Roční ohlédnutí šéfredaktora
Speciály Novinka Roční ohlédnutí šéfredaktora

Roční ohlédnutí šéfredaktora

Martin Zavřel

Martin Zavřel

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Uteklo to jako voda.

Reklama

Nejprve jsem tenhle článek jsem začal psát "tradičním" stylem, s nadpisem "Srpnové ohlédnutí...".

Ale po chvíli psaní mi došlo, že se jedná již o dvanáctý takový článek, který pro Zing píšu:

Ano, je to tak, jsem tady s vámi již rok.

Za ten rok se redakční tým rozrostl na 17 členů.

Měsíční návštěvnost webu stoupla více než dvojnásobně.

Sledovanost našeho Youtube kanálu stoupla téměř desetinásobně.

A já jsem nasbíral plno nezapomenutelných zážitků i cenných zkušeností, jejichž zdrojem jste kromě členů redakce (a samozřejmě všech těch našich milovaných her) byli především vy, čtenáři Zingu, kteří tvoříte tento magazín víc, než si (někdy) možná myslíte.

Narážím tím kromě jiného na to, že obsah článků velmi specificky vybíráme podle vašeho zájmu a čtenosti jednotlivých témat, což je nepochybně jeden z důvodů, proč máme dle nedávného průzkumu až neuvěřitelně zdravý poměr počítačové a konzolové komunity (49,1% na 50,9%).

Roční ohlédnutí šéfredaktora

Jak vám za ten váš zájem a přízeň dostatečně poděkovat?

Slova nestačí.

Přijměte tedy poděkování v podobě příslibu, že se budu všemožně snažit, aby můj druhý rok s vámi byl alespoň tak kvalitní, jako ten první.

Ve skutečnosti je ale dobrá šance, že se ty dosavadní zkušenosti podaří zúročit tak, aby byl ještě lepší.

Pomalejší prázdniny

A jaký tedy byl ten srpen na Zingu?

Ačkoliv jsme se letošní prázdniny mohli radovat z poněkud štědřejší nadílky her, než tomu obvykle v létě bývá, bylo poznat, že po opatrném oťukávání turistických omezení během července mnoho z vás v srpnu sebralo odvahu a zmizelo od monitorů do přírody a na dovolenou. Ostatně v redakci jsme to měli úplně stejně.

Přesto jste si ale na nás našli čas, když šlo o větší tituly, například v případě recenzí her Horizon: Zero Dawn, Fall Guys, Microsoft Flight Simulator nebo preview vysoce očekávané definitivní edice Mafie.

Roční ohlédnutí šéfredaktora

Začátek předvánoční sezóny

Ačkoliv jsem se s tím nechtěl smířit při naší diskuzi v 10. podcastu, postupně se mi to rozleželo v hlavě a začal jsem se připravovat na poměrně reálnou možnost, že se jedné nebo obou nových konzolí letos nedočkáme vůbec. Ani ne proto, že by se až tak nestíhala jejich výroba nebo distribuce, jako spíš kvůli zvedající se vlně poměrně vlivných hlasů, že světová situace prostě není pro jejich start vhodná.

Snad se ale ukáže, že jsou tyto obavy zbytečné. Sony a Microsoft pořád mají ještě několik zářijových týdnů na to, aby uspořádali svoji vlastní show a přesný termín (Xbox prozatím uvádí alespoň měsíc - listopad) i ceny konečně odhalili, společně se spuštěním objednávek. Jak jsme si říkali v podcastu, trh potřebuje alespoň dva měsíce na to, aby celý proces příchodu nových konzolí úspěšně realizoval.

Roční ohlédnutí šéfredaktora

Nicméně i bez ohledu na nové konzole již sezóna začíná a co všechno se na nás řítí v její první vlně, to si podrobně rozebereme zítra ráno v našem tradičním článku s přehledem her, plánovaných na září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama