Space Tail vzdává poctu zvířatům, která vedla lidi ke hvězdám
Novinka Space Tail vzdává poctu zvířatům, která vedla lidi ke hvězdám

Space Tail vzdává poctu zvířatům, která vedla lidi ke hvězdám

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch

Svůj debut odhalili polští vývojáři ze studia Longterm Games.

Reklama

Celým názvem Space Tail: Every Journey Leads Home je nově představená 2,5D plošinovka, ve které se ujmeme psí hrdinky jménem Bea. S tou podle vývojářů z Longterm Games zažijeme epická dobrodružství a setkáme se s více či méně přátelskými tvory. Autoři sídlící ve Varšavě svůj první počin označují i jako příběh o sebepoznání a pochopení světa kolem.

Polští vývojáři se podle svých slov inspirovali hrami jako Ori and the Blind Forest, Inside, Limbo nebo Journey. Titul má spoléhat na tři hlavní mechaniky. Smysly, které jsou pro psy tolik příznačné, vztahy, které budete prohlubovat skrz dialogy přizpůsobené psí nátuře, a v neposlední řadě společníky. Ti budou dva – kometa Rose a robot 8088Y. Fenku budou doprovázet po většinu času a pomůžou jí, potažmo hráčům, třeba řešit hádanky. Ovlivnit mají také konec hry.

„Space Tail by měl v první řadě přinášet zábavu, ale také přimět hráče k zamyšlení, protože nejde o jednoduchý příběh o psovi ve vesmíru. Je to naše pocta každému zvířeti, které vede lidi ke hvězdám, a naší cestě do časů, kdy každý z nás hrál retro plošinovky,“ říká producent Robert Ogłodziński.

Vydání je plánované na podzim letošního roku, dočkají se hráči na PC a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama