Sourhn recenzí hry Atelier Sophie 2
Novinka Sourhn recenzí hry Atelier Sophie 2

Sourhn recenzí hry Atelier Sophie 2

Martin Pritula

Martin Pritula

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

Jaké známky si pokračování slavného JRPG odnáší od zahraničních recenzentů?

Reklama

Již zítra vychází pokračování slavné JRPG série, kterým je Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream. I proto vám jako obvykle přinášíme souhrn zahraničních verdiktů, na který se můžete podívat níže.

Sourhn recenzí hry Atelier Sophie 2

Digitally Downloaded

Původní Atelier se příjemně hraje a pokračování se hraje ještě příjemněji. V době, kdy vychází tolik tuctových a komplexních her, je příjemné zahrát si něco lehkého, veselého a dobromyslného. Nevím, jestli vydání bezprostředně po Elden Ring a Horizon Forbidden West a těsně před Triangle Strategy hraje ve prospěch Sophie, ale pokud se těmto srovnáním ubráníte, spatříte jeden z nejrafinovanějších a nejkrásnějších příspěvků do této dlouholeté a naprosto skvělé JRPG stálice.

100 %

Attack of the Fanboy

Atelier Sophie 2: The Alchemist Of The Mysterious Dream dokazuje, že i když je ve svém přehlceném žánru outsiderem, dokáže vystoupit ze svého stínu a ukázat, že jde o jedinečný zážitek.

90 %

God is a Geek

Atelier Sophie 2 je vrcholem této fantastické série. Sbírání a zpracování materiálů ještě nikdy nebylo tak poutavé.

90 %

Games

Atelier Sophie 2 kombinuje klasickou hratelnost s dynamickým bojovým systémem, který je na tuto herní sérii velmi dobrý. Fanoušci žánru by tedy nad pořízením Sophie 2 neměli dlouho váhat.

84 %

IGN Italia

Vývojáři z Koei Tecmo se vracejí do tajemného světa Atelieru, kde se v novém dobrodružství představí Sophie a Plachta. Tato další kapitola se vrací k mechanikám staré trilogie, napravuje minulé problémy a přináší několik nových a zajímavých nápadů do již fungujícího vzorce. Vizuální zpracování je lepší než kdy předtím a nové obsazení, i když stereotypně napsané, poskytuje docela slušný a pohodový zážitek bez jakýchkoli kompromisů. Takhle by měla vypadat mysteriózní trilogie.

80 %

Push Square

Atelier Sophie 2 výrazně vylepšuje vše z původní hry. Má mnohem zajímavější příběh, spoustu procítěných interakcí mezi postavami a spoustu různých vedlejších aktivit, které vás zabaví. Stát se mistrem alchymistou a prozkoumávat tento pulzující svět snů je fantastický způsob, jak oslavit 25. výročí titulů Atelier.

80 %

GameSkinny

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream je ve srovnání se svým předchůdcem výrazně lepší. Vypůjčení průzkumných prvků z předchozích dílů Atelieru při zachování tradičního tahového soubojového systému je skvělým způsobem, jak vyniknout v rámci vlastní série. Navíc mají souboje větší hloubku než kdykoli předtím. Nové dobrodružství Sophie Neuenmullerové stojí za to jak pro veterány, tak pro nováčky.

80 %

Everyeye

Kdyby hra Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream vyšla ještě před zuřivou revolucí, kterou rozpoutaly dva díly Atelieru Ryza, pravděpodobně by se některé její nedostatky zdály být v porovnání s jejími přednostmi zanedbatelné. Z nějakého nevysvětlitelného důvodu se vývojáři ve skutečnosti raději vzdali všech vylepšení vymyšlených v posledních letech, aby znovu navrhli zastaralé mechaniky, které nakonec zastínily ty nejdůležitější inovace titulu, jako jsou Double Actions nebo odstranění přechodů mezi bojem a průzkumem. Atelier Sophie 2 zkrátka potvrzuje, že je produktem určeným téměř výhradně pro dlouholeté fanoušky.

75 %

SpazioGames

Atelier Sophie 2 je hra vytvořená s ohledem na dlouholeté fanoušky série, ale nezapomněla se ponaučit z posledních dílů, přičemž stále projevuje vůli inovovat svou hratelnost.

75 %

PlayStation Universe

Atelier Sophie 2 dělá spoustu věcí dobře a udržuje si relativně dobré tempo. Zároveň si ale ponechává spoustu příležitostí ke zlepšení, protože některé problémy z předchozích dílů jsou stále přítomny.

70 %

Hra vychází 25.2.2022 na PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Předobjednat si ji můžete v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama