 a pro PC 28. ledna.

Jako poslední je zde ukázka z přídavku The Adventure of Valkyrie: The Legend of the Time Key with Xiaomu pro crossover strategii Project X Zone 2. Tento bonus se ve hře objevil v roce 1986, ale nyní je hlavní postavou Xiamou. Project X Zone 2 svým způsobem také RPG s postavami z her od Bandai Namca, Capcomu a Segy. Vyjít má v Japonsku pro 3DS 12. listopadu, v Severní Americe 16. února a v Evropě 19. února.

To je pro dnešek vše a budu se s vámi zase těšit příští týden u dalšího z japonských tradičních pokrmů. Sayōnara.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama