Resident Evil Village měl původně nabídnout i DLC za Chrise Redfielda
Novinka Resident Evil Village měl původně nabídnout i DLC za Chrise Redfielda

Resident Evil Village měl původně nabídnout i DLC za Chrise Redfielda

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Na Shadows of Rose pracuje úplně nový tým, rozšíření zkombinuje horor a fantasy.

Reklama

Nedávno jsme psali o nových informacích ohledně příběhového DLC Shadows of Rose pro Resident Evil Village, které jsme se dozvěděli díky magazínu IGN. Jak se ale ukázalo, vývojáři z Capcomu byli ještě mnohem sdílnější v rozhovorech pro japonská média. Je zde samozřejmě určitá jazyková bariéra, ale známý insider Dusk Golem z nedávných interview vypíchl to nejdůležitější a sdílel v angličtině na svém Twitteru.

Zajímavé rozhodně je, že na rozšíření pracuje úplně nový tým, většina vývojářů základní hry se na projektu nepodílí, pravděpodobně už pomáhají s remakem čtvrtého dílu. Ve vedení je Kento Kinošita, který už byl lead planner pro RPG Dragon's Dogma a director rozšíření Dark Arisen. K vývoji Village se připojil až na konci a má tedy do hry přinést zase něco nového. Kinošita má rád gotický horor a temné fantasy, což chtěl do DLC přenést.

Jak už víme, děj se odehrává 16 let po událostech Village a zahrajeme si za Ethanovu dceru Rose. V rozhovoru s vývojáři padlo, že v dětství nepřišla jenom o otce, ale také matku, které Rose "sebral" Chris Redfield a jeho Hound Wolf Squad, jež se postarala o její výchovu. Z dcery hlavního protagonisty Village sice vyrostla normální holka, která řeší běžné problémy, ale kromě toho se musí vypořádávat se svými nadpřirozenými schopnostmi, s nimiž se jednoho dne rozhodně nadobro skoncovat.

V entitě známé jako Megamycete se Rose podívá do lokací z původní hry, které však vypadají jinak, než jak si je pamatujeme. DLC se navíc neodehrává pouze v hradě, který jsme mohli vidět v ukázkách, ale čekají na náš i další místa. Rozšíření má tímto být v podstatě rozděleno do kapitol. Hlavním záporákem má být každopádně skutečně "Duke". Uvozovky tady nepíšu náhodou, protože to není ten samý Duke, kterého známe z Village. Jde o jinou "verzi", která vznikla z látky zvané mold.

Nakonec se sluší podotknout, že Shadows of Rose není jediné příběhové DLC pro Village, na němž Capcom pracoval. V přípravě podle rozhovoru mělo být také rozšíření, kde by hrál hlavní roli Chris Redfield, který by cítil tlak a vinu a postupně šílel. Shadows of Rose však nakonec vývojáře zaujalo natolik, že mu věnovali větší péči a DLC s Chrisem museli zrušit.

Resident Evil Village: Winter's Expansion vyjde 28. října na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S. 2. prosince dorazí v cloudové verzi pro Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama