Říjnové ohlédnutí šéfredaktora
Speciály Novinka Říjnové ohlédnutí šéfredaktora

Říjnové ohlédnutí šéfredaktora

Martin Zavřel

Martin Zavřel

23

Krátký pohled na uplynulý měsíc na Zingu.

Reklama

Když jsem se na konci léta představoval, psal jsem, že nejdůležitější pro vztah redakce Zingu se čtenáři je dobrá komunikace. Snažíme se o to v diskuzích pod články, na emailech i Facebooku - a také v tomto článku, který by měl být stručným ohlédnutím za uplynulým měsícem z našeho pohledu (a doufáme, že se v diskuzi pod článkem podělite o pohled váš).

Troufám si říct, že říjen byl z letošních předvánočních měsíců tím nejnáročnějším (částečně díky laskavosti Sony, která nám nadělila jejich největší listopadový titul o měsíc dříve). Kromě přetlaku velkých nebo zajímavých her se navíc vynořilo několik velkých zpráv/oznámení a také nějaká ta kontroverze, která nás donutila změnit plány na recenzování souvisejícího titulu (Breakpoint). Výsledkem toho bylo, že jsme některé recenze měli později, než nám samotným bylo příjemné. Ale na druhou stranu recenzi na nejočekávanější hru měsíce (dle vašeho hlasování) jsme přinesli jako první český herní magazín (vím pouze o "částečné" recenzi singleplayeru, která šla před námi - ale pokud mi něco uniklo, budu rád, když mne opravíte).

Kromě velkých titulů jako GRID, Outer Worlds, Concrete Genie, MediEvil nebo Breakpoint se nám povedlo přinést i recenze na poněkud nenápadnější tituly, ať už šlo o "italský Resident Evil", "polský Resident Evil", Trine 4, japonské guilty pleasure nebo dvě nové hry podle Lovecrafta. Svoje místo si našla také recenze na unikátní záležitost Ring Fit Adventure od Nintenda, které očividně nepřestalo bavit dodávat ke svým hrám navíc ještě hračky či skutečné sportovní náčiní.

Samozřejmě jsme do vás ládovali kromě recenzí také tradiční porci novinek, z nichž takové oznámení PC verze RDR2 nebo nové detaily o PS5 zabodovaly opravdu vysoko. Zaregistrovali jsme také vaše podněty na téma, jaké novinky vám chybí (WoW) a kterých vám naopak připadá snad až moc (weeb). Novinky jsou hodně nevypočitatelná, organická věc, ale snažíme se zlepšovat organizaci i dělbu naší práce na nich a jsme rozhodně vděční za každý podnět.

Výtahy těch nejlepších novinek vám také pravidelně servírujeme každé nedělní poledne ve snadno stravitelné video podobě, zde na webu, ale také na našem Youtube, kde jste tento měsíc mohli najít třeba i videoreportáž z pražského herního veletrhu For Games nebo naše dovádění v novém raidu v Destiny.

Ze speciálů jsem tento měsíc obzvláště pyšný na poctivý, vyloženě od srdce napsaný pohled na rok hráče Fallout 76 od Jakuba, který sklidil mnoho pozitivních ohlasů nejen přímo na samotném webu. Kromě toho pro vás ale Ondra velmi poctivě připravil říjnové herní menu (zítra se můžete těšit na to listopadové, také od něj). Jeden ze dvou nových autorů nám napsal povídání o kartách NVIDIA a já jsem se vám vypovídal ze svých pocitů ohledně veletrhu For Games v textové reportáži, plus nabídl možnost posílat konkrétní dotazy na Dead Stranding.

Také jsme pro vás měli téměř každý týden novou soutěž, pokaždé o aktuální tituly pro PC i konzole - Surge 2, Concrete Genie, GRID a dnes se ještě dočkáte spuštění soutěže o Farming Simulator včetně stylového dárku navíc.

Kromě článků a videí bych ale moc rád upozornil také na práci našich programátorů, kteří se poslední dva měsíce nezastavili a trpělivě kousek po kousku vylepšují Zing pro redaktory i čtenáře. Tím největším zázrakem, který nám v uplynulých týdnech nadělili, bylo skoro trojnásobné (!!!) zrychlení načítání homepage a většiny stránek, ale urputně pracují i na dalších zásadních věcech, jako jsou problémy s přihlášením (nově si vás Zing nyní pamatuje přihlášené až dva týdny a nechce po vás znovu přihlášení vyplňovat). Ve volném čase k tomu ve spolupráci s našim grafikem přisypávají drobnosti jako jsou nové ikony nebo smajlíky.

Jak jsem ale od začátku sliboval, ty největší novinky můžete očekávat po skončení předvánoční sezóny, obzvláště pak po novém roce.

Každopádně Zingu tento měsíc pěkně stoupla čtenost oproti tomu předchozímu (a tomu zase oproti srpnu), za což bych vám, našim čtenářům, chtěl jménem celého redakčního týmu moc poděkovat. Stejně jako za to, že se nadále chováte tak hezky v diskuzích pod články (čest smazaným výjimkám). Musím říct, že je velká radost tady s vámi být a věřím, že nejsem sám, koho to na Zingu baví čím dál víc. Děkuji a těším se na listopad s vámi!

Říjnové ohlédnutí šéfredaktora
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama