Sigil je duchovní pokračování a zároveň mod Ultimate Doomu od Johna Romera
Novinka Sigil je duchovní pokračování a zároveň mod Ultimate Doomu od Johna Romera

Sigil je duchovní pokračování a zároveň mod Ultimate Doomu od Johna Romera

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC

Bezplatný megawad vyjde v únoru a nabídne 9 úrovní pro singleplayer a deathmatch.

Reklama

Doom dnes slaví úchvatné 25. narozeniny a při té příležitosti jsme se dočkali odhalení nového projektu jednoho ze zakladatelů studia id Software a otců série, Johna Romera. Ten spolu s manželkou Brendou Romero připravuje Sigil, bezplatný megawad pro původní Doom z roku 1993, později distribuovaný převážně pod označením Ultimate Doom. Půjde tedy vlastně o mod, který nabídne devět úrovní pro singleplayer a deathmatch. Celkově se jedná o duchovního, byť neoficiálního nástupce čtvrté epizody hry, na níž přímo navazuje.

Datum vydání je stanoveno na polovinu února 2019, přičemž pro hraní Sigilu bude samozřejmě vyžadováno vlastnictví původního Doomu/Ultimate Doomu ve verzi pro PC. A aby bylo jasno, jedná se čistě o Romerův projekt, potažmo projekt jeho společnosti Romero Games. id Software, Bethesda ani ZeniMax, tedy současný držitel práv na značku Doom, nemá se Sigilem nic společného.

Jestli vás tahle novinka opravdu zaujala a chcete do Romerova dalšího titulu investovat, podívejte se na oficiální web. Zde najdete přehled a obsah dvou speciálních edic, vznikajících ve spolupráci s Limited Run Games. Jen pozor, tuto sběratelskou srandu lze objednat jen od 10. do 24. prosince 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama