Střípky z Tokyo Game Show 2021
Tales of Arise Novinka Střípky z Tokyo Game Show 2021

Střípky z Tokyo Game Show 2021

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nový Atelier, nové trailery, gameplaye a vydání.

Reklama

Jak jste jistě zaznamenali, proběhla v uplynulých dnech herní akce Tokyo Game Show 2021 Online. Většinu podstatných zpráv jsme vám již odprezentovali během sobotního přehledu novinek, ale několik zajímavých informací bylo samozřejmě vypuštěno později. Jakoby prostě herní vývojáři a vydavatelé nepočítali s naším pravidelným článkem. Samozřejmě jsme nemohli dovolit, abyste o ně nebyli ochuzeni.


Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream

První velkou novinku přinesli během svého speciálního programu Koei Tecmo Games a studio Gust. Víceméně to není nic, s čím bychom jako skalní fanoušci série nepočítali, ale tak tedy oficiálně. 24. února 2022 vyjde v Japonsku a 25. února ve zbytku světa Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream. Bude v prodeji ve verzích pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.

Prozatím víme jen to, že NIS America bude prodávat i limitovanou edici hry Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream obsahující kopii hry, japonský oficiální artbook, bonusový soundtrack, originální látkový plakát velikosti B3, přívěsek na klíče inspirovaný náhrdelníkem Sophie a kód pro stažení kostýmu My New Look, vše ve speciálním sběratelském boxu. Předobjednávky jsou aktuálně k dispozici pouze na americkém online obchodu NIS Americy.

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream pokračuje v příběhu Sophie a Plachty. Začíná po odchodu Sophie z jejího rodného města Kirchen Bell, když společně s Plachtou objeví obrovský strom identický s tím, který Plachta viděla ve snu. Když se němu obě přiblíží, vtáhne je dovnitř tajemný vír.

Sophie se bohužel probouzí v novém světě Erde Wiege sama a netrvá moc dlouho, než uslyší řeči o alchymistce jménem Plachta, která žije na okraji města. Šokem pro ní je setkání, když se totiž dostane do ateliéru a potká mladou nadšenkyni pro alchymii jménem Plachta. I když má stejné jméno, její přítelkyně Sophii vůbec nepoznává. Sophie se rozhodne přijít této záhadě na kloub a na své cestě Sophie potká aspirantku na alchymistku Ramizel Erlenmeyerovou, která ochotně souhlasí s pomocí.

Vyprávění příběhu je elegantně zpracováno v okouzlujícím novém vizuálním stylu, který kombinuje vzhled série Mysterious s kvalitní grafikou a animacemi ze hry Ateliéru Ryza 2: Lost Legends a Secret Fairy z letošního roku.

Proti Sophii a jejím přátelům budou často stát příšery, se kterými se musí pustit do boje. Když hráč narazí na nepřítele, začne bitva prakticky okamžitě bez jakýchkoli načítacích časů nebo loadovací obrazovky. Kromě toho se skupina pro boj skládá ze šesti členů, z nichž tři jsou v přední a tři v zadní linii, a tvoří tak vlastně dva týmy, které spolu v tahových bitvách spolupracují. Tento nový bitevní systém má za úkol otevřít nové bojové strategie.

Stejně jako u předchozích dílů série Atelier, hraje i ve hře Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream velkou roli alchymie. Hra používá pro syntézy systém panelů, který byl součástí podsérie Mysterious, kde jsou do míst v panelech umisťovány pro vytváření nových předmětů a látek materiály.

Hra je připravena jak na nové hráče, tak zkušené fanoušky. Předměty můžete syntetizovat způsobem, který vám bude příjemnější a pohodlnější. Za použití běžných panelů, můžete předměty vytvářet jednodušeji, zatímco ořezané panely jsou sice trochu složitější na pochopení a zvládnutí, ale umožňuje syntetizovat předměty a materiály se silnějšími efekty.

Oficiální oznámení

Japonskou verzi najdete zde.

Speciální program Koei Tecmo na TGS 2021

Část věnovaná hře Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream začíná v čase 1:34:40.

Japonskou verzi najdete zde, začíná v čase 1:34:50.

Oficiální internetové stránky jsou v provozu pro Evropu, Ameriku a Japonsko.


Tales of Arise

Další titul patří do stáje Bandai Namca, které koncem akce oznámilo placený stahovatelný obsah Sword Art Online Collaboration Pack pro Tales of Arise. Vychází 7. října.

Balíček Sword Art Online Collaboration Pack vám dovolí bojovat za Kirita a Asunou ze Sword Art Online, dále získáte Kiritovu zbraň a nové oblečení pro Alphena, Shionne a Lawa a navíc si odemknete exkluzivní Mystic Arte.

Tales of Arise vyšla celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 10. září. Naši recenzi si můžete přečíst zde.


Blue Reflection: Second Light

A znovu půjdeme ke Koei Tecmo a Gustu, kteří uveřejnili druhý oficiální trailer ke hře Blue Reflection: Second Light.

Blue Reflection: Second Light sleduje dobrodružství tří studentek: Ao Hoshizaki, Kokoro Utsubo a Yuki Kinjou. Ty jsou přetransportovány do tajemné vznášející se akademie, ale nehodlají se s tím smířit a hledají stopy, jak najít cestu zpět domů. Jednoho dne se ale na okraji akademie objeví nový podivný prostor, které dají jméno Heartscape.

Bohužel je pro hrdinky tato nová snová země Heartscape extrémně nebezpečným místem. Při průzkumu narazí na monstra a Ao se proto musí s přáteli naučit využít sílu prstenů a vyvolat si s jejich pomocí zbraně. Přitom se změní i jejich vzhled a stanou se takzvanými Reflektory, připravenými odrazit útočící netvory.

Japonskou verzi najdete zde.

Blue Reflection: Second Light vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 21. října a pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 9. listopadu v Severní Americe a v Evropě.


Final Fantasy VII: The First Soldier

Smartphone akce Final Fantasy VII: The First Soldier nakonec vyjde pro iOS a Android letos v listopadu. Square Enix spustí předběžnou registraci někdy v říjnu.

Střípky z Tokyo Game Show 2021

Během speciálního live streamu Final Fantasy VII: The First Soldier na Tokyo Game Show 2021 Online prozradil Square Enix několik nových podrobností. Hra bude podporovat ovládání přes gameplady, byl přidán tréninkový režim, vylepšený tutoriál bude rozdělen na dvě části, byla přidána funkce Collection a nový styl Ninja.


Relayer

Mecha strategické RPG Relayer jsme si sice v sobotu představili trochu obšírněji, ale Kadokawa Games představili hru osmiminutovou gameplay ukázkou.

Relayer vyjde v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 17. února 2022 s podporou angličtiny, japonštiny, francouzštiny, italštiny, němčiny, španělštiny, tradiční čínštiny a korejštiny.


Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 26. února 2022. Square Enix pak oznámil, že pokud si hráči koupí verzi pro PlayStation 4, budou ji moci zdarma upgradovat na PlayStation 5 verzi.

Další mohutný obsah ke stažení, nabízející stejně velký příběh jako v původní hlavní hře, bude následovat někdy na jaře 2022.


Dynasty Warriors 9 Empires

Dynasty Warriors 9 Empires vychází v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 23. prosince.

Koei Tecmo pak tuto hru od Omega Force budou prodávat ve speciálních verzích 20th Anniversary Box (PS5, PS4, Switch) a Digital Deluxe Edition (všechny platformy).

Koei Tecmo Special Program

Dynasty Warriors 9 Empires najdete v čase od 35:14 do 48:30.


Earth Defense Force 6

D3 Publisher vypustil třetí trailer ke hře Earth Defense Force 6 od studia Sandlot.

Earth Defense Force 6 vyjde v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 v příštím roce.


Shikabanegurai no Boukenmeshi

Nippon Ichi Software oznámili strategické dungeon survival RPG Shikabanegurai no Boukenmeshi. Vyjít má pro PlayStation 4 a Switch 27. ledna 2022, ale prozatím jen v Japonsku.

Zdroj: Bandai Namco, Koei Tecmo, Square Enix, Kadokawa Games, D3 Publisher, Nippon Ichi Software

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama