Rozšíření série Dragon Quest
Dragon Quest X Novinka Rozšíření série Dragon Quest

Rozšíření série Dragon Quest

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Nintendo 3DS 3DS Apple iOS Android Android

Čeká nás dospělejší RPG, ale také nové spin-offy a mobilní hry.

Reklama

Square Enix během posledního live streamu Dragon Quest 35th Anniversary Special (kompletní záznam najdete na konci článku) oficiálně oznámil několik zajímavých zpráv, týkajících se série Dragon Quest. Pojďme se na ně popořadě podívat.

Dragon Quest XII: The Flames of Fate

Prvním titul je Dragon Quest XII: The Flames of Fate, u kterého ještě Squre Enix neoznámil platformy a datum vydání, ale rovnou uvedl, že se plánuje společné celosvětové vydání této hry.

Podle herního designéra série Dragon Quest Judži Horiiho, bude Dragon Quest XII: The Flames of Fate náležitě temný a donutí hráče přijímat různá, i nepříjemná, rozhodnutí. Ta pak budou dále definovat způsob života postav. Rovněž budou přepracovány tradiční příkazové bitvy, ale fanoušci prý nebudou zklamáni.

Dragon Quest XII: The Flames of Fate poběží na Unreal Enginu 5 a režíruje jej Takeši Uchikawa. Square Enix v současné době najímá další zaměstnance, kteří budou na hře pracovat. Podle Horiiho je "příběh kompletní a je třeba jej pouze do hry implementovat", ale jedná se o velkou hru, takže její dokončení ještě nějaký čas zabere.

Dragon Quest Treasures

Producent série Taiči Inuzuka pak potvrdil, že se pracujeme na zcela novém spin-offu série Dragon Quest s názvem Dragon Quest Treasures. Hlavní roli v něm hrají Erik a Mia z Dragon Questu XI: Echoes of an Elusive Age, ale v tuto chvíli o hře ještě moc nevíme, jen že se zaměří na dětství Erika a Mie a na hledání pokladů.

Prý půjde o RPG, ale vůbec nepůjde o tradiční typ RPG. Nic víc zatím nevíme, dokonce ani datum vydání nebo platformy, na kterých bude možné Treasure hrát. Tvůrci ale úzce spolupracují s herním designérem Jujim Horiim a chtějí stihnout společné celosvětové vydání.

Dragon Quest III HD-2D Remake

Square Enix spolupracuje s vývojáři z AMATA K.K. & Team Asano na remaku třetího Dragon Questu. Dragon Quest III HD-2D Remake by měl vyjít na "nějaké" konzole, ale opět neznáme ani datum vydání, jen že vyjde opět celosvětově.

Producentem je Masaaki Hajasaki, který doposud pracoval na hrách jako jsou Octopath Traveler anebo Various Daylife. HD-2D styl, který je na remake použit, kombinuje pixel-art s 3D efekty a vytváří pocit hloubky a kvalitní atmosféry.

Dragon Quest X Offline

Dalším oznámeným titulem série byl Dragon Quest X Offline, u kterého opět neznáme cílové platformy, jen že vyjde v příštím roce pouze v Japonsku.

Podle slov producenta Takumiho Širaišiho se snaží tvůrci vytvořit snadno ovladatelnou hru, hratelnou samostatně bez nutnosti připojení k internetu a bez nutnosti vlastnění Dragon Questu X.

Nabídne také odlišný styl, než původní online titul. Tyto "super-deformované pixelové vizuální prvky" mají vytvořit nostalgický i okouzlující grafický styl.

Dragon Quest X

V souvislosti s předchozím oznámením, informoval Square Enix o šesté expanzi pro Dragon Quest X. Ponese označení Dubbed Dragon Quest X: Tensei no Eiyuu-tachi Online a bude v Japonsku uvolněna někdy koncem roku.

Dragon Quest X Online je nyní k dispozici pouze v Japonsku pro PlayStation 4, Switch, PC, Wii U, 3DS a pro internetové prohlížeče.

Dragon Quest Keshi Keshi

Studio NHN PlayArt pak pro Square Enix připravuje speciální logickou hru Dragon Quest Keshi Keshi, určenou pro iOS a Android.

Vyjde v Japonsku ještě v letošním roce, ale plánováno je také vydání na západě.

Infinity Strash – Dragon Quest: The Adventure of Dai

Na konec tady máme čtyři nové screenshoty ze hry Infinity Strash - Dragon Quest: The Adventure of Dai.

Producent Ičimura k nim dodal, že moli fanouškům "ukázat několik screenshotů a že usilovně pracují na vývoji, abychom z této hry udělali vysoce kvalitní zážitek". Aktuálně se prý pracuje na každém detailu a nové informace budou uveřejně již brzy.

Dragon Quest 35th Anniversary Special

Zdroj: Square Enix, Twitter a YouTube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama