Solitaire ve Windows 10 po vás požaduje peníze za zrušení reklam
Novinka Solitaire ve Windows 10 po vás požaduje peníze za zrušení reklam

Solitaire ve Windows 10 po vás požaduje peníze za zrušení reklam

Jan Kalný

Jan Kalný

72

Pokud chcete hrát Solitaire zabudovaný ve Windowsech bez žádných rušivých elementů, tak otevřte peněženky.

Reklama

Když vás z ničeho nic přepadne pocit nostalgie nebo nutnosti hrát něco jednoduchého, někteří se kouknou směrem na hry zabudované ve Windowsech. A jednou takovou je Microsoft Solitaire Collection. Klasická karetní hra, kterou má každý rád. V předchozích verzích operačního systému Windows se tato hra často objevovala (ačkoli ne vždy) a když jí tam máme i tentokrát, asi je čas na trochu změn.

Hra je samozřejmě zdarma a nabízí několik typů her Solitaire, achievementy, statistiky, žebříčky a další zajímavosti. Jenže také nabízí zdrcující a otravné reklamy. Nejsou to ale nějaké malé bannery nebo okna, kterých si ani nevšimnete nebo je můžete křížkem odstranit. Jde o velké reklamy přes celé okno, které nejdou přeskočit a běží klidně 15 až 30 vteřin.

Prvních pár asi přežijete, ale až vás začnou opravdu štvát, můžete se jich zbavit. Za malý příplatek. Ale ne jednorázový. Máte možnost buď vysolit dolar a půl (37Kč) měsíčně, nebo 10 dolarů (246Kč) ročně. Není to sice něco, z čeho by měla vaše peněženka kňučet, ale rozhodně to taky není nic, do čeho byste se vrhali hlava nehlava. Pokud si předplatné pořídíte, nejen, že můžete reklamám zamávat, ale dostanete také více mincí za plnění denních výzev.

Rozhodně to nevrhá dobré světlo na celou situaci s Windows 10, který včera vyšel a který si můžete zdarma upgradovat z Windows 7 nebo Windows 8. Na druhou stranu toho nabízí hra docela dost na takovou „obyčejnou blbůstku”. Asi záleží na úhlu pohledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama