Slavíme druhé narozeniny
Speciály Článek Slavíme druhé narozeniny

Slavíme druhé narozeniny

Redakce

Redakce

75

Druhý rok je za námi. Pojďme se společně podívat, co jsme Vám nabídli.

Reklama

Včera to byly přesně dva roky od spuštění internetového magazínu Zing.cz, který vznikl za podpory herního obchodu Xzone.cz a taktéž ve spolupráci s pořadem Indian TV. Ten se za poslední rok ještě více připojil k Zingu, zejména pak sjednocením domény a designu.

Od samotného spuštění jsme se chtěli zaměřit na Vás, na věrnou komunitu, jež každý den diskutuje v komentářích a na fóru, přináší nové nápady na vylepšení a také kritizuje. Bez kritiky by to nebylo ono, nevěděli bychom, co máme zlepšovat a na co si dávat pozor.

Minulý rok jste se dozvěděli, jak vlastně magazín vznikl, což letos přeskočíme a zrekapitulujeme si vše podstatné co se ohledně Zingu za minulý rok událo významného.

Zing značí vervu, nadšení, elán a odhodlání, se kterým ke hrám i magazínu samotnému přistupujeme. Hry nás prostě baví, dobře se orientujeme na herní scéně, pilně sledujeme vše, co se kde šustne a rádi bychom se o naše poznatky podělili i s Vámi čtenáři.

Fanstránky

Nejzajímavější událostí uplynulých dvanácti měsíců bylo jistě spuštění fanouškovských stránek očekávaných her. Tuhle myšlenku jsme začali realizovat počátkem aktuálního kalendářního roku a stále na ni pracujeme a vylepšujeme ji. Fantránky vznikají z důvodu, abychom Vám na jednom místě poskytli informace o vašich oblíbených hrách. Jistě s námi budete souhlasit, že všeobecný magazín o hrách nemůže konkurovat zapáleným fanouškům dané hry, potažmo série. Oddaný fanoušek totiž sleduje každé špitnutí o hře, což je velmi důležité.

Právě kvůli tomu vám nabízíme fanstránky o očekávaných hrách, například o Assassin’s Creed, Grand Theft Auto V, Crysis 3, Hitman: Absolution, Medal of Honor: Warfighter, Metro: Last Light, Dishonored či Need for Speed: Most Wanted.

Tím samozřejmě výčet nekončí, v současné době připravujeme další fanstránky. Pokud máte zájem stát se redaktorem, není nic jednoduššího než se ozvat šéfredaktorovi Michalovi Burianovi – kontakty na jeho profilu.

Soutěže

Pokud navštěvujete Zing od léta 2010, jistě si vzpomenete, že Vám neustále přinášíme soutěže, v nichž můžete vyhrát nejnovější pecky. V této tradici jsme pokračovali i v tomto roce, kdy jsme Vám nabídli velkou narozeninovou soutěž, kde jsme rozdali neuvěřitelných 60 cen. To ale nebylo pochopitelně vše, v průběhu 12 měsíců jste mohli soutěžit například o sběratelskou edici Might & Magic Heroes VI. Dále o Battlefield 3, Assassin’s Creed: Revelations, Saints Row: The Third, Diablo 3 a v neposlední řadě také o Ghost Recon: Future Soldier.

Můžeme Vám prozradit, že v následujícím roce to nebude jiné, opět Vám nabídneme soutěže o chystané pecky a již brzy potěšíme fanoušky Far Cry 3 netradičním dárkem, který se nám podařilo získat.

Darovali jsme živou a zdravou kozu pro chudé lidi

Vylepšení

Náš programátorský tým se činil i tentokrát, připravili jsme pro Vás mj. funkci, která automaticky sleduje, ke které novince, článku, videu atd. jste napsali svůj komentář a začne hlídat nové komentáře v tématu, který vás zajímá. Upozornění na nové komentáře pak signalizuje v pravém horním rohu webu.

Sčítání Zingu 2011-2012

Je na čase podívat se na Zing v číslech. Jak vyrostl, kolik lidí ho navštěvuje, kolik jste napsali komentářů či kolik jsme vám nabídli článků, novinek nebo her v katalogu.

Celkový počet registrovaných uživatelů: 11361 (do 23.6. 2011; 6377)

Počet zobrazení: 23 035 821

Počet návštěv: 6 025 925

Počet unikátních návštěv: 1 667 159

Průměrná doba jedné návštěvy na Zingu: 00:06:09

Celkový počet uživatelských komentářů: 146513 (do 23.6. 2011; 62938)

Celkový počet her v katalogu Zingu: 1915 (do 23.6. 2011; 1472)

Celkový počet novinek na Zingu: 12304 (do 23.6. 2011; 5716)

Celkový počet recenzí na Zingu: 281 (do 23.6. 2011; 120)

Celkový počet preview na Zingu: 261 (do 23.6. 2011; 162)

Celkový počet speciálů na Zingu: 298 (do 23.6. 2011; 147)

Slovo šéfredaktora

Zing se za posledních dvanáct měsíců neuvěřitelně rozrostl. To vede nejen k lepší náladě v redakci, ale také máme mnohem větší chuť psát každý den novinky, připravovat články, domlouvat dárky do soutěží a mnoho dalšího. Za tento rok jsme se toho hodně naučili a jistě to využijeme k ještě lepšímu výkonu. Jménem svým i kolegů z redakce a obchodu Xzone.cz Vám, návštěvníkům, děkuji za oddanost, rady, náměty na vylepšení a také za kritiku. Bez Vás by Zing nebyl takový jaký je.

Michal "Miky" Burian šéfredaktor Zing.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama