Square Enix prodělává na Marvel's Avengers
Článek Square Enix prodělává na Marvel's Avengers

Square Enix prodělává na Marvel's Avengers

Dominik Tománek

Dominik Tománek

24
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hra stále bojuje i s úbytkem hráčů.

Reklama

Podle nedávno zveřejněné finanční zprávy od Square Enix jsou výdělky superhrdinské Marvel's Avengers velmi ztrátové. Původní plán pěti milionů prodaných kopií se jim nepodařilo splnit, momentálně se totiž pohybují okolo tří milionů kopií na všech platformách. To je u populární značky jako jsou Avengers zarážející číslo, pro srovnání early access hra Phasmophobia za podobnou dobu prodala 2 miliony kopií.

Problémy začaly již při vydání hry na začátků září. Velké množství bugů a nedodělků totiž odradilo spoustu hráčů a částečně způsobilo i odklad next-gen verze na příští rok. Vývojáři z Crystal Dynamics se teď snaží hru neustále opravovat a přidávat do ní nový obsah, ale i přesto počet aktivních hráčů stále klesá. V případě PC se při startu číslo pohybovalo okolo 30 000 aktivních hráčů v jednu chvíli, momentálně (dva měsíce po vydání) stěží dosahuje tisícovky, což je u live service hry průšvih.

Square Enix prodělává na Marvel's Avengers

Přesná čísla bohužel nejsou známá. Společnost uvedla, že prodeje dosahují pouze šedesáti procent z původního plánu. David Gibson z firmy Astria Advisory Japan, která se mimo jiné specializuje na analýzu trhu v oblasti her, uvedl, že Square Enix na prodejích z kategorie HD Games prodělal 63 milionů dolarů. Tuto kategorii měli Avengers "vést", ale ke smůle vydavatelů se tak nestalo. Na druhou stranu, ve stejné kategorii je i hra Final Fantasy 7 Remake, u které prodeje vzrostly. Pomalý, ale stabilní růst v tomto kvartálu pak Square Enix zaznamenali v počtech pořízených předplatných u MMO her.

Marvel's Avengers kromě nepovedeného launche pravděpodobně uškodil i odklad nex-gen verze. Hra má stále možnost vstát z popela a to právě po vydání na PS5 a Xbox Series X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama