Novinka Sherlock Holmes: Chapter One – nové záběry a datum vydání

Sherlock Holmes: Chapter One – nové záběry a datum vydání

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nedávný únik se potvrdil.

Reklama

Ve středu jsme vás informovali o tom, že uniklo datum vydání chystané hry Sherlock Holmes: Chapter One od ukrajinského studia Frogwares. Zdrojem byl nechvalně proslulý Microsoft Store a jak se včera ukázalo, opět nelhal.

Vývojáři totiž oznámili, že hra skutečně vyjde 16. listopadu letošního roku, alespoň tedy na PC a next-gen konzole. Majitelé minulé generace konzolí se sice dočkají také, ale až o pár týdnů později, zatím neznáme přesné datum. Na všech platformách už každopádně byly spuštěny předobjednávky.

Předobjednat si můžete standardní edici za 45 €, čímž kromě základní hry získáte také díl Crimes & Punishments z roku 2014, jeden případ navíc a pár kosmetických bonusů.

Sherlock Holmes: Chapter One – nové záběry a datum vydání

K dispozici je také Deluxe edice za 60 €, jež kromě už zmiňovaných bonusů obsahuje i Season Pass. Tím si zajistíte přístup k dalším případům, které budou do hry přidávány po vydání. Podrobnosti najdete na oficiálních stránkách.

Sherlock Holmes: Chapter One – nové záběry a datum vydání

To ale není všechno. Frogwares totiž k příležitosti oznámení data vydání zveřejnili ještě trailer a hlavně gameplay deep dive, ve kterém jsme mohli sledovat 7 minut záběrů přímo ze hry.

Ukázka začíná samotným příjezdem mladého Sherlocka Holmese na jeho rodný ostrov Cordona, kde se vrátil, aby navštívil hrob své matky. Noc musí přečkat v hotelu a vypadá to, že už tam nás čeká několik záhad. Úkoly nám kromě běžných občanů může zadávat i Sherlockův parťák Jonathan (Jon). Vývojáři navíc připomínají, že pokud budeme zabíjet zločince místo toho, abychom je zatkli, nebo budeme ignorovat žádosti Jona, může to náš vztah s ním výrazně poškodit.

Nejdůležitější součástí celé hry je ale samozřejmě samotné řešení případů, které se skládá z vyslýchání svědků i podězřelých, sbíráním a prozkoumáváním důkazů a nakonec spojování jednotlivých dedukcí v myšlenkovém paláci. Stejně jako v předchozích hrách můžeme dojít k několika závěrům a není vůbec vyloučeno, že obviníme nevinnou osobu. Hra klasicky pokračuje dál, ať už se rozhodneme jakkoli. Na rozdíl od předchozích dílů se ale budeme pohybovat v otevřeném světě, přičemž základnou nám bude rodinné sídlo Sherlocka Holmese, jež bude také důležité pro celý příběh.

Poté ještě vývojáři představili soubojový systém, který prý vytvořili na základě zpětné vazby ohledně combatu v jejich předchozí hře – The Sinking City. V Sherlockovi jsou souboje spíš logické hádanky než jen náhodné střílení, což působí poměrně zajímavě. Ale pokud by vám v primárně detektivní hře přestřelky nevyhovovaly, můžete si je úplně vypnout, případně nastavit jejich obtížnost (což se týká také vyšetřování).

Nakonec jenom dodám informaci, na kterou jste nás upozornili v komentářích pod předchozím článkem, a to že Sherlock Holmes: Chapter One bude obsahovat české titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama