Novinka Soubojový systém ve hře Sherlock Holmes Chapter One

Soubojový systém ve hře Sherlock Holmes Chapter One

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Mladý detektiv se střelných zbraní nebojí, jeho cílem ale nebude nepřátele zabít.

Reklama

Studio Frogwares pomalu dokončuje nejnovější díl ze série Sherlock Holmes s podtitulem Chapter One, jehož vydání se pomalu blíží. Samotné datum bylo oznámeno teprve nedávno, ale už včera jsme se dočkali další ukázky, která se tentokrát zaměřila na souboj.

Autoři nás hned na začátku uklidňují, boj s nepřáteli není až tak častý a primární složkou celé hry je stále vyšetřování. Přesto se dostaneme do několika potyček, ve kterých na nás většinou bude čekat hned několik nepřátel, s nimiž se musíme vypořádat. Sherlock ovšem preferuje cíle pouze zneškodnit a ne rovnou zabít, ačkoli vývojáři vám v tomto nechávají volnou ruku. Musíte ale počítat s tím, že pokud budete zabíjet příliš mnoho lidí, nebude se to líbit Sherlockovu věrnému příteli Jonathanovi.

Zneškodnění nepřátel dosáhneme pouze při útoku z blízka, přičemž náš cíl musí být v tu chvíli omráčený. Toho docílíme střelením slabého místa, které však může být něčím zakryto. Kromě toho můžeme využívat také prostředí, v němž se občas naskytne příležitost nepřátele omráčit. Naprosto klíčový zde bude pohyb, sice se můžete schovávat za krytí, vývojáři ale tvrdí, že po vás nepřátele rychle půjdou, je tedy důležité být neustále v pohybu a správně načasovat úhybné manévry.

Pokud by vám souboje přišly příliš lehké či naopak až moc náročné, není problém si jejich obtížnost upravit v menu. Vývojáři navíc mysleli i na hráče, kteří si chtějí užít pouze adventurní část, a nabízí možnost souboje zcela vypnout. Pokud byste si naopak chtěli zabojovat víc, ve hře najdete tzv. doupata banditů. Pokud se vám podaří zdejší nepřátele zlikvidovat, dostanete peněžitou odměnu, za kterou si můžete koupit nový oblek nebo nový nábytek do rodinného sídla Holmesů.

Sherlock Holmes Chapter One vychází 16. listopadu na PC, PlayStation 5 a Xbox Series. Verze pro minulou generaci konzolí dorazí někdy později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama