Novinka Souhrn z RE Showcase – trailer, demo, Mercenaries a RE4 ve VR

Souhrn z RE Showcase – trailer, demo, Mercenaries a RE4 ve VR

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Capcom si pro nás přichystal spoustu překvapení.

Reklama

Dubnová Resident Evil Showcase je za námi a Capcom si pro nás přichystal obrovskou nálož informací.

Asi všichni čekali na druhé demo, které vyjde na všechny platformy. Ale je to trochu složitější, než bychom si asi přáli. V demu budeme moct strávit celkem 60 minut a můžeme v něm prozkoumat vesnici i hrad, ale dostupné bude pouze po omezenou dobu. Na všech platformách se objeví 2. května ve 2:00 a přístupné bude do 3. května 2:00.

Nicméně konzole od Sony opět dostanou určitou časovou exkluzivitu. Pro PlayStation 4 a 5 bude demo rozdělené na dvě části. 30minutové demo z vesnice nás čeká už v neděli 18. dubna v 19:00, přičemž si ho budete moct zahrát pouze do následujícího dne 3:00 ráno. Další 30 minutové demo se pak bude týkat hradu a bude dostupné o týden později, tedy od 25. dubna 19:00 do 26. dubna 3:00. Pre-load pro konzole od Sony začal už nyní.

Kromě dema jsme se dočkali také nového traileru, který ukazuje opravdu spoustu nových lokací. Nejlepší asi bude, když jej zhlédnete sami. Dozvídáme se z něj nové informace o příběhu a také o roli Chrise Redfielda v této hře, která rozhodně kladná nebude.

Pak ale přišlo velké překvapení. Capcom totiž oznámil, že v Resident Evil Village se vrátí legendární mód The Mercenaries. Arkádový režim, který se stal u hráčů velmi oblíbeným. V RE8 navíc oproti předchozím verzím tohoto módu přibudou schopnosti a také možnost kupovat si předměty u obchodníka. Režim bude dostupný zcela zdarma všem majitelům základní hry.

Mohli jsme vidět také krátký teaser, prostřednictvím kterého jsme se dozvěděli, že Resident Evil míří do hry Dead by Daylight. Více informací se máme dozvědět 25. května na speciálním vysílání, které má být věnované 5. výročí této hry. Samotné DLC má vyjít někdy v červnu.

Následoval nový trailer na CGI seriál Resident Evil Infinite Darkness, který vzniká pro Netflix. Dozvěděli jsme se, že se v něm ukáže hned několik známých postav, kromě Leona a Claire třeba také samotný prezident Spojených států, otec Ashley z RE4. Vydání je pak stanoveno na červenec letošního roku.

A když už je řeč o Resident Evilu 4, je tu poslední překvapení, které si pro nás Capcom přichystal. Skutečně se totiž potvrdily dřívější úniky a tento díl míří na VR, ovšem exkluzivně pro headset Oculus Quest 2. Více informací se dozvíme na Oculus Gaming Showcase, která proběhne 21. dubna.

Po samotné RE showcase se objevily také informace o tom, jaký framerate a rozlišení nabídnou různé platformy. Dozvěděli jsme se tak, že na PlayStationu 5 a Xboxu Series X hra poběží ve 4K v 60 fps anebo ve stejném rozlišení s ray tracingem, ale budete si muset vystačit se 45 fps. Xbox Series S je schopný buď rozlišení 1440p ve 45 fps nebo s ray tracingem na 30 fps. Xbox One X a PlayStation 4 Pro nabídnou buď 4K ve 30 fps nebo Full HD v 60 fps. Majitelé úplně původních konzolí minulé generace se budou muset smířit s rozlišením 900p a 30 fps. Na Stadii se pak můžete těšit na Full HD a 60 fps nebo upscalované 4K opět v 60 snímcích za sekundu.

Souhrn z RE Showcase – trailer, demo, Mercenaries a RE4 ve VR

Resident Evil Village vychází 7. května. Míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series.

Hru si můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama